Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(aguonele @ 2013 03 07, 19:26)
Na tiesiog paprasta kvietini dedate ir viskas  4u.gif

Kvietinį, tai taip, bet paskui ką dėti, ka gautūsi naminis pyragas doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2013 03 07, 23:56)
O gal kuri atsimenate, kokio santykiu keisti mieles į raugą, jei recepte - mielės, o aš noriu dėti raugą.
Tikrai kažkurioje temoje buvo, bet dabar neatrasiu, gal kas žino mintinai 4u.gif
250g raugo=7g sausų mielių=15g šv.mielių
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 03 08, 08:32)
250g raugo=7g sausų mielių=15g šv.mielių

Labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
Kepiau Terros darbštuolių duoną - skani thumbup.gif

Tik iškilo klausimas - man tešla gavosi gana minkšta, tad nerizikavau kepti ne formoje. Kokio standumo tešla turi būti, kad, perkėlus į skardą, neprarastų formos ir neišbliūkštų į šonus?
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2013 03 09, 15:47)
Kepiau Terros darbštuolių duoną - skani thumbup.gif

Tik iškilo klausimas - man tešla gavosi gana minkšta, tad nerizikavau kepti ne formoje. Kokio standumo tešla turi būti, kad, perkėlus į skardą, neprarastų formos ir neišbliūkštų į šonus?


man kiekvieną kartą gaunas kitokio kietumo, matyt priklauso nuo miltų, nuo to kokiom proporcijom įdedu, nuo uogienės ir pan. Tai bent man asmeniškai labiau patinka, kai gaunas minkštesnė tešla, todėl paprastai dar lyg netyčia šliukšteliu daugiau vandens smile.gif
Kildinu kildinimo krepšely, kepu paprastai orkaitėj, formos nepraranda



Va ir iliustracija

user posted image
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 03 09, 22:13)
man kiekvieną kartą gaunas kitokio kietumo, matyt priklauso nuo miltų, nuo to kokiom proporcijom įdedu, nuo uogienės ir pan. Tai bent man asmeniškai labiau patinka, kai gaunas minkštesnė tešla, todėl paprastai dar lyg netyčia šliukšteliu daugiau vandens smile.gif
Kildinu kildinimo krepšely, kepu paprastai orkaitėj, formos nepraranda
Va ir iliustracija

user posted image


Graži duonelė 4u.gif

Ačiū, bandysiu kepti be formos, tikiuosi, pavyks.
Atsakyti
Labas 4u.gif . Gal galėtumėt atsakyti, ar galima pakeisti recepte kepimui duonkepėje aliejų sviestu? Jei galima, tai kokiomis proporcijomis. Pagal receptą 230 g aliejaus, tai kiek sviesto reikėtų?
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2013 03 20, 07:25)
Labas 4u.gif . Gal galėtumėt atsakyti, ar galima pakeisti recepte kepimui duonkepėje aliejų sviestu?  Jei galima, tai kokiomis proporcijomis. Pagal receptą  230 g aliejaus, tai kiek sviesto reikėtų?
galima, tik čia jau reikia žiūrėt ir bandyt, nes kiekvienas sviestas duoda vis kitokia duonos teksturą, trapumą ir netgi riebumą
Pirmam kartui pabandykit ~200g įdėt, jei patiks, palikit, jei ne-bandykit dar mažint 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas,

aš jau rašiau prieš keletą dienų dėl naminio pyrago, kepamo su raugu (raugą jau pasidariau) recepto, bet niekas taip ir neatsakė. gal galite kas nors pasakyti, ką reikia dėti į raugą, kad gautųsi naminis pyragas (bulka). Būčiau labai dėkinga doh.gif 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviand @ 2013 03 20, 09:39)
Labas rytas,

aš jau rašiau prieš keletą dienų dėl naminio pyrago, kepamo su raugu (raugą jau pasidariau) recepto, bet niekas taip ir neatsakė. gal galite kas nors pasakyti, ką reikia dėti į raugą, kad gautųsi naminis pyragas (bulka). Būčiau labai dėkinga doh.gif  4u.gif  ax.gif


na šiaip raugas yra miltai ir vanduo.
Jei norit labiau pyraginės bulkos, tuomet reiktų kvietinio raugo, su juo kiek sudėtingiau, pažiūrėkit pirmam temos psl yra receptų ar bent nuorodų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 03 20, 09:43)
na šiaip raugas yra miltai ir vanduo.
Jei norit labiau pyraginės bulkos, tuomet reiktų kvietinio raugo, su juo kiek sudėtingiau, pažiūrėkit pirmam temos psl yra receptų ar bent nuorodų  4u.gif

Šitą aš žinau, kadangi raugą jau pasidariau, na o paskui kokių reikia ingridientų, kad iškepti skanų pyragą? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviand @ 2013 03 20, 09:46)
Šitą aš žinau, kadangi raugą jau pasidariau, na o paskui kokių reikia ingridientų, kad iškepti skanų pyragą? blush2.gif

Ramunė
prancūziška duonelė
Šiuose bloguose daugybė įvairių duonų receptų thumbup.gif
Atsakyti