Sveikos kolegės, ieškojau šiokios tokios info, tai galvoju užleksiu ir čia pažiūrėti, kaip laikosi visos respublikos šviesuolės
Neperskaičiau visų puslapių, tai nežinau ar diskutavot ta tema, bet ar šie metai jums nebuvo pilni įtampos? Aš kaip niekad šiais metais pavargau anksčiau laiko
ir žiūriu beveik visos mūsų mokyklos mokytojos baisiai išsekusios, jei paklausi kazko - negausi, jei kazka pasiūlai - vos ne pasius
net kažkada pavadinau psichiskai nestabiliomis kelias
nors žinau, kad viskas iš nuovargio, pavasaris, bet keista, kad pavargsta ir tos, kurios nieko nedaro apart pamokų
QUOTE(dangiuk @ 2013 04 14, 10:48)
Aš tai vieno nesuprantu: kaip ta reforma turėtų į mokyklą prtraukti jaunimą, jei algos dydis priklausys nuo
stažo...
Man tai visai šitai nepriimtina
Aš
UŽ kategorijas ir jų pasitvirtinimą kas 5 metai. O tai apsigina mokytojos metodininkus, ekspertus ir užmiega letargo miegu. O jei nuo stazo mokes, tai kiek tokiu arti pensijos, bet taip nieko doro ir nenuveikusiu...
Pati apsigyniau metodininką po 7 metų darbo stazo, ir toliau eiciau, bet matau, kad man jau ,,lubos'', o gal pati nelabai jau noriu...
QUOTE(ernoja @ 2013 04 14, 13:40)
Ir po kažkiek laiko keisti kitais? Apie tuos kategorijų naikinimus jau kalba daug metų, taip kad ir čia eilinė VBS žinia.
Apie jaunus mokytojus po šių metų pakeičiau nuomonę. Iki šiol maniau, kad jie kaip tik turi daugiua minčių, idėjų. Bet pasirodo, kad pagrindinis klausimas, bent jau mūsų mokykloje,
kodėl aš turiu daryti, man nemoka už budėjimą-nebudėsiu, kodėl turiu per mokinių atostogas dirbti, kodėl turiu kažkur su klase eiti... Jei tai būtų vieno žmogaus mintis, sakyčiau išimtis, bet kai tai trijų iš keturių, galvoju, kad tendencija.
Nežinau ką jūs laikot jaunais mokytojais, aš jauna
(nors turiu 12 metų stažą) Tai mūsų mokykloje tik tokių mokytojų iniciatyva viskas vyksta.
QUOTE(Zhaliaakee @ 2013 04 14, 18:30)
...Negalėčiau pasakyti, kad tai tendencija
Tiesiog yra mokytojų-fanatikų, kuriems mokykla-gyvenimo dalis
ir yra mokytojų-darbuotojų, kurie į mokyklą žiūri kaip į biurą: atėjau-> atsėdėjau->išėjau.
Daug buvo diskutuojama apie tą apmokėjimą, pas mus beveik visiems vienodą koficientą paskyrė 2,5val., nebent krūvis nesiekia 11 pamokų, tada po 1 val. davė. Bet kas iš to, vis tiek dirba tie, kas gali, kuo pasitiki, o tie, kas nedirba, vis tiek gauna 2 val.