Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adenium)

Mano draugai biggrin.gif

VakarVakare dovanotos seklos, jei nemaisau geguzes men bus 2 metai 4u.gif

user posted image

auga, paprastame universaliame durpiu substrate biggrin.gif vis pritingiu gerint salygas, bet reiktu manau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 03 07, 18:07)
Mano draugai  biggrin.gif

VakarVakare dovanotos seklos, jei nemaisau geguzes men bus 2 metai  4u.gif

user posted image

auga, paprastame universaliame durpiu substrate  biggrin.gif  vis pritingiu gerint salygas, bet reiktu manau  biggrin.gif

Man atrodo, kad perdylei isodinti jie ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Sparaxis @ 2013 03 07, 17:52)
O tas grožis tai čia kame? Ar čia kad tvirčiau augtų?

Klausykit, kadangi aš visai netyčia šitas sėklas nusipirkau, tai padėkit man smile.gif Pasisėjau vakar pagal visas instrukcijas. O bet kam tą šaknį pjauti? Ir kada?

Ir dar, mūsų šitas paskutinis pirkimas, tai Adenium Obesum?

Pjaunama, kad saknys eitu i sonus ir prie kaudekso jos kyla i virsu ir tiesiog grazei raizgosi. Saknis nebutina pjauti, taippat virsune pjauti nebutina, tik nupjovos sakojasi labiau... Aisku sakojasi ir nenupjovus tik sunkiau... Gal papildys dar asmenys turintys daugiau patirties 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2013 03 07, 16:52)
O tas grožis tai čia kame? Ar čia kad tvirčiau augtų?

Klausykit, kadangi aš visai netyčia šitas sėklas nusipirkau, tai padėkit man smile.gif Pasisėjau vakar pagal visas instrukcijas. O bet kam tą šaknį pjauti? Ir kada?

Ir dar, mūsų šitas paskutinis pirkimas, tai Adenium Obesum?

Šaknis pjaunama dėl grožio ir tam, kad storesnis kaudeksas augtų, bent jau pas mane su nupjauta storesni tikrai.
O grožis tame, kad kiekvieną kartą persodinant galima vis kažkiek iškelti adeniumus į viršų, o nupjovus šaknys labiau į šonus auga, gražesnės.
Šaknį pjaunu dažniausiai jau pirmą kartą persodindama apie mėnesio laiko adeniumams, bet galima bet kada persodina. Dėti plastikinio rutuliuko nebūtina, čia tik eksperimentiniai, dabar nededu kitiems.

O viršūnės pjauti nerekomenduoja, jei norima, kad greičiau sužydėtų. bet nenupjovus dažniausiai jie nesišakoja, nors pasitaiko ir savaime besišakojančių adeniumų.

Adenium obesum auginami dėl žiedų įvairovės, o visi kiti labiau pasižymi savo forma kaudekso, o ne žiedais.
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 03 07, 17:07)

VakarVakare dovanotos seklos, jei nemaisau geguzes men bus 2 metai  4u.gif

Gražūs thumbup.gif wub.gif , o ne pernai čia sėti? g.gif

Va mano vieni jauniausių, pusės metų:
nekirptom šaknim
user posted image

Kirptom šaknim:
user posted image

Viena įdomesnių Bosom Jade apie trijų-keturių mėnesių, pasižymi plonais ilgais lapais, nuotraukose nelabai matosi, bet lapeliai tikrai skiriasi nuo visų kitų:
user posted image
Atsakyti
Oi nu ačiū labai. Ir aš pjausiu. Man gražu, kai tos šaknys šiek tiek matosi. Mačiau čia kažkur paveiksliuke, kaip galima iškelti.
Tik reik sulaukt, kol sudygs, aišku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Migmig @ 2013 03 07, 22:53)
Gražūs thumbup.gif  wub.gif , o ne pernai čia sėti? g.gif

nebepamenu tikrai, reiks pakilnoti sita arba praeita tema, zinau kad rasiau kai sejau biggrin.gif
Atsakyti
Mano pastebejimu adeniumas pradeda pats sakotis kai saknims ypatingai buna mazai vietos. Taip kaip siam mano bandomajam "triusiui" biggrin.gif jam jau apie 2 metukai bigsmile.gif nuotrauka senoka, bet esme matosi. Dabar jis turi 2 sakeles ir trecia lenda bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
na nebūtinai mažai vietos, čia mano toks pastebėjimas, iš 4 trys patys šakojasi
Atsakyti
QUOTE(voveriukstis @ 2013 03 08, 10:52)
na nebūtinai mažai vietos, čia mano toks pastebėjimas, iš 4 trys patys šakojasi

Kaip ir minejau tai tik mano pastebejimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Wilmaw @ 2013 03 08, 10:48)

bigsmile.gif o jis dar taip pat tebeauga? bigsmile.gif
koksai gražuolis...
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2013 03 08, 12:08)
bigsmile.gif  o jis dar taip pat tebeauga?  bigsmile.gif 
koksai gražuolis...

Taip, jis vis dar taip pat auga tik siek tiek pakeliau i virsu biggrin.gif pradejau laistyti dazniau, nes gana greita suminksteja ir pasisavina vandenuka. Stai kaip jis atrodo siandiena.
user posted image
Atsakyti
įdomus jūsų šis eksperimentas biggrin.gif
Atsakyti