QUOTE(nataliuncik @ 2012 09 27, 15:42)
galima, bet tiesiog ir šitą galima per 1-2dienas atgaivint
plikyta duona skiriasi nuo paprastos tik tuo, kad miltai plikomi verdančiu vandeniu, o visą kitą tas pats
plikyta duona skiriasi nuo paprastos tik tuo, kad miltai plikomi verdančiu vandeniu, o visą kitą tas pats
Taip, bet raugas bent jau pas mane kitoks. Kaip visad užplikiau keletą saujų miltų su cukrumi, atvėsinau ir sudėjau raugą. Po dviejų parų sudėjau miltus ir tik tuomet prisiminiau, kad nenusėmiau raugo. Dabar tas raugas toks nebe plikytas, bet miltingas (nemoku net paaiškinti...). Kai naudojau sekančiam kartui, gavosi nebe tokia tešla, tie miltai, sudėti į raugą juk neužsipliko. Duona lyg ir panaši iškepė, bet tešla tikrai nebe tokia.... O gal kas žino, kaip pasidaryti plikytos duonos raugo? Neradau čia...