Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verčiate vaiką užsiimti nemėgstama veikla?

QUOTE(bevardė @ 2012 08 31, 08:25)
Savotiškai verčiu sūnų lankyti Muzikos mokyklą, dėl bendro išsilavinimo. Bet nereikalauju, kad namie ilgai grotų, gautų gerus pažymius. Man užtenka kad susipažintų su muzika, pramoktų valdyti instrumentą, o muziko iš jo nedarau.

Man (dar?) nereikia prievartos naudoti - į muzikos mokyklą pats prašėsi, groja, kada nori ir kiek nori (mano, kuri su muzika neturi nieko bendro, atrodo visai neblogai), šiemet užsimanė ir antru instrumentu groti. Bet iš pat pradžių sutarėme, kad būreliai - būreliais - jei nepatinka kokie judrieji žaidimai ar puodų lipdymas, galima nutraukti, bet muzikos mokykla yra mokykla. Vadinasi, jei noro kada pritrūktų, tektų jo iš naujo ieškoti - savo noru arba su tėvų pagalba.
Atsakyti
QUOTE(Cigale @ 2012 09 28, 17:48)
Man (dar?) nereikia prievartos naudoti - į muzikos mokyklą pats prašėsi, groja, kada nori ir kiek nori (mano, kuri su muzika neturi nieko bendro, atrodo visai neblogai), šiemet užsimanė ir antru instrumentu groti. Bet iš pat pradžių sutarėme, kad būreliai - būreliais - jei nepatinka kokie judrieji žaidimai ar puodų lipdymas, galima nutraukti, bet muzikos mokykla yra mokykla. Vadinasi, jei noro kada pritrūktų, tektų jo iš naujo ieškoti - savo noru arba su tėvų pagalba.

o neatrodo,kad žaidžiama su pavadinimais,jei būtų futbolo mokykla su tam tikra keturių metų programa? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(virgasa @ 2012 09 28, 19:55)
o neatrodo,kad žaidžiama su pavadinimais,jei būtų futbolo mokykla su tam tikra keturių metų programa? ax.gif

Ne pavadinimais žaidžiama. Jei būtų susiruošęs į futbolo mokyklą, tai ir būtų mokslai, o ne būrelis pabandymui. Tik ne ketveriems, o dvigubai tiek sutartis būtų smile.gif. P.s. myliu futbolą ir turiu du pusbrolius futbolininkus, visai nebūčiau nuliūdusi dėl tokio vaiko sprendimo, tik nesutvertas maniškis tam. P.p.s. apie muziką vaikui nebuvau net galvojusi - maniau, svarbiausia gerai mokykloje mokytis; pamenu, dar gimdymo namuose (aišku, po visų stresų) blioviau, kad vaiko pirštai "išrakinti" - ne kaip "normalaus" žmogaus, o kiekvienas atskirai juda, tik kai akušerė garsiai nusistebėjo, kad muzikanto pirščiukai, apsiraminau biggrin.gif , - gyvenimas parodė, kad iš tikrųjų tam neblogai tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cigale: 29 rugsėjo 2012 - 14:30
QUOTE(mazge1979 @ 2012 09 21, 10:50)
žinokit šiuo metu paaugliai yra truputį kitokie ir kas juos augina, tai suprast lengviau. mes buvom kitokie, mūsų mažiukai vaikai dar tik auga ir kol jie užaugs dar daug kas pasikeis. i karta yra labai sunki, jiems įtikti ir truputį sudėtinga. jie turi savo nuomonę ir pasaulius, jiems didelė įtaką dar daro draugai, todėl labai svarbu, kaip me sjuos auginom nuo mažens ir kiek dar jų gyvenime svarbų vaidmenį atlieka tėvai visose srityse.

oi,tie paaugliai visuomet būdavo dygliuoti smile.gif na,tiesą pasakius visokių būdavo ax.gif tarkim kai pati buvau paauglė pažinojau ir tokių kurie gėrė ir pan nuo gal 13kos metų,buvo ir tokių,kurie su lėlėm žaidė,na tiesiog smile.gif ir dabar pažįstu ir tokių,ir tokių. Nepasakyčiau,kad dabar vaikai kažkokie kitokie,jie visokie,priklauso nuo aplinkos,kur jie auga. Vat pašneku su mokytojaujančiais draugais-vieni sako-superniai vaikai,protingi,paslaugūs,kiti skundžiasi nevaldomomis klasėmis.

QUOTE(diana34 @ 2012 09 21, 11:26)
per Tv ziuri kanala apie gyvunus, keliones.. bet pagrinde filmukai  doh.gif

tai va,gal paiktų kokį ale gyvajį kampelį lankyt,gal patiktų savanoriaut šunų/kačių prieglaudoj,o gal patiktų kurti tuos pačius multikus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2012 10 02, 12:49)

o gal patiktų kurti tuos pačius multikus mirksiukas.gif

kaip tai ? blink.gif jauciu musu miestuki tokiu net bureliu nera ..
Atsakyti
QUOTE(diana34 @ 2012 10 02, 13:41)
kaip tai ?  blink.gif  jauciu musu miestuki tokiu net bureliu nera ..

nu yra toks būrelis,bet va,nežinau iš kur jūs,tai ir... nors gal ir yra,prie kokių informatikų būrelių ir pan mirksiukas.gif
Atsakyti
o maniškis dabar klubo atsisakė, nes teko pabendrauti su medikais, kitais klausimais, tai gydytoja jo paklausė ką jis lanko, sako einu sportuot į klubą, tai išpeikė, sakė neaugs ūgin daugiau, o maniškis labai nori aukštesnis būt, tai dabar laukiu, kokį kitą būrelį išsirinks. vienas be draugo nenori, o draugas 12 metų visai nieko lankyt nenori doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2012 10 03, 10:06)
o maniškis dabar klubo atsisakė, nes teko pabendrauti su medikais, kitais klausimais, tai gydytoja jo paklausė ką jis lanko, sako einu sportuot į klubą, tai išpeikė, sakė neaugs ūgin daugiau, o maniškis labai nori aukštesnis būt, tai dabar laukiu, kokį kitą būrelį išsirinks. vienas be draugo nenori, o draugas 12 metų visai nieko lankyt nenori  doh.gif

12metis neaugs į ūgį? kas čia per nesąmonė?
Atsakyti
neaugs jei dirbs su svoriais ir augins raumenis, čia gydytoja taip sakė. ir tokių metų nerekomenduoja su svoriais dėl stuburo, būtent dėl šių dalykų
Atsakyti
Tikrai priklauso koks sportas. MAno klasiokas pradejo kulturizmu uzsiiminetei 8 kl, tai paskui turejo dideliu bedu su sirdim, bent kiek daktarai jam sake, tai kad pradeda augti per daug raumenu ir sirdis nebespeja ju aprupinti. Nezinau kiek tiesos, bet gal tikrai vaikams paaugliams tinka labiau judrus sportas ar siaip manksta, bet ne svoriu kilnojimai. DAr anksciau buvau girdejusi,kad bet koks sportas,kur reikia kazka daryti sulaikius kvepavima(pvz stanga kelia) kenkia.
Atsakyti
mazge1979, vienas iš būdų vaiką užkrėst kokiu nors sportu, tai reikia patiems pardėt sportuot. Paprasčiausiai kartu pabėgiot, pavažinėt dviračiais, pažaist futbolą ar krepšinį, paplaukiot baseine...
Atsakyti
Vaiko negalima versti uzsiuimineti nemegstama veikla, nes tai jam paprasciausiai netinka, ir to pasekoje vystosi yvairiausios neurozes.

Vienintelis budas gerai aukleti vaika - perskaityti keleta knygu apie vaiku auklejima, ir tada daryti isvadas jau patiems.
aciu
Atsakyti