Įkraunama...
Įkraunama...

Mokytojų kambarys

QUOTE(given444 @ 2013 04 13, 19:54)
sveikutes  4u.gif
vakar kolega pasidalino tokia mintimi, gandu...gal kas girdejot, ar tai rimtas smm projektas, kad nuo kitu metu 2014m. zada naikinti visokius laipsnius, vyr mokytojo, metodininko...kad atlyginimas priklausys nuo stazo, ir tt? viena vertus, lyg ir apsidziaugiau, nes lb nemegstu visokiu popierzimu, ataskaitu, stebejimo, ypac jo... o jus kaip manot? geriau bus ar ne? ar cia kaip tik viskas bus supaprastinta, juk turbut taip skatinama pritraukti kuo daugiau jaunu pedagogu ...? o gal klystu? gal pedagogu net nereik, kai sitiek prisiregistrave ju bedarbiu  unsure.gif

laukiu pasvarstymu pamastymu  4u.gif

neturi žmonės ką veikti, prigalvoja visokių reformų, kad net nespėjam prie vienų priprasti, prasideda kitos biggrin.gif
Atsakyti
o ka? ar tai ne lengviau, paprasciau butu?
Atsakyti
QUOTE(lingucis @ 2013 04 12, 18:51)
Man įdomu, ar jums mažina atlyginimų koeficientą, ar čia tik mūsų rajone? Mokykloj jau pasirašėm sutikimus, kad nuo gegužės 1 d būtų mažinama, nes atlyginimams pinigų trūksta verysad.gif

Pas mus irgi mažina, bet ne visi pasirašė sutikimus, tai matysim, kaip čia bus toliau.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 04 13, 20:21)
o ka? ar tai ne lengviau, paprasciau butu?

Aš tai vieno nesuprantu: kaip ta reforma turėtų į mokyklą prtraukti jaunimą, jei algos dydis priklausys nuo stažo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2013 04 14, 10:48)
Aš tai vieno nesuprantu: kaip ta reforma turėtų į mokyklą prtraukti jaunimą, jei algos dydis priklausys nuo stažo...  g.gif

direktoriai bus suinteresuoti priimti jaunus, nes mažiau reiks mokėti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rozete2 @ 2013 04 14, 12:03)
direktoriai bus suinteresuoti priimti jaunus, nes mažiau reiks mokėti biggrin.gif

Ir po kažkiek laiko keisti kitais? Apie tuos kategorijų naikinimus jau kalba daug metų, taip kad ir čia eilinė VBS žinia.

Apie jaunus mokytojus po šių metų pakeičiau nuomonę. Iki šiol maniau, kad jie kaip tik turi daugiua minčių, idėjų. Bet pasirodo, kad pagrindinis klausimas, bent jau mūsų mokykloje, kodėl aš turiu daryti, man nemoka už budėjimą-nebudėsiu, kodėl turiu per mokinių atostogas dirbti, kodėl turiu kažkur su klase eiti... Jei tai būtų vieno žmogaus mintis, sakyčiau išimtis, bet kai tai trijų iš keturių, galvoju, kad tendencija.
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2013 04 14, 12:40)
Bet pasirodo, kad pagrindinis klausimas, bent jau mūsų mokykloje, kodėl aš turiu daryti, man nemoka už budėjimą-nebudėsiu, kodėl turiu per mokinių atostogas dirbti, kodėl turiu kažkur su klase eiti... Jei tai būtų vieno žmogaus mintis, sakyčiau išimtis, bet kai tai trijų iš keturių, galvoju, kad tendencija.

Mažu teisinga karta užaugo? mirksiukas.gif doh.gif nors mane asmeniškai į pasiutimą varo tokie klausimai.
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2013 04 14, 14:14)
Mažu teisinga karta užaugo?  mirksiukas.gif  doh.gif nors mane asmeniškai į pasiutimą varo tokie klausimai.

Matyt. Kvietimas į konkursą- nedalyvausiu, po pamokų aš jau susiplanavau, ką veiksiu. Olimpiada- neruošiu, man už tai nemoka. Mokytojų posėdis 15 val- nesąmonė, man pamokos tai 14 val baigiasi, einu namo. Blyn, po šių metų aš apšalusi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2013 04 14, 13:25)
Matyt. Kvietimas į konkursą- nedalyvausiu, po pamokų aš jau susiplanavau, ką veiksiu. Olimpiada- neruošiu, man už tai nemoka. Mokytojų posėdis 15 val- nesąmonė, man pamokos tai 14 val baigiasi, einu namo. Blyn, po šių metų aš apšalusi blink.gif

Bet jie yra visiškai teisūs mirksiukas.gif Aš užauginta tokioj kartoj, kad jau negaliu šokinėt kaip blusa lygioj vietoj, todėl ką krauna, tą ir darau, už dyką, savo laiko sąskaita, kartais ir savo kišenės sąskaita. Ir visai nepykstu ant naujos kartos, tegul tik....
Atsakyti
QUOTE(Furtado @ 2013 04 14, 16:53)
Bet jie yra visiškai teisūs  mirksiukas.gif  Aš užauginta tokioj kartoj, kad jau negaliu šokinėt kaip blusa lygioj vietoj, todėl ką krauna, tą ir darau, už dyką, savo laiko sąskaita, kartais ir savo kišenės sąskaita. Ir visai nepykstu ant naujos kartos, tegul tik....

Na bet juk mokama už kitus darbus, pas mus pavyzdžiui už tai tarifikuojama 3-3,5 val, už darbą su klase 4 val. Na juk aišku, kad ne kiekvieną savaitę tiek atidirbi. Mokinių atostogos yra mokiniams, o ne mokytojams ir realiai tik nuo administracijos geranoriškumo priklauso, kad galima per jas neiti į darbą. Juk už tą laiką irgi atlyginimas mokamas. Tad ir nesuprantu, kai pasako, kad užsisakę tom dienom SPA, o čia į mokyklą reikės porą dienų ateiti. Bet neapmokamų artostogų nenori imti.
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2013 04 14, 14:25)

Na mano mokykloje viskas atvirkščiai laugh.gif tik kas nors naujo ir įdomaus pasiūloma, tai tuoj senbuvės užsiputoja, kad yra ir taip ką veikti, o ne po pamokų sėdėt ir dirbti neapmokamą darbą. Neturit, ką veikti, tai sėdėkit mokykloj, o pas mane šeima, vaikai, gyvenimas, daržas, anūkai ar dar kas nors... Vaikai į ekskursijas vedami tik jeigu pavyksta suderinti viską pamokų metu, neduokdie programa užsitęs iki 16 val. - netinka, nes po pamokų jau 14 val. laisva. Nors kolektyve turime ir jaunų, metus tedirbančių ir nieko nenorinčių mokytojų.

Negalėčiau pasakyti, kad tai tendencija 4u.gif Tiesiog yra mokytojų-fanatikų, kuriems mokykla-gyvenimo dalis rolleyes.gif ir yra mokytojų-darbuotojų, kurie į mokyklą žiūri kaip į biurą: atėjau-> atsėdėjau->išėjau.
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2013 04 14, 17:12)
Na bet juk mokama už kitus darbus, pas mus pavyzdžiui už tai tarifikuojama 3-3,5 val, už darbą su klase 4 val. Na juk aišku, kad ne kiekvieną savaitę tiek atidirbi. Mokinių atostogos yra mokiniams, o ne mokytojams ir realiai tik nuo administracijos geranoriškumo priklauso, kad galima per jas neiti į darbą. Juk už tą laiką irgi atlyginimas mokamas. Tad ir nesuprantu, kai pasako, kad užsisakę tom dienom SPA, o čia į mokyklą reikės porą dienų ateiti. Bet neapmokamų artostogų nenori imti.

Užtai turi būti atitinkamas apmokėjimas už kiekvieną konkursą, olimpiadą, budėjimą ir t.t.. Ne papildomas darbas turi būti tarifikuojamas, o įvardinama už ką tiksliai ir nebūtų klausimų, ir suinteresuotumas būtų kitoks. Kiek aš papildomai dirbu, man pvz tų 3-3,5 tikrai neužtenka cool.gif
Atsakyti