Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 09 03, 19:07)
Sportini rezima nusistatyk  biggrin.gif

Tik taip? Noriu foną sulieti g.gif Nu pasidalinkit, negi gaila 4u.gif Gal su Nikkor 18-105 suzūminus iki max ir nesigaus ryškiai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 09 04, 08:49)

Su kelnem jauciu geresne butu foto  g.gif

Būtent be kelnių norėjau foto. Įdomu, ar ši nuotrauka pasakoja istoriją (keitėmės kelnes, prausėmės, tokios jau būna pirmosios mūsų dienos darže).

QUOTE(brumbrumai @ 2012 09 04, 09:05)
norisi kitaip matyti veida. butu tada geriau

Gal išgelbėtų koliažas su veidu? reiks pabandyti.

Svajone, tą ir norėjau parodyti - daržą tokį kaip tarybinį, tokį, kokį aš jį prisimenu. Netyčia kai jau nebebuvo nei auklėtojų, nei vaikų papuolėm į tualetus, prausyklas. Aplinka buvo labai labai kalbanti, įspūdinga. Su savo 50 mm siaubingai neišsitekau. Na bet foto bent jau prisiminimui turėsiu.
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2012 09 04, 09:48)
Tik taip? Noriu foną sulieti  g.gif Nu pasidalinkit, negi gaila 4u.gif Gal su Nikkor 18-105 suzūminus iki max ir nesigaus ryškiai? g.gif

reikia geros sviesos. suzuminus speju diafragma keiciasi ir islaikymas dideja smile.gif

QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 04, 09:54)
Būtent be kelnių norėjau foto. Įdomu, ar ši nuotrauka pasakoja istoriją (keitėmės kelnes, prausėmės, tokios jau būna pirmosios mūsų dienos darže).

Man noretusi visu kojyciu smile.gif bet siaip gi fainai, juk nuotraukos is jusu gyvenimo, is naujo etapo smile.gif koliazas gal ir geriau ziuretusi, pabandyk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2012 09 04, 10:05)
reikia geros sviesos. suzuminus speju diafragma keiciasi ir islaikymas dideja smile.gif

Skaičiau, kad užtenka 1/30, vakar buvo 1/100, nu bet vis tiek pusė vaiduoklių g.gif Gal kas pašnabždėtų vertą įsigyti objektyvą, kad būtų pakankamai šviesus blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Su išlaikymu 1/30, praktiškai štatyvo reikia, kad nuotraukos neplauktų, o jei dar vaikas judrus... Pas mane ne mažiau 1/80 būna. Dažnai daugiau ir net žymiai daugiau (kai su Av fotografuoju).
Papildyta:
Beje, visas fotografuojančias mamas sveikinu su praėjusia švente 4u.gif Mums ji nei šiokia, nei tokia gavosi hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2012 09 04, 10:11)
Skaičiau, kad užtenka 1/30, vakar buvo 1/100, nu bet vis tiek pusė vaiduoklių  g.gif Gal kas pašnabždėtų vertą įsigyti objektyvą, kad būtų pakankamai šviesus  blush2.gif  4u.gif

O kur parasyta, kad 1/30 uztenka blink.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 04, 09:54)

Svajone, tą ir norėjau parodyti - daržą tokį kaip tarybinį, tokį, kokį aš jį prisimenu. Netyčia kai jau nebebuvo nei auklėtojų, nei vaikų papuolėm į tualetus, prausyklas. Aplinka buvo labai labai kalbanti, įspūdinga. Su savo 50 mm siaubingai neišsitekau. Na bet foto bent jau prisiminimui turėsiu.

Man Tavo nuotrauka labai miela rolleyes.gif atspindinti tikrove tokia kokia ji yra rolleyes.gif kadangi ir musu uz poros savaiciu laukia tas pats "dziaugsmas" tai nuotrauka net suvirpino sirdi biggrin.gif Zinoma vietos truksta. Noretusi tu kriaukliu visa eile pamatyti rolleyes.gif bet man vis tiek patinka rolleyes.gif Tik versciau i JB mirksiukas.gif taip ta "tarybine" emocija dar sustipretu
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2012 09 04, 09:11)
Skaičiau, kad užtenka 1/30, vakar buvo 1/100, nu bet vis tiek pusė vaiduoklių  g.gif Gal kas pašnabždėtų vertą įsigyti objektyvą, kad būtų pakankamai šviesus  blush2.gif  4u.gif

dar nuo objektyvo židinio nuotolio priklauso.. bet 1/30 judesį pagaut, tai nu nežinau, jei rankos nedreba, ir koks flegma juda, tai tada pagausi biggrin.gif

gaila nebeliko to ND, kur su judesiu lyg buvo, tai padarytum jį ir suprastum kaip reikia nusistatyt nustatymus...

jei nori, kad antras planas "išlietas" būtų, nusistatai, kuo mažesnį F, o išlaikymą renkiesi minimu tokį- 1/(obj židinio nuotolis x2).. t.y. jei objektyvo židinio nuotolis 100, tai statai 1/200s arba trumpesnį..
Atsakyti
Brum, gal toks variantas (dėl veiduko geresnis)?
user posted image

Toks koliažiukas, spėju, nesižiūri. Kaip man dar mokintis doh.gif Noriu, įsivaizduoju, o neišeina... smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 04 rugsėjo 2012 - 10:15
QUOTE(Suprem @ 2012 09 04, 08:48)
Tik taip? Noriu foną sulieti  g.gif Nu pasidalinkit, negi gaila 4u.gif Gal su Nikkor 18-105 suzūminus iki max ir nesigaus ryškiai? g.gif

nusistatyk 105mm, F mažiausią leidžiamą, ir išlaikymą ne ilgesnį nei 1/250 s , jei tamsu iso kelk, nu ir visas mokslas.. tada gaudai gaudai, kol pagauni smile.gif
Atsakyti
As siandien negaliu atsiziureti i sita nuotrauka. Nors siaip lyg ir nesizaviu portretais, bet sitas kazkaip "prakalbo" i mane... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 04, 10:14)
Brum, gal toks variantas (dėl veiduko geresnis)?

nesimato to veiduko, reikėjo palaukt momento, kai bent vos vos galvytę į tavo pusę pasuks..
Atsakyti