Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(erikamaja @ 2012 09 05, 16:57)
Tikrai ne apie tai kalbam.
Kalbam apie pirmoką atėjusį į mokyklą rašto išmokti. Juk nemokom savo vaikų išmokti bilenkaip raidžių rašyti, vien tam, kad išmoktų. Po to antroje klasėje nesėdim reikalaudami, kad išmoktos raidės būtų dar ir gražios. Viską darom kartu, rašo raidę ir stengiasi, kad nekreiva ir iš linijų neišlystų. Kam darbą daryt du kartus nesuvokiu.

Geras pavyzdys, bet cia galima rast visokiu pavyzdziu, kaip ir tavo, kaip ir mano.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 09 05, 16:52)
neturiu tokio daikto, nežinau kaip veikia, bet bandyčiau eiti į fotoaparato meniu, ieškoti ko nors su žodžiu remote ir gal ten dar kažkokius nustatymus reiktų tvarkyti. Bandyk ieškoti
žiūriu nenutyla diskusijos, atidarydama naują temą pakoreguosiu truputį taisykles.

jei dar kam trūksta užskaitymo įmeskit nuorodą į tą psl. kur jūsų ND sudėti. Turiu mažai laiko, tad tik prabėgdama galiu brūkštelt.

Yvette, ačiū.pabandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 09 05, 16:57)
Tikrai ne apie tai kalbam.
Kalbam apie pirmoką atėjusį į mokyklą rašto išmokti. Juk nemokom savo vaikų išmokti bilenkaip raidžių rašyti, vien tam, kad išmoktų . Po to antroje klasėje nesėdim reikalaudami, kad išmoktos raidės būtų dar ir gražios. Viską darom kartu, rašo raidę ir stengiasi, kad nekreiva ir iš linijų neišlystų. Kam darbą daryt du kartus nesuvokiu.

Teisybė. Bet rašyti gražiai aš taip ir neišmokau lotuliukas.gif o jei daktarams uždraustų rašyti dėl to, kad jie negražiai rašo, pusė žemės išmirtų.

Say, nepriimk visko labai asmeniškai. Čia buvo pastebėjimas kitoms dalyvėms. Po kažkelintų kažkieno įdėtų namų darbų kažkas temoje reiškė pastabą, kad kodėl naujokės neatsiskaito, bet tų ND neužskaitė - nepastebėjo. Tiesiog sunku būti naujoku ir bandyti išsireikalauti dėmesio sad.gif
Atsakyti
QUOTE(tetulencija @ 2012 09 05, 16:47)
Gal kas padės techiniu klausimu ? Noriu išbandyti nuotolinio valdymo pultelį , neveikia pas mane kažkodėl verysad.gif Instrukcijoje neradau, nors kaip priedas jis yra įrašytas.Gal ką fotike reikia nustatyt ? Pas mane nikonas. Ačiū jei kas atkreips dėmesį ir nukreips teisingu keliu  4u.gif

Pas mane ant pacio fotiko yra:
http://www.letsgodig.../canon-600d.jpg
Gal ir pas tave yra?
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 09 05, 15:59)
Geras pavyzdys, bet cia galima rast visokiu pavyzdziu, kaip ir tavo, kaip ir mano.

Aš manau, kad viskas priklauso nuo požiūrio.
Mano požiūris yra toks, kad jei imiesi ko, tai darai nuosekliai, kuo geriau, nuo pat pradžių, taip taupydamas laiką, negrįždamas ten kur kažko nepadarei.
Tavo atveju galvoju kelias iki tobulos foto kelis kart pailgėja. Išmoksti, fokusuot, bet praleidus estetinę pusę, visvien turi grįžti pradžion, kad visa tai sužiūrėt.
Kodėkl nesužiūrėt iš karto?
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 05, 17:01)
Teisybė. Bet rašyti gražiai aš taip ir neišmokau  lotuliukas.gif o jei daktarams uždraustų rašyti dėl to, kad jie negražiai rašo, pusė žemės išmirtų.

Say, nepriimk visko labai asmeniškai. Čia buvo pastebėjimas kitoms dalyvėms. Po kažkelintų kažkieno įdėtų namų darbų kažkas temoje reiškė pastabą, kad kodėl naujokės neatsiskaito, bet tų ND neužskaitė - nepastebėjo. Tiesiog sunku būti naujoku ir bandyti išsireikalauti dėmesio sad.gif

Va ir apie daktarus teisybe biggrin.gif

Man tai keista, kad kai as norejau uzskaityti ND, kuriuos praejusi, netiko, tai dziaugtis turetu, kad kazkas atsakineja. O siaip pati Say ir sake, kad ka praeje is ND galim uzskaitinet. Na, vien zodz cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 09 05, 16:56)
Esme ko? ND? As kai pradzioj mokinausi kas tas av, f, iso ir t.t., tai man daug labiau norejosi susikoncentruoti butent i tai, o ND ir yra butent apie tai.
Kad as neatsiskaicus WB, tai esmes nekeicia. Parasiau kada atsiskaitysiu ir buk gera, nesikabinek.

Taip ND, tie ND pats pagrindas visko.... Tai jei norėjosi tai db imk susikonsentruok, manai WB nėr svarbus? Pamėgink.... pažiūrėsim kaip lengva.... Nes tikrai prie ko čia loptopas, fotkini tu ir fotikas, fsio, loptopas tik sukelt fotkes čia. Aš nesikabinėju... Tik konstatuoju faktus.

QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 05, 16:58)
Man nelabai. Objektas nery6kus, lyg be fokuso, o fonas? jis paskęsta fone. Čia kokį actioną uždėjai gal?  ax.gif

Actiono tai nedėjau, pastumdžiau levelius ir curves ir bandžiau textūrą.. blush2.gif Ačiū ir už tai, tikrai čia ištikro ta foto, tik kad per tiek psl būtu bent viena foto.. lotuliukas.gif Nes nu pilstoma iš tuščio į kiaura, kaip yra posakis : " Su durnu ginčytis, kaip su pliku pešiotis.. "

Einu pas vaiką, pirmi dantys ( iltys ) lenda, naktys bemiegės, tai pasupuosiu ir Kellby paskaitysiu.
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 09 05, 16:22)
Žiūrinėju ką pripyškinus viena ranka, mėginu visaip pažaist, tai kad tema būtu į temą, atnešu pradžiamokslinę foto.. Kritikai ir t.t.

žinok labai prastai. Su tokiu apdirbimu labai sudirbai foto. Gal visiškai neliesta taip greitai nenuskęstų.
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 09 05, 17:03)
Išmoksti, fokusuot, bet praleidus estetinę pusę, visvien turi grįžti pradžion, kad visa tai sužiūrėt.
Kodėkl nesužiūrėt iš karto?

Niekur nereikia grizti, ismoksti fokusuot ir eini toliau.
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 09 05, 16:53)
O bandėte fotoaparate įjungti funkciją "Self timer/remote control"?  4u.gif Pas mane Canon'as, tai ir paveiksliukas yra toks prie tos funkcijos user posted image

Ne, reiks pabandyti. Pas mane irgi tas ženkliukas panašiai atrodo. Grįšiu po darbo ir išbandysiu. Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
Kaip mano mama nuolat sako- ką darai, daryk gerai biggrin.gif Viskas paprasta ir aišku biggrin.gif

QUOTE(mamagute @ 2012 09 05, 05:57)
labai laukčiau komentarų  mastau.gif  karsta.gif

Trūksta veido..

QUOTE(Savory @ 2012 09 05, 08:40)
Manau, kad ir daugiau tokiu, kaip as cia sedi, tik visos bijodamos puolimo tyli kaip peles po sluota ir apsimeta, kad visais klausimais turi atsakymus ax.gif

Aha, aš truputį apsimetu irgi.. Kad durna nepalaikytų biggrin.gif Bet po to vėl užmetu akį į temos pavadinimą... PRADŽIAMOKSLIS.... Davaj, naujokės, diskutuojam ir klausinėjam viena kitos, o senbuviai gali sau ūsą kraipyti ir kaktas raukti tongue.gif

QUOTE(isora @ 2012 09 05, 09:22)
Žiūrinėju ką pripyškinus viena ranka, mėginu visaip pažaist, tai kad tema būtu į temą, atnešu pradžiamokslinę foto.. Kritikai ir t.t.

Man tai fainai thumbup.gif O kaip tu čia padarei tokį... efektą?

P.S. atėjau tai su reikalu.. Užuojautos paprašyt biggrin.gif ne, iš tikrųjų tai visai nejuokinga.. mano fotikas numirė galutinai.. cry.gif Jis jau buvo seniau kritęs porą kartų, kampas nudužo, palūžo baterijas prilaikančios durelės. Db turbūt ten dregmės pateko, tai tikiuosi, kad užteks pravalyt kontaktus.. nes visai jokios reakcijos iš jo. Kas svarbiausia, aš tik prieš mėnesį 50uką nusipirkau doh.gif Žiauriai negerai... O dar čia vietoj nėra kur nunešt jį pataisyt, reik siųsti kažkur..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Tynka-: 05 rugsėjo 2012 - 16:13
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 09 05, 16:06)
Niekur nereikia grizti, ismoksti fokusuot ir eini toliau.

Ir kaip toli nuėjai?/ jei vestuvinę foto turi gražint nuiminėdama spalvas?
Jei būtum iškart galvojus apie viską, jau būtum pasistumėjus. Kelias pailgėjo argi ne?
Bet kutiuo atveju man visiškai tas pats kiek laiko kas keliauja. Galima tai pavadinti mėgavimusi biggrin.gif
Tiesiog džiugu už tas kurios šoliuoja, o ne velkasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 05 rugsėjo 2012 - 16:14