Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(kasiuk @ 2013 04 23, 18:28)
Na dar trukdau su savo klausimais 4u.gif  duona su seklom issikepiau su trecia programa, viskas puikkiai...
Db vyras uzsimane ko nors saldaus, susiradau recepteli su basic programa, programos laikas 3.40 val. Praejo daugiau kaip pusantros valandos ir niekas nevyksta. Klausimas - po kiek laiko pradeda maisyti? Ar cia jau kazkas ne taip?
o pas jus nėra aprašyme kiek ir ką užtrunka kiekvienoj programoj (nes rašomas dažniausia bendras laikas, o tada jau smulkiai surašyta kiek šildymas, minkymas, kildinimas, kepimas užima laiko) g.gif
Atsakyti
Laba diena,

norėjau pasiteirauti dėl naujai pagaminto raugo panaudojimo (pirmą kartą jį gaminau)
1 dieną sumaišiau ruginius miltus su vandeniu, trecia, ketvirta diena maitinu, 6 dieną pagal receptą galima naudoti raugą.
1. klausimas ar 6 ar ir vėlesnes dienas galima naudoti raugą
2. kokia proporcija (kieki koki) deti norint kepti vieną kepaliuką duonos
3.Ar raugo reikia nusiimti po to kai pakyla su miltais ir priedais ar prieš tai?

gaminau raugą taip 3 šaukštai ruginių miltų+ vanduo, 1 maitinimas 2 šaukštai ruinių plius vanduo, 3 diena maitinimo 3 šaukštai miltų plius vanduo.

gal klausimai kvaili, bet labai būčiau dėkinga sulauksi pagalbos smile.gif

Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 04 24, 09:00)
o pas jus nėra aprašyme kiek ir ką užtrunka kiekvienoj programoj (nes rašomas dažniausia bendras laikas, o tada jau smulkiai surašyta kiek šildymas, minkymas, kildinimas, kepimas užima laiko)  g.gif


Ne, nera... uz tai ir "panikuoju" cia lengvai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(editiana @ 2013 04 24, 10:14)
1. klausimas ar 6 ar ir vėlesnes dienas galima naudoti raugą
2. kokia proporcija (kieki koki) deti norint kepti vieną kepaliuką duonos
3.Ar raugo reikia nusiimti po to kai pakyla su miltais ir priedais ar prieš tai?

1. Žinoma 4u.gif
2. Žiūrėkit pagal miltų kiekį, aš 500 g miltų imu 125 g. raugo - nepilna stiklinė (200 ml) gaunasi.
3. Visos daro, kaip joms patogiau. Aš pasilieku raugo, supilu į švarų neaptaškytą stiklainiuką ir pridengusi (bet ne aklinai užsukusi) pastatau į šaldytuvą. Jei raugo pakankamai - kitam kepimui kiek iš anksto išimu, kad atgytų, ir maišau į tešlą. Jei mažoka - išimu para prieš užmaišant duoną, pamaitinu, palieku parai, po paros minkau duoną, raugo likutį - pasidedu.
Su miltais ir priedais irgi galima pasilikt, čia būtų pagrandukas biggrin.gif , bet čia jau nepatarsiu.

Pirmam kartui man merginos rekomendavo įdėti vos vos mielių, nes raugas dar silpnas - taip ir dariau. Bet kitą kartą, kai supelijo raugas ir gaminau iš naujo, mielių nedėjau, ir puikiai iškilo.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2013 04 24, 20:30)
1. Žinoma 4u.gif
2. Žiūrėkit pagal miltų kiekį, aš 500 g miltų imu 125 g. raugo - nepilna stiklinė (200 ml) gaunasi.
3. Visos daro, kaip joms patogiau. Aš pasilieku raugo, supilu į švarų neaptaškytą stiklainiuką ir pridengusi (bet ne aklinai užsukusi) pastatau į šaldytuvą. Jei raugo pakankamai - kitam kepimui kiek iš anksto išimu, kad atgytų, ir maišau į tešlą. Jei mažoka - išimu para prieš užmaišant duoną, pamaitinu, palieku parai, po paros minkau duoną, raugo likutį - pasidedu.
Su miltais ir priedais irgi galima pasilikt, čia būtų pagrandukas biggrin.gif , bet čia jau nepatarsiu.

Pirmam kartui man merginos rekomendavo įdėti vos vos mielių, nes raugas dar silpnas - taip ir dariau. Bet kitą kartą, kai supelijo raugas ir gaminau iš naujo, mielių nedėjau, ir puikiai iškilo.

aciu labai uz atsakyma

pries tai turejau rauga (nuo teslos nuimta) ta puikiai su juo duonyte kepdavau, kazin ar dabar jei su raugu sumaisyciau miltus, priedus ir pakilus nuimciau jo dali butu tas pats? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(editiana @ 2013 04 24, 21:42)
pries tai turejau rauga (nuo teslos nuimta) ta puikiai su juo duonyte kepdavau, kazin ar dabar jei su raugu sumaisyciau miltus, priedus ir pakilus nuimciau jo dali butu tas pats? blush2.gif

Manau, kad taip, tikrai daug kas taip kepa, ir viskas puikiai gaunasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2013 04 24, 20:44)
Manau, kad taip, tikrai daug kas taip kepa, ir viskas puikiai gaunasi smile.gif

aciu labai uz atsakymus
geros dienos 4u.gif[I]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo editiana: 25 balandžio 2013 - 05:58
Visada kepdavau sveisia duona, ji gaudavosi minksa siek tiek dregna ir puri (su skylutemis viduje)
sia savaite teko pirma karta gaminti rugini rauga, jis puikiai pagal aprasymus ir pozymius gavosi
Kepiau vakar duona is jo, duona iskepe plutele traski, bet vidus nepilnai iskilo ir gavosi slapesnis nei iprastai (nors iskepes)
siandien (vakare su nugriebiau keptos duonos raugu is vakaro) kepiau vel, si karta duona sviesesne ir panasesne is anksciau keptas (minkstesne, labiau pakilo, puresne ir ne tokia slapia)

ar taip turi buti, ar kepant grynai is ruginio raugo visada gaunasi duona sunkesne ir maziau pakyla?
kuo papildyti rauga jog duona geriau kiltu? 4u.gif

labai daug klausimu, gal kas tures atsakymus smile.gif

abiem atvejais kepiau orkaiteje 30 min 200 laipsniu 30 min 180, be vejelio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo editiana: 26 balandžio 2013 - 09:19
na šiaip ruginiai miltai turi gerokai mažiau glitimo nei kvietiniai, dėl ko natūraliai ir nebūna ruginė duona labai puri. Ją ilgiau reik kildint ir kiek ilgiau bei karščiau kept.
Jei nėra būtinybės daryt vien ruginę duoną, tuomet labai verta maišyt perpus su kvietiniais, tuomet ir ta tešla elastingesnė ir su ja dirbt lengviau ir kyla geriau.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 04 26, 11:05)
na šiaip ruginiai miltai turi gerokai mažiau glitimo nei kvietiniai, dėl ko natūraliai ir nebūna ruginė duona labai puri. Ją ilgiau reik kildint ir kiek ilgiau bei karščiau kept.
Jei nėra būtinybės daryt vien ruginę duoną, tuomet labai verta maišyt perpus su kvietiniais, tuomet ir ta tešla elastingesnė ir su ja dirbt lengviau ir kyla geriau.

supratau smile.gif speju del to ir antroji duona (kur jau raugas gavosi maisytas su kvietiniais) zymiai geresne smile.gif
as jau panikoje buvau 5 ryto keliausi kad ziuret ar iskilo antra duona ir ja iskept blink.gif ax.gif
Atsakyti
Mamos SOS! Kepu duonyte su tuo leliuku, vadinamu raugu, kepiau jau 5-6 kartus gavosi super, na bent jau man taip atrode biggrin.gif , o sikart duonyte orkaiteje sukrito ir vidus neiskepe verysad.gif , nu o tas mano leliukas ar bus dar geras,
Atsakyti
QUOTE(editiana @ 2013 04 26, 10:15)
Visada kepdavau sveisia duona, ji gaudavosi minksa siek tiek dregna ir puri (su skylutemis viduje)
sia savaite teko pirma karta gaminti rugini rauga, jis puikiai pagal aprasymus ir pozymius gavosi
Kepiau vakar duona is jo, duona iskepe plutele traski, bet vidus nepilnai iskilo ir gavosi slapesnis nei iprastai (nors iskepes)
siandien (vakare su nugriebiau keptos duonos raugu is vakaro) kepiau vel, si karta duona sviesesne ir panasesne is anksciau keptas (minkstesne, labiau pakilo, puresne ir ne tokia slapia)

ar taip turi buti, ar kepant grynai is ruginio raugo visada gaunasi duona sunkesne ir maziau pakyla?
kuo papildyti rauga jog duona geriau kiltu? 4u.gif

labai daug klausimu, gal kas tures atsakymus smile.gif

abiem atvejais kepiau orkaiteje 30 min 200 laipsniu 30 min 180, be vejelio

manau, kad iš šviežiai padaryto raugo taip visada gaunasi. Tiesiog raugas dar nėra subrendęs ir pirmą kartą gerai neiškilo. Tolesni kepimai eis kaip iš pypkės!
Atsakyti