QUOTE(donut @ 2013 07 21, 20:02)
Sveikos! Nusipirkau neseniai duonkepę. Taigi, šiandien nusprendžiau duonos išsikepti.. Nusipirkusi buvau mišinį duonai, tai pusę pakelio sumečiau, 370 ml vandens šilto įpyliau ir saulėgrąžų truputį įbėriau. Nustačiau "wholemeal" funkciją ir įjungiau... Per tą laiką nekreipiau dėmesio aš į tą duoną, tvarkiausi kambarius ir t.t.. Nuskambėjus skambčiui pasižiūriu aš į tą savo duoną.. Nei iškepus, nei iškilus.. tokia tešla stovi.. Kas čia įvyko? Juk laikas ėjo, garsai ten kažkokie buvo. Nieko nesupratau, ką man dabar daryti? Išmest visko gi nesinori..
Per daug vandens įpylėte, jei apie tą patį duonos mišinį kalbame, tai pusei poko reikia tik 250 ml vandens. Duona taip neiškyla, kaip pyragas. Aš dedu daugiau mielių nei būna nurodyta, be to ir skirtingų firmų mielės nevienodai gerai kildina. Išmesti nereikia, ragauti reikia, gal skonis geras, tik išvaizda 'neprekinė"
Kitą kartą pasižiūrėkite kai vyksta maišymas, jei atrodo, kad tešla per skysta - įdėkit papildomai miltų.
Ir produktus neteisinga seka sudėjote: pirma pilame skysčius, tada miltus, mielės - paskutinės.
Papildyta:
QUOTE(Alezee @ 2013 07 21, 19:49)
prancuzų "Brioche", gal kas žinot kaip verčiasi?
mano duonkepės instrukcijoj išversta "prancūziškas batonas"
paaiškinkite man kas nors kuo skiriasi
activated dried yeast nuo paprastų mielių?