Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Maja Di @ 2012 09 27, 09:09)
O tie skaldyti nebūna kieti duonoje (ta prasme ar iškepa g.gif )

Skaldytus grūdus kartu su salyklu, kmynais užplikau iš vakaro (prieš 12 val.), imdama reikalingą vandens kiekį iš recepte nurodyto. Sėkmės kepant smile.gif
Atsakyti
sveikos,
as irgi duonele kepu. tik is raugo, kuri drauge dave. man iseina balta duona, kepu dvejose skardose du mazesnius kepaliukus. pirmas kepaliukas is kart sueina, antras taip pat gan greitai.
P.S. iskepiau tetes gimtadieniui duonos neseniai tai visi sveciau tik ja ir valge nieko neliko duonos po baliaus. taigi tikrai skanu.
Atsakyti
Sveikos kepejėlės,

Aš jau duonele kepu daugiau nei 2 metai, tačiau tik šiemet uošviai prikalbinti užaugino rugių ir jau šiemet susimalam savo miltų...tik gaila kad ne su girnomis...ten paprastas ūkininko malūnėlis...bandžiau ieškotis namūdinio malūnėlio, tačiau jų kainos mane šiektiek atbaidė...Tačiau dabar kepu tikrai pilno grūdo duoną, miltai stambaus malimo, skanu tikrai bigsmile.gif daug skaniau nei pirktiniai miltai smile.gif ir galiu pasakyti, kad tikrai duonos "kokybė" priklauso nuo kepėjos vidinės būsenos...tad duoną stengiuosi kepti tada kai esu tam nusiteikusi...

Ir man labai keista, kai žmonės sako ai čia tiek darbo, kai iš tikro nematau jokio vargo visame šitame reikale...man tai malonumas, tik kaskart ji man kitokia gaunasi smile.gif

Sunku man prie pc prisėsti laiko trūkumas, tačiau pasistengsiu dažniau aplankyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Elmyra*: 07 spalio 2012 - 19:29
Sveikos kepejeles smile.gif ,

Gal kas zinote recepta kaip pagaminti duonos sausucius- na tokie sausi is seklu pagaminti blynukai dziovinami 50 C. Niekur nerandu recepto
Atsakyti
QUOTE(joda @ 2012 10 09, 14:16)
Sveikos kepejeles  smile.gif ,

Gal kas zinote recepta kaip pagaminti duonos sausucius- na tokie sausi is seklu pagaminti blynukai dziovinami 50 C. Niekur nerandu recepto

esu kazka panasaus kepus:

http://aguonele.blog...ka-duonele.html
Atsakyti
QUOTE(joda @ 2012 10 09, 15:16)
Sveikos kepejeles  smile.gif ,

Kaip aš supratau jus kalbat apie džiovinta duonele, kuria reikia džiovint, ne kept, 40-50'C
aš tokia dariau
user posted image
Atsakyti
sveikos, mergaitės, tik šiandien nusipirkau duonkepę Kenwood BM450, bet nežinau nuo ko pradėti blush2.gif gal galite patari kokią duonelę kepti pradedančiai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(shaimon @ 2012 10 11, 00:18)
sveikos, mergaitės, tik šiandien nusipirkau duonkepę Kenwood BM450, bet nežinau nuo ko pradėti  blush2.gif  gal galite patari kokią duonelę kepti pradedančiai?  4u.gif

Sveika,
manau, kad geriausia pradėti nuo paprasčiausios baltos duonos, kurios receptai yra knygutėje prie duonkepės.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 10 11, 09:10)
Sveika,
manau, kad geriausia pradėti nuo paprasčiausios baltos duonos, kurios receptai yra knygutėje prie duonkepės.

tai cia tiesiog sudeti visus nurodytus produktus i kepimo inda ir masina viska padarys pati?
blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(shaimon @ 2012 10 11, 11:24)
tai cia tiesiog sudeti visus nurodytus produktus i kepimo inda ir masina viska padarys pati?
blush2.gif
taip
dar programa nustatykit mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos dar karteli, vakar bandziau kepti kaip ir pataret is receptu knygeles kuri buvo prie duonkepes, bet nieko nesigavo g.gif produktus sudejau kaip nurodyta, pajungiau programa, nustaciau apskrudima bei kepaliuko svori, pradejo maisyti tesla, atrodo ismaise, bet tuo viskas ir baigesi... masina baigusi minkyti tiesiog issijungia... gal kokiu patarimu kas turi?
Atsakyti
QUOTE(shaimon @ 2012 10 12, 17:13)
sveikos dar karteli, vakar bandziau kepti kaip ir pataret is receptu knygeles kuri buvo prie duonkepes, bet nieko nesigavo  g.gif  produktus sudejau kaip nurodyta, pajungiau programa, nustaciau apskrudima bei kepaliuko svori, pradejo maisyti tesla, atrodo ismaise, bet tuo viskas ir baigesi... masina baigusi minkyti tiesiog issijungia... gal kokiu patarimu kas turi?

Tai gal neišsijungia, o tik kaitina ir kildina duoną? Nes visa programa gali trukt kelias val wink.gif
Atsakyti