Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(boruziute @ 2012 12 27, 12:06)
Pirmiausia,kaip ir Jums, darė choriono gaurelių tyrimą, tada kitos echoskopijos metu sprendė ar reikalingas vaisiaus vandenų tyrimas.Mums,ačiū Dievuliui, jo nereikėjo. Prieš atvažiuojant į pakartotinę echoskopiją reikėjo atlikti citomegalo ir toksoplazmozės imunoglobulinų tyrimus.Dar teko apsilankyti pas leliukų kardiologą apie 20 nėštumo savitę dėl galimų širdies ydų, o poto jau laukė smagiausias tyrimas- 3D echoskopija  smile.gif , kur jau visa šeima susipažinom su broliu.
      Laikykitės, laabaiii tikiu,kad ir Jums viskas bus gerai  4u.gif

na ziuresim kaip cia viskas bus, dbr belieka laukti kol sueis 16 sav. darys VVT, ta nezinomybe varo is proto sad.gif paskui atsakymu kol sulauksim.. zd visas menuo dar jei ne daugiau, dar norejau paklaust del tos jusu raukslytes: ji paskui sumazejo ar kaip ir keliu savaiciu jums matavo? nes mums kaip ir sumazejo,bet vistiek dar lb didele sad.gif
Atsakyti
QUOTE(scalia @ 2013 01 02, 12:12)
na ziuresim kaip cia viskas bus, dbr belieka laukti kol sueis 16 sav. darys VVT, ta nezinomybe varo is proto sad.gif paskui atsakymu kol sulauksim.. zd visas menuo dar jei ne daugiau, dar norejau paklaust del tos jusu raukslytes: ji paskui sumazejo ar kaip ir keliu savaiciu jums matavo? nes mums kaip ir sumazejo,bet vistiek dar lb didele sad.gif

Raukšlyte matavo mūsų Mažuliui 11savaičių. Nes jei neklystu,ji matuojama ir vertinama iki 12 savaitės,o po to jau ji nebetiriama g.gif
Laikykitės,stiprybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(boruziute @ 2013 01 03, 11:44)
Raukšlyte matavo mūsų Mažuliui 11savaičių. Nes jei neklystu,ji matuojama ir vertinama iki 12 savaitės,o po to jau ji nebetiriama  g.gif
  Laikykitės,stiprybės  4u.gif

truputi pataisysiu blush2.gif sprando rauklse matuojama tarpe 11 sav ir 13 sav plius 6 d. 4u.gif
Atsakyti
Perskaičiau visą temą ir kažkaip dabar jau rimtai neramu pasidarė. Noriu pasidaryti genetinius tyrimus, kadangi mano vyrui jau 43 m., jei vienas iš tėvų tokio amžiaus, kaip ir priklauso nemokamai. Man dabar 12 savaičių. Kauno klinikose pas Serapiną jau sausiui neregistruoja, Vilniuje pas Krasovskaja tik kovo mėn. Apie kokią privačią kliniką čia visos rašėte, apie Sorpo? ar yra dar kažkokia, kur dirba gyd. Krasovskaja?

Ir dar, tą raukšlytę matuoja būtent pas genetikus, ar dar ginekologė echo metu turėtų matuoti?
Būčiau dėkinga už atsakymus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingutera: 03 sausio 2013 - 16:24
QUOTE(ingutera @ 2013 01 03, 16:23)
Perskaičiau visą temą ir kažkaip dabar jau rimtai neramu pasidarė. Noriu pasidaryti genetinius tyrimus, kadangi mano vyrui jau 43 m., jei vienas iš tėvų tokio amžiaus, kaip ir priklauso nemokamai. Man dabar 12 savaičių. Kauno klinikose pas Serapiną jau sausiui neregistruoja, Vilniuje pas Krasovskaja tik kovo mėn. Apie kokią privačią kliniką čia visos rašėte, apie Sorpo? ar yra dar kažkokia, kur dirba gyd. Krasovskaja?

Ir dar, tą raukšlytę matuoja būtent pas genetikus, ar dar ginekologė echo metu turėtų matuoti?
Būčiau dėkinga už atsakymus.

na taip eiles pas genetikus labai jau ilgos, Krasovskaja dirba Genetikos klinikoje sioje: http://www.genetikos...CFUNa3godwmIAAQ
na siaip ir ginekologas gali ismatuoti,bet mano ginekologe tai nlb moka ir pas ja echoskopas nelabai geras tam dalykui, o genetikai turi tikrai gerus echoskopus ir ilga praktika todel jie tiksliai ismatuoja bent jau Vilniuje. Mano ginekologe net nesieme matuoti tos rauksles o pas genetikus nusiunte, be to genetikai tuo paciu dar ir echoskopu paziuri kaip vaisius vystosi ar nesimato kokiu patologiju ir pan, o tada jau sprendzia ar reikalingi kokie tyrimai ar ne, beto rauksle matuoti tikslinga tik nuo 11sav iki 13sav 6d.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo scalia: 03 sausio 2013 - 18:05
perskaičiau visą temą, bet daugmaž viskas tik Vilniuj, gal kas apie Kauną ką papasakotų? Jei su siuntimu, tai kur atlieka? Ir kokios maždaug eilės, kurią savaitę jau reiktų maždaug registruotis jei norėtumėm? ax.gif Ačiū jei kas atsilieps? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pokšt @ 2013 01 03, 21:43)
perskaičiau visą temą, bet daugmaž viskas tik Vilniuj, gal kas apie Kauną ką papasakotų? Jei su siuntimu, tai kur atlieka? Ir kokios maždaug eilės, kurią savaitę jau reiktų maždaug registruotis jei norėtumėm?  ax.gif Ačiū jei kas atsilieps? smile.gif

Aš Kaune ėjau į KMUK su siuntimu iš ginekologės (tinka ir šeimos gydytojo parašytas siuntimas, jei jis priežiūri nėštumą) pas genetiką gyd. Serapiną. Registravausi maždaug 8 savaitę, kad patekčiau 12 savaitę (per sergu.lt). Genetikas davė siuntimą vietoje atliekamam kraujo tyrimui ir talonėlį pas KMUK ginekologą echoskopijai. Po to vertino bendrą riziką, kai buvo atlikta echoskopija ir gautas kraujo tyrimo rezultatas.
Atsakyti
Kaklo raukšlę man išmatavo mano ginekologė, skaičiaus nepasakė, pasakė tik, kad norma. Dėl genetinių tyrimų dar nežinau ar darysiuos, su dukryte nedariaus g.gif
Dabar dėl PRISCA, dauguma nežino kada daroma:
Tyrimas atliekamas:
PIRMĄJĮ nėštumo trimestrą (PRISCA-I) – nuo 11 iki 13 +6 d. nėštumo savaitės (Dauno ir Evardso sindromas)
ANTRĄJĮ nėštumo trimestrą (PRISCA-II) – nuo 14 + 3 d. iki 22 nėštumo savaitės (Dauno ir Evardso sindromas, nervinio vamzdelio pažeidimas).
Jeigu PRISCA tyrimo metu nustatoma padidėjusi rizika vaisiaus chromosominei patologijai, rekomenduojama atlikti tikslesnį tyrimą – iš vaisiaus vandenų, vadinamą FISH tyrimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lietuvaite001: 05 sausio 2013 - 18:42
Sveiki,norėčiau Jūsų nuomonės. Nesu rizikos grupėje,pirmas nėštumas praėjo sklandžiai, vaikelis sveikas. Laukiuosi antro, ir kadangi dabar žinau daug daugiau informacijos nei pirmo nėštumo metu, norėčiau pasidaryti Prisa I tyrimą dėl šventos ramybės. Paprašiau ginės siuntimo, bet ji tik atrėžė, kad nepradėčiau ieškoti ligų. Bet juk būna atvejų, kad ir jauniems, sveikiems tėvams gimsta ligoniukai. Tai dabar ir galvoju, ar darytis privačiai tyrima, o gal tikrai neverta?

Atsakyti
QUOTE(scalia @ 2013 01 03, 19:04)
na taip eiles pas genetikus labai jau ilgos, Krasovskaja dirba Genetikos klinikoje sioje: http://www.genetikos...CFUNa3godwmIAAQ
na siaip ir ginekologas gali ismatuoti,bet mano ginekologe tai nlb moka ir pas ja echoskopas nelabai geras tam dalykui, o genetikai turi tikrai gerus echoskopus ir ilga praktika todel jie tiksliai ismatuoja bent jau Vilniuje. Mano ginekologe net nesieme matuoti tos rauksles o pas genetikus nusiunte, be to genetikai tuo paciu dar ir echoskopu paziuri kaip vaisius vystosi ar nesimato kokiu patologiju ir pan, o tada jau sprendzia ar reikalingi kokie tyrimai ar ne, beto rauksle matuoti tikslinga tik nuo 11sav iki 13sav 6d.

Aciu uz atsakyma, turbut vaziuosiu kaip sakoma,del sventos ramybes...
Atsakyti
QUOTE(monikan @ 2013 01 05, 19:43)
Sveiki,norėčiau Jūsų nuomonės.  Nesu rizikos grupėje,pirmas nėštumas praėjo sklandžiai, vaikelis sveikas. Laukiuosi antro, ir kadangi dabar žinau daug daugiau informacijos nei pirmo nėštumo metu, norėčiau pasidaryti Prisa I tyrimą dėl šventos ramybės. Paprašiau ginės siuntimo, bet ji tik atrėžė, kad nepradėčiau ieškoti ligų. Bet juk būna atvejų, kad ir jauniems, sveikiems tėvams gimsta ligoniukai. Tai dabar ir galvoju, ar darytis privačiai tyrima, o gal tikrai neverta?

Verta ir dar kaip verta. Aš nepapuoliau į jokias rizikos grupes, tačiau tyrimą dariausi su visais trim nėštumais. Antrąjį nėštumą buvo nustatytas Patau sindromas. Ačiū die, kad laiku...
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2013 01 07, 09:04)
Verta ir dar kaip verta. Aš nepapuoliau į jokias rizikos grupes, tačiau tyrimą dariausi su visais trim nėštumais. Antrąjį nėštumą buvo nustatytas Patau sindromas. Ačiū die, kad laiku...

o tai paaiškėjo jau echoskopuojant? Ar iš kraujo? Ar visus darėtės? unsure.gif Bet va tau ir ne rizikos grupėje, negali žinoti unsure.gif

KMUK trys genetikai kaip suprantu, ir nei vienos laisvos vietos, o parašyta kad iki 01.31, tai ar reiškia paskui atsiras naujų vietų vasariui ar kaip čia? čia sergu.lt, gal kas paaiškintų? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pokšt: 07 sausio 2013 - 09:19