Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(motiejuss2 @ 2012 11 22, 22:24)
Sveika oi kaip čia dabar nutiko  ..genetikai viską puikiai mato , nupasakos smulkiai kaip kas jai pataikysit ant geros genetikės ..būkit rami ir neprisigalvokit viskas turi būt gerai  4u.gif

Dirbu prekyboje tai vakare 10h baigus darba ejau i masina ,o ten prie jos suo ,o as ju paniskai bijau doh.gif tai kaip sokau i masina doh.gif o ir taip nestumas patc neplanuotas buvo ,tai teko vestuvese dalyvauti aisku ten kaip ir vestuvese teko alkoholio vartoti tai kalusimu pilna .O eisiu pas Egles Butkeviciene ,tikiosi gera genetike smile.gif
Atsakyti
Labukas mergaites.vakar buvau TA jis praejo puikiai.bet po jo turejau priduoti krauja kad nustatyti dauno sindromus,vakare sulaukiau skambucio kad yra rizika,ir kad turiu atvykti I pokalbi,rizika1:100.cia jau didele skaitosi ne?vienu zodziu prisizliumbiau snd,prisinervinau ir nusprendziau daryti testa,kad buti ramiai.tai va pirmadieni keliauju I ligonine ,ten paims megeneli placentos,labai maza gabaliuka nu ir istirs ji labarotoryjoje.blim bijau baisiai.gal kas turejo panasia situacia ir gali pasidalinti?
Atsakyti
QUOTE(olgacka @ 2012 11 22, 22:59)
Labukas mergaites.vakar buvau TA jis praejo puikiai.bet po jo turejau priduoti krauja kad nustatyti dauno sindromus,vakare sulaukiau skambucio kad yra rizika,ir kad turiu atvykti I pokalbi,rizika1:100.cia jau didele skaitosi ne?vienu zodziu prisizliumbiau snd,prisinervinau ir nusprendziau daryti testa,kad buti ramiai.tai va pirmadieni keliauju I ligonine ,ten paims megeneli placentos,labai maza gabaliuka nu ir istirs ji labarotoryjoje.blim bijau baisiai.gal kas turejo panasia situacia ir gali pasidalinti?

labukas ,pati patirties neturiu bet mano kolege ,kuriai buvo 37m lankesi pas genetikus ir jai buvo 1:50 dauno sidromui ,bet ji9 atsisake darytis vandenu tiryma ,vaikiukas sveikas ir grazus ,tad tikek kad vikas bus gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robertukas @ 2012 11 23, 00:11)
labukas ,pati patirties neturiu bet mano kolege ,kuriai buvo 37m lankesi pas genetikus ir jai buvo 1:50 dauno sidromui ,bet ji9 atsisake darytis vandenu tiryma ,vaikiukas sveikas ir grazus ,tad tikek kad vikas bus gerai smile.gif

Aciu uz atsakyma.miegosiu ramiau,nu gi bus viskas gerai,as ta maziuka taip laukiu:)
Atsakyti
QUOTE(olgacka @ 2012 11 22, 23:17)
Aciu uz atsakyma.miegosiu ramiau,nu gi bus viskas gerai,as ta maziuka taip laukiu:)

aisku viskas bus gerai sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(olgacka @ 2012 11 22, 21:59)

as pries savaite gera visa tai praejau. Mano rizija buvo 1: 200. Kaip supratau, jums siulo darytis placentos tyrima, nes nestuke.gif dar mazas. Kadangi mano jau buvo virs 18 savaiciu- dare Vaisiaus vandenu tyrima. Tai skirtingi tyrimai. Abiem atvejais imamas meginys arba placentos, arba Vaisiaus vandenu.
Siaip, nebepergyvenkit anksciau laiko. Paprastai tie tyrimai parodo 100 % atsakyma ir visi jie buna geri thumbup.gif Pasiskaitykite cia daugiau apie genetinisu tyrimus- cia begale moteru, kurioms jis buvo darytas ir visos sulauke geru atsakymu.

Tik susiraskit patikima profecionalu gydytoja, kuris atliks placentos tyrima ( kad nepakliut pas rezidenta) ir viskas bus gerai. Suzinosit savo atsakymus ir ramiai lauksit gimdymo . Sekmes jums !
Atsakyti
kas lanketes pas gyd. Krasovskaja Santariskese, norejau paklausti darant echoskopija ar ji atspausdina leliuko foto, ar reiktu jos paprasyti wub.gif Ar vyras gali buti salia, darant echoskopija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nvjs @ 2012 11 23, 21:51)
kas lanketes pas gyd. Krasovskaja Santariskese, norejau paklausti  darant echoskopija ar ji atspausdina leliuko foto, ar reiktu jos  paprasyti  wub.gif Ar vyras gali buti salia, darant echoskopija ax.gif

Ir nuotraukytes neprasoma atspausdina, ir vyras salia tikrai gali buti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(muji @ 2012 11 23, 19:30)
as pries savaite gera visa tai praejau. Mano rizija buvo 1: 200. Kaip supratau, jums siulo darytis placentos tyrima, nes  nestuke.gif  dar mazas. Kadangi mano jau buvo virs 18 savaiciu- dare Vaisiaus vandenu tyrima. Tai skirtingi tyrimai. Abiem atvejais imamas meginys arba placentos, arba Vaisiaus vandenu.
Siaip, nebepergyvenkit anksciau laiko. Paprastai tie tyrimai parodo 100 % atsakyma ir visi jie buna geri  thumbup.gif  Pasiskaitykite cia daugiau apie genetinisu tyrimus- cia begale moteru, kurioms jis buvo darytas ir visos sulauke geru atsakymu.

Tik susiraskit patikima profecionalu gydytoja, kuris atliks placentos tyrima ( kad nepakliut pas rezidenta) ir viskas bus gerai. Suzinosit savo atsakymus ir ramiai lauksit  gimdymo . Sekmes jums !

As nepapuoliau i tu laiminguju sarasa... Mano rizika buvo 1 is 219. Pasiule vandenu tyrima 16 sav . Po keliu dienu suzinojau atsakyma- DS. Gimdziau pries pat kucias... Net jokios abejones neturejau kad to tyrimo nesidatysiu., nors vizualiu pozymiu echoskopo metu nebuvo visiskai. Geneyike - auksine. Tiek demesio ir palaikymo as net is mamos negavau... Po to nesisaugojau visiskai. Ir dabar sioms Kaledoms - jau plaka kita sirdele manyje. Ir net neabejoju- tyrimus darysiuos vel mirksiukas.gif . Tiesiog paciai sirdyje reikia pajausti ar turi kokiu baimiu...o ju atsikratyti galima tik tyrimo pagalba. Linkiu visokeriopos sekmes visoms 4u.gif
Atsakyti
Laba, aš nors turėjau siuntimą pas genetikus, bet aišku nei Kaune nei Vilniuje man reikiamu laiku nebūčiau patekusi, tad važiavau privačiai. Ten dar tik pokalbio metu mane baisiai prigazdino, liepė darytis visus imanomus tyrimus - Prisca, abiem su vyru kariotipus tirtis ir vėl atvažiuot, o tik tada pažiūrėjo echo.
Darant echo sakė kad viskas ok, bet visvien atsakyme mano ginekologei įrašė, kad man rekomendavo minėtus tyrimus. Prisca aš pasidariau, paskambinusi gydytoja pasakė, kad rizikos nėra, O va vietinė ginekologė ištisai priekaištauja kodėl nesidariau kariotipų, dabar man vėl pilna baimių. Iš genetikės aiškinimų nesuprantu kam man tas kariotipų tyrimas, juk aš jau pastojusi, turiu sveiką sūnų, esu turėjusi du nesivystančius nėštumus, bet dabar nėštumas sklandus, daugiau vaikų neplanuoju. Man apskritai susidarė įspūdis, kad rekomenduojant tą kariotipų tyrimą iš manęs tiesiog norėjo pasipelnyti, nes kai pasakiau kad noriu darytis prisca pati gydytoja nustebo, sako tikrai norit, na sakau noriu dėl šventos ramybės? nežinau gal klystu, gal kas galit parašyt ar darėtės savo ir vyro kariotipų tyrimus nėštumo metu ir ką jie rodo, gal dar reikia pasidaryti...beje vaisiaus vandenų tyrimo nerekomendavo darytis.
Atsakyti
QUOTE(olgacka @ 2012 11 22, 22:59)

Pradziai nesinervuoti. Kas idomiausia, genetikai skelbia kad rizika Dauno sindromui vz. 1:50 ar 1:100, bet nei vienas genetikas ne sako, kad tai tik statistika, t.y. statistiniai duomenys, ir kad turi buti vertinamas BENDRAS rezultatas - kraujo + ultragarso, o ne vien kazkas tai. Man irgi pasake, kad Dauno 1:50, irgi zliumbiau pasikukciodama, pusantro menesio narsiau ineta del VVT duomenu - svarsaciau, daryt - nedaryt. Visg pasiryzau VVT. Uztad kai atvaziavau, man dave israsa praeto tyrimo, tai ten BENDRA rizika buvo 1:214, tai reiskia, kad 1 moteriai is 214 panasasus amziaus, kuno sudejimo, soc. faktoriu ir pan. GALI (bet nebutinai) gimti vaikas su Dauno sindromu. Jeigu as ji iskarto gauciau, tikrai VVT nedaryciau. Bet cia kiekvenos pasirinkimas, yra prasme daryt ta tyrima tais atvejais, jeigu tyrimo atsakymas pades apsispresti gimdyt/negimdyt arba mama noretu is anksto pasiruoti auginti vaikuti su spec. poreikiais, Jeigu vistiek nuspresit gimdyt, kam tada tuos tyrimus daryt?
Irgi bijojau ziauriai, va cia pasidalinau praetos savaites patirtim.
Galiu pasidalinti vakarykšte patirtim. Bijojau iki pamėlynavimo - tikrai. Net nuėjau nusipirkti nuskausminamųjų vaistų ir švirkštą tai injekcijai. Gydytoja sutiko padaryt nejautrą, bet iškarto pasakė, kad tai darytų tik tam, kad man psixologiškai ramiau būtų, nes taip vienas duris, o su nuskausminimu būtų 2. Žinoma, kaip turinti internetą, ir prisiskaičiau, ir vaizdo įrašus prieš tai pažiūrėjau youtube, kaip ta procedūra atrodo- kas dar daugiau streso įvarė. Na čia priešistorija. Mūsų tokių "nelaimėlių" buvo 4, aš ėjau paskutinė, nes negalėjau prisiversti peržengti slenkstį, o jau po VVT sedėjusi šalia mergina mane drąsino, kad tikrai neskauda. Taigi - viso nuo įėjimo į kabinetą iki nulipimo nuo stalo praėjo 3 minutės, skausmo jokio - nors pas mane labai žėmas skausmo slenkstis. Užtad baimės - pilnos kelnės laugh.gif. Bet šiaip - iš venos skaudžiau ir daugiau jaučiama, nei VVT. NESKAUDA, bet labai baisu. Beje, nuskausminamųjų neprireikė, ačiū, kad protas nugalėjo. Gulėjau užsimerkusi, nežiūrėjau - nes būtų dar baisiau. Tikrai buvau nustebusi, kai pasakė, kad jau viskas - beje, gydytoja visus savo veiksmus komentavo, ką ji dabar daro. Sunkiai įvykdoma - bet nereikia bijoti. Atsakymas buvo po paros (t.y. šiandien, gyd. pati paskambino, o dėl kariotipo bus po 3 sav.), nors sakė, kad pirmas atsakymas bus maximum penktadienį - žinoma, sutaupė man nemažai nervų, nes dar kelias dienas būčiau nežinioje, ar viskas mažyliui gerai.
Dar gydytoja patarė pirmas porą valandų daugiau gerti, vaikas per 2-3 valandas atstatys tą paimtą vandenų kiekį. Ir pasisaugot - nekelti nieko sunkaus ir nesimylėt 5 dienas. Dar rekomendavo diasporalį 2 pakelius per dieną pagerti ryte ir vakare po 1 - kad galimus spazmus nuimti bei tonusą (jeigu būtų). Iš savo pusės pasiūlyčiau kuo nors save palepinti, ką nors malonaus nusipirkti, pasivolioti lovoj, paskaityt ar pažiūrėt kokį gerą filmą - tikrai užsitarnavom thumbup.gif
Savijauta po visko puiki, pati vairavau namo - nors buvau nusiteikusi, kad veš vyras, jeigu kas. Pasiruošti nieko nereikėjo, tik su savim ko nors gerti atsinešti. Gali tekti pasedėti 10-15 minučių koridoriuje, kol paruoš popierius ir atiduos (turiu omeny, po amniocentezes). Ir - atvirai - jeigu aš iškart žinočiau, kad tai tik tiek - nesukčiau sau dėl to galvos, nes pusantro mėnesio pragaro, nervų ir ašarų tai kainavo, ir netgi važiavau į Genetikos centą nebudama tikra, kad darysiu amniocentezę, gal paskutinę minutę atsisakysiu.
P.S. Dėl persileidmų - yra reali tikimybė, kad įvyks persileidimas 0,5-1 procentas. Bet realiai iš visų mano pažįstamų, kas darė VVT - niekam nepasitaikė, o darė tikrai nemažai žmonių.
P.P.S. Mano vyras buvo labai prieš amniocentezę.

Papildyta:
QUOTE(paryziete @ 2012 11 24, 13:39)
Laba, aš nors turėjau siuntimą pas genetikus, bet aišku nei Kaune nei Vilniuje man reikiamu laiku nebūčiau patekusi, tad važiavau privačiai. Ten dar tik pokalbio metu mane baisiai prigazdino, liepė darytis visus imanomus tyrimus - Prisca, abiem su vyru kariotipus tirtis ir vėl atvažiuot, o tik tada pažiūrėjo echo.
Darant echo sakė kad viskas ok, bet visvien atsakyme mano ginekologei įrašė, kad man rekomendavo minėtus tyrimus. Prisca aš pasidariau, paskambinusi gydytoja pasakė, kad rizikos nėra, O va vietinė ginekologė ištisai priekaištauja kodėl nesidariau kariotipų, dabar man vėl pilna baimių. Iš genetikės aiškinimų nesuprantu kam man tas kariotipų tyrimas, juk aš jau pastojusi, turiu sveiką sūnų, esu turėjusi du nesivystančius nėštumus, bet dabar nėštumas sklandus, daugiau vaikų neplanuoju. Man apskritai susidarė įspūdis, kad rekomenduojant tą kariotipų  tyrimą iš manęs tiesiog norėjo pasipelnyti, nes kai pasakiau kad noriu darytis prisca pati gydytoja nustebo, sako tikrai norit, na sakau noriu dėl šventos ramybės? nežinau gal klystu, gal kas galit parašyt ar darėtės  savo ir vyro kariotipų tyrimus nėštumo metu ir ką jie rodo, gal dar reikia pasidaryti...beje vaisiaus vandenų tyrimo nerekomendavo darytis.

Jusu atveju nedaryciau, nes kam? Jeigu PRISCA + ultragarsas viskas ciki, tikrai nera reikalo. Nors - sis nestumas jau didesnis, nei tie, kurie nesivyste? Kariotipus jusu ir vyro tirti pasiule tam, kad suzinot, kodel nesivystyte anie 2 nestumai - bet cia visai galimas dalykas, kad genetika siuo atveju visai ne prie ko. Nebent jums butu aktualu zinoti, kur kokia (jeigu) chromosoma gali buti pakitusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabra: 24 lapkričio 2012 - 22:09
QUOTE(La pluie @ 2012 11 23, 22:52)
Ir nuotraukytes neprasoma atspausdina, ir vyras salia tikrai gali buti  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Tikrai taip 4u.gif
Atsakyti