Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(editiana @ 2013 04 26, 12:13)
supratau smile.gif speju del to ir antroji duona (kur jau raugas gavosi maisytas su kvietiniais) zymiai geresne smile.gif
as jau panikoje buvau 5 ryto keliausi kad ziuret ar iskilo antra duona ir ja iskept  blink.gif  ax.gif

Aš ruginius miltus maišau maždaug pusiau su speltos miltais, gaunasi ta pati "juoda" duona, bet iškyla dailiai ir skonis puikus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2013 04 24, 20:30)
1. Žinoma 4u.gif
2. Žiūrėkit pagal miltų kiekį, aš 500 g miltų imu 125 g. raugo - nepilna stiklinė (200 ml) gaunasi.
3. Visos daro, kaip joms patogiau. Aš pasilieku raugo, supilu į švarų neaptaškytą stiklainiuką ir pridengusi (bet ne aklinai užsukusi) pastatau į šaldytuvą. Jei raugo pakankamai - kitam kepimui kiek iš anksto išimu, kad atgytų, ir maišau į tešlą. Jei mažoka - išimu para prieš užmaišant duoną, pamaitinu, palieku parai, po paros minkau duoną, raugo likutį - pasidedu.
Su miltais ir priedais irgi galima pasilikt, čia būtų pagrandukas biggrin.gif , bet čia jau nepatarsiu.

Pirmam kartui man merginos rekomendavo įdėti vos vos mielių, nes raugas dar silpnas - taip ir dariau. Bet kitą kartą, kai supelijo raugas ir gaminau iš naujo, mielių nedėjau, ir puikiai iškilo.


ačiū už patarimus! ir aš pasinaudojau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2013 04 24, 19:30)
1. Žinoma 4u.gif
2. Žiūrėkit pagal miltų kiekį, aš 500 g miltų imu 125 g. raugo - nepilna stiklinė (200 ml) gaunasi.
3. Visos daro, kaip joms patogiau. Aš pasilieku raugo, supilu į švarų neaptaškytą stiklainiuką ir pridengusi (bet ne aklinai užsukusi) pastatau į šaldytuvą. Jei raugo pakankamai - kitam kepimui kiek iš anksto išimu, kad atgytų, ir maišau į tešlą. Jei mažoka - išimu para prieš užmaišant duoną, pamaitinu, palieku parai, po paros minkau duoną, raugo likutį - pasidedu.
Su miltais ir priedais irgi galima pasilikt, čia būtų pagrandukas biggrin.gif , bet čia jau nepatarsiu.


o kiek vandens pilat?
Atsakyti
QUOTE(nobleee @ 2013 05 08, 17:11)
o kiek vandens pilat?

Pagal miltų kiekį: kiek gramų miltų, tiek ml vandens. Mažam kepaliukui imu 300 g miltų, 300 ml vandens, nors beminkant ir vis šlapinant ranką, realiai vandens sueina kiek daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2013 05 08, 20:51)
Pagal miltų kiekį: kiek gramų miltų, tiek ml vandens. Mažam kepaliukui imu 300 g miltų, 300 ml vandens, nors beminkant ir vis šlapinant ranką, realiai vandens sueina kiek daugiau.

aciu labai padejot thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
sorry už trigrašį - parduodu duonkepę ax.gif
pagalvojau, gal čia kuriai prireiks blush2.gif
smulkiau - AŽ 4u.gif
Atsakyti
Merginos, pasakykit ką ne taip darau sad.gif kvietiniam rauge (laikant šaldytuve) vis ant viršaus vis atsiranda tamsaus skysęčio... aš jį nupyliau, pamaitinau raugą ir kepiau - viskas gavosi gerai. Bet gal ką ne taip darau, kad to skysčio atsiranda??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2013 05 18, 20:24)
Merginos, pasakykit ką ne taip darau sad.gif  kvietiniam rauge (laikant šaldytuve) vis ant viršaus vis atsiranda tamsaus skysęčio...  aš jį nupyliau, pamaitinau raugą ir kepiau - viskas gavosi gerai. Bet gal ką ne taip darau, kad to skysčio atsiranda???  g.gif
kvietinis raugas nelabai stabilus, todėl geriausia jo atnaujint kas pora sav., o skystis atsiranda dėl rugimo procesu (raugas suskystėja pastovėjus ir dažniausia gali atsirast tas skystis), todėl galit ir toliau naudot (bet yra rizika kad per kiek laiko jis savaime "mirs" ) arba permaitint į ruginį, po keliu kepimo vėl perdaryt į kvietinį 4u.gif
Atsakyti
gal kuri zinot nana duonos recepta? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nobleee @ 2013 05 30, 16:05)
gal kuri zinot nana duonos recepta? ax.gif

Tai gal naan? Visai nieko Paul Hollywood receptas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 06 04, 16:38)
Tai gal naan? Visai nieko Paul Hollywood receptas  4u.gif


taip taip sita duonyte smile.gif reiks pabandyt sita receptuka,tik kad gal be tu seklyciu smile.gif
aciu thumbup.gif
Atsakyti
Atrodo jau išmokau kepti duoną, bet pastaruoju metu vis iškepusi pastebiu siaurų šlapių vietelių viduje. Laikau užmaišius kai dabar šilta apie 4-5 val. Kepu 1val. 200 l. Kame reikalas?
Atsakyti