QUOTE(-bonbons- @ 2013 04 05, 20:07)
Pasakysiu iškart, kad audito nesu išgyvenusi, bet nebijau. Pažįstu vieną auditorę, tai iš jos esu susidarius įspūdį, kad jos tikslas tikrai nėra šiurpinti
Be abejo, jie tikrai nešiurpina, jie labai labai maloniais veidais, VISADA šypsosi, atėję sėdi ir nuolat rašo rašo....Man svetimo sėdėjimas pamokoje tikrai nekelia jokių emocijų, jei norit žinot, aš pirmas 2 dienas buvau absoliučiai be balso (profesinė liga - balso stygos), ir pravedžiau pamokas taip, kad tų perliukų sąraše mano pavardė irgi buvo.
Už auditą yra baisesnių asabų - mokyklos administracija, t.y. jos požiūris ir elgsena po auditorių ataskaitos
QUOTE(dangiuk @ 2013 04 05, 20:21)
*jei reikalaujama būtinai panaudoti IT ar media priemones, turimas pamokoje, ar klausiama,
kiek mokytojui tai pareikalaus laiko? Juolab, kad paruošti būtina nežinant, į kurią iš 20su galiuku pamoką ateis. O man dar norisi ir nuosaviems vaikams daugiau nei labas pasakyti.
Dar viena - auditas tikrai būtų abjektyvus, jei imtų ir nukristų ant galvos kokį pirmadienį, o ne va taip - kelis mėn mokykla kraustosi iš proto.
vat tas ir yra baisiausia, kad norint paruošti pamoką interaktyvią reikia ne 1 ir 3 valandų, kas tai daro, supranta. Aš nekalbu apie uždavinius, orentuotus į 4 lygius, užduotis 4 lygių ir t.t. Ruoštis mes ruošiamės visi toms pamokoms, bet neapsimeskim, pagal tokius reikalavimus, nedirba niekas, nes paprasčiausiai para per mažai turi laiko, kad mokytojas galėtų visada paruošti tokias pamokas.
Nepamirškim dar vieno dalyko, kad mokytojas prieš auditą ne tik, kad savo dokumentacijas turi turėti "blic formate", bet dar administracijai šūsnis sutvarkyt padėt.
Patikėkit, 2 savaites kokias neturėsit vaikų (aš pasistengiau savais atsikratyt, kaimas priglaudė), nei vyro, nei maistas rūpės. Aš audito savaitės pabaigoje pradėjau galvoti, kaip aš laukiu savaitgalio, kaip pasiilgau kuitimosi virtuvėję, namų tvarkymo....Bet penktadienį popietė skirta buvo tik lovai, šeštadienį jaučiaus kaip kempinė išgręžta, nieko nesinorėjo. Po šiai dienai aš dar negaliu sakyti, kad jau pailsėjau.
Žodžiu dabartinis auditas yra parodijų teatras, pinigų mėtymas totalus, kažkam nervų gadinimas, net pasakyčiau, kad ir ugdymo proceso trikdymas
Anyta - kaip šluota, visur apšluoja...