Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Amarcord @ 2013 03 03, 20:26)
O dėl ko duonos viduriukas gali įdubti? Kai kyla, tai iškyla gražiai, bet kažkuriuo momentu kepant viduriukas truputį nusileidžia, kraštai lieka aukščiau.


Man taip būdavo, tai sumažinau vandens kiekį, dabar gerai (su kalniuku ) smile.gif .
Duoną kepu savaitgaliais, nes kitu metu neturiu kada, tai vieną kepaliuką valgom, o kitą pjaunu į dvi dalis ir dedu į kamerą. Išimu, kai reikia, tik geriau atšildyti vėsesnėj vietoj, man tada beveik kaip šviežia būna.
Atsakyti
QUOTE(As @ 2013 03 03, 21:44)
Man taip būdavo, tai sumažinau vandens kiekį, dabar gerai (su kalniuku )  smile.gif .
Duoną kepu savaitgaliais, nes kitu metu neturiu kada, tai vieną kepaliuką valgom, o kitą pjaunu į dvi dalis ir dedu į kamerą. Išimu, kai reikia, tik geriau atšildyti vėsesnėj vietoj, man tada beveik kaip šviežia būna.

4u.gif Įdėjau į kamerą antrą kepaliuką, žiūrėsiu savaitės pabaigoj, kokio jis bus skonio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 03 kovo 2013 - 23:21
QUOTE(Amarcord @ 2013 03 03, 17:56)
Vyckaju, man tai patogu būtų sandarūs plastikiniai kibiriukai, jei didesni kiekiai 4u.gif


Idomi mintis, bet 10 ltr. maistinio kibirelio savikaina ~4 Lt ir i ji tilptu ~6kg miltu. i 5 ltr. ~3kg Taigi sumoje pakuote sudarytu nemaza dali kainos, taciau patogumas butu nepalyginamai didesnis. Viena karta nusipirkus patogiame kibirelyje, kita karta butu galima ji pripildyti is maiso ir ta pati kibireli naudoti daug kartu.
Aisku miltai megsta kvepuoti, bet kepantiems duona manau ne problema tie 6 kg miltu smile.gif Mes 1 kepalui sunaudojame ~1,5-2kg.
Aciu uz atsakymus
Atsakyti
Laba diena, duoną kepame jau seniai, bet vat vyras pareiškė vakar savo norąsmile.gif kad keptumėme ir naminį pyragą (bulką) iš raugo smile.gif gal galite pasakyti kokį nors receptėlį, būčiau labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Laas vakaras smile.gif
Kylančioje tešloje (su raugu) atsirado truputuką putų. At tai nieko blogo?
Atsakyti
QUOTE(Cocacola28 @ 2013 03 06, 18:42)
Laas vakaras smile.gif
Kylančioje tešloje (su raugu) atsirado truputuką putų. At tai nieko blogo?
pačioje tešloje? tai jūsų tešla skysta gal?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 03 07, 09:27)
pačioje tešloje? tai jūsų tešla skysta gal?


Taip, pačioje tešloje, paviršiuje. Tešla tirštesnė už grietinę.
Atsakyti
QUOTE(Cocacola28 @ 2013 03 07, 08:59)
Taip, pačioje tešloje, paviršiuje. Tešla tirštesnė už grietinę.
kai skysta tešla taip būna, čia maždaug kaip raugas pamaitintas smile.gif

Ar iškepėt, viskas tvarkoj buvo?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 03 07, 10:02)
kai skysta tešla taip būna, čia maždaug kaip raugas pamaitintas  smile.gif

Ar iškepėt, viskas tvarkoj buvo?


Iškepė, viskas gerai smile.gif
Atsakyti
Gal žinote kokį nors raugą bulkai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviand @ 2013 03 07, 11:09)
Gal žinote kokį nors raugą bulkai? smile.gif

Na tiesiog paprasta kvietini dedate ir viskas 4u.gif
Atsakyti
O gal kuri atsimenate, kokio santykiu keisti mieles į raugą, jei recepte - mielės, o aš noriu dėti raugą.
Tikrai kažkurioje temoje buvo, bet dabar neatrasiu, gal kas žino mintinai 4u.gif
Atsakyti