Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adenium)

viršūnės pjaunamos tada, kai adeniumas aktyviai auga, t.y. pavasarį, vasarą.
o reikia ar ne, pačios spręskit. jei adeniumas savaime nesišakoja, išaugs ilgas sitebas. nupjovus viršūnę, adeniumas pradės šakotis, o kuo daugiau šakų, tuo daugiau žydėjimo taškų.
Atsakyti
Labai AČIŪ už greitą atsakymą. wub.gif
Atsakyti
Aš vasarą iš vakarvakare pirktam mažuliukui nupjoviau viršūnę,tai labai gražiai išsišakojo.Ir visgi manau,kad mano senoliai adeniumai kažkuo serga,dabar pas mamą nuvežti būna,ten daug saulės ,dar nemetu lauk rolleyes.gif
Atsakyti
Jo viršūnes pjauti verta, jei norit, kad šakotųsi, bet kažką esu skaičius, kad norint sulaukti greičiau žiedų, patartina nepjauti iki to laiko. g.gif

ir svarbu: kad dabar geriau nieko nebedaryti, nes jei žiemą miegos tegu jau adaptuojasi ir laukia žiemos, o pavasarį, kai nubus ir ims intensyviai augti, galima bus eksperimentuoti, pjauti tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2012 10 04, 07:37)
Aš vasarą iš vakarvakare pirktam mažuliukui nupjoviau viršūnę,tai labai gražiai išsišakojo.

Smagu girdėti thumbup.gif thumbup.gif

o senus laikyk, gal atsigaus, mesti verta tik tada kai jau visai sudžius ar supus mirksiukas.gif
Atsakyti
rodomes, mano naujokai net blizga smile.gif
Atsakyti
Siunčiu žadėtas nuotraukas. Pirmoji - dvi savaitės po persodinimo ir nudžiuvusių lapų nudraskymo.
user posted image

Antroji - rugsėjo pradžia - pirmieji pumpurai.
user posted image

Trečioji - spalio pradžia - žydim.
user posted image

Tręšiau kaktusų trąšomis. Pastebėjau, kad nemėgsta būti nešiojama į kitą vietą, nes po fotografavimo, pasikeitus vietai mažieji pumpuriukai sudžiuvo. Dabar stengiuosi nejudinti iš vietos.
Atsakyti
Evora, labai gražiai nuaugęs jūsų Adeniumas smile.gif Kur pirkote? rolleyes.gif
Atsakyti
Kaip gražu kai žydi ir nesvarbu kokia spalva wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
evora džiugu žiedus matyti thumbup.gif
Atsakyti
Pirkau Šiaulių eilinėj gėlių parduotuvėlėj, mokėjau kaip už nudžiuvusį tik 12 lt. Niekada nebuvau auginusi tokios gėlės, bet pamačiau VAKARVAKARĖS gražuolį ir užsimaniau paeksperimentuoti. Atrodo pasisekė. Matysim kaip seksis pavasary. Jei viskas bus gerai žadu įsigyti dar 2, bet jau su kaudeksu. Jūs visos taip pat prisidėjote prie šio augaliuko išlikimo-Jūsų žiniomis ir patirtimi pasinaudojau jį popindama. wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Redulle @ 2012 09 19, 14:42)
http://public.fotki....m/dsci6840.html stai sis zydejo lb anksti pavasari gal net vasario mėn. nes dar sniegelio buvo uz lango. turėjo gal 4 ziedelius zydejo gal pusantros sav. tiksliai nepamenu.  4u.gif

Labai graži kaudeksų kolekcija thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikos,
Jau praejo daugiau, nei menuo nuo sejimo. Is 7 seklu pradygo 6, manau, neblogas rezultatas bigsmile.gif Vienas adeniumas "Santa Claus" jau iskeliavo augti pas mano mama wub.gif
O stai, kaip atrode mano augaliukai pries beveik pusantros savaites wub.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Keli augaliukai siuo metu auginasi 5 ir 6 lapukus wub.gif
Atsakyti