Ok, šian maitinsiu nes jau išsigandau, kad kažką sugadinau, nes sluoksnis toks neblogas atsiskyrė
Gal kas bandė kepti duoną pagal šį receptą? Kiek čia maždaug raugo reiktų dėti, ml ar gramais?
QUOTE(nataliuncik @ 2012 09 17, 14:42)
kaip galima padėt, jei nežinom nei su kuo darot, nei pagal kokį receptą...
Šiaip, patarčiau išrinkt patikrintą receptą, galima ir iš šios temos pirmam pusl. nuorodos
Šiaip, patarčiau išrinkt patikrintą receptą, galima ir iš šios temos pirmam pusl. nuorodos
Dekoju uz atsakyma
QUOTE(wituxas @ 2012 09 20, 14:07)
gali atsiskirti vanduo, maitink, toliau
O gali būti kad po trijų dienų man raugas nepaaugo? čia jau išmest reiktų, ar dar maitint?
QUOTE(Skraido @ 2012 09 21, 21:14)
O gali būti kad po trijų dienų man raugas nepaaugo? čia jau išmest reiktų, ar dar maitint?
pasiziurekit, kokia jo struktura, ar yra burbuliuku, ar poretas, kvapas gali buti kaip bravoro(degtines), su rugstele. gali nekilti jei temperatura yra perzema
QUOTE(Geiša @ 2012 09 03, 19:41)
Man irgi dažnai suskyla viršus, greičiausiai todėl, kad tešla per kieta, bet nepriklausomai nuo to duonelė vis tiek labai skani
QUOTE(carinjo @ 2012 09 17, 12:55)
as tai cia matau klaida...
jei jus nuo iskilusios nuiminejate rauga, ir tada kepate, tai jus kepate neiskilusia tesla...
jei jus nuo iskilusios nuiminejate rauga, ir tada kepate, tai jus kepate neiskilusia tesla...
Aš į formą sudedu tešlą prieš pat kepant ir duona kuo puikiausiai iškyla
QUOTE(sivita @ 2012 09 25, 17:06)
gaila, kad Vilniuje... Stambiai maltų ruginių miltų kartais nusiperku ūkininkų turgelyje. O tie skaldyti nebūna kieti duonoje (ta prasme ar iškepa )
Mano duonos receptas:
Raugą pasigaminu pati per 5 dienas, o jei kepu dažniau nei kas 2 savaitės palieku šaldytuve. 200 gr raugo išmaišau su 0,5 litro šilto vandens ir 0,5 kg ruginių miltų. Išmaišius uždengiu ir rauginu ~12 val. Atidedu raugo kitam kartui. Tada pridedu 5 šaukštus cukraus, 1 šaukštą druskos, iš akies (galima daugiau galima mažiau) saulėgražų, sėmenų, avižinių dribsniu, kmynų, dar 0,5 litro šilto vandens ir miltų ~ 0,5 kg (maišau ruginius ir kvietinius, norint kad duona būtų visai juoda tai tik ruginius, o jei baltesnės norit, tai tik kvietinius). Miltų dedu tiek, kad tešla būtų labai tirštos grietinės konsistencijos. Aš ją minkau nors ir limpa prie rankų kokias 15-20 min. Tada padedu pakilt kokiom 3-5 valandom. Į formą dedu prieš pat kepant. Naudoju arba silikoninę formą arba blėkinę (prieš tai išklojus kepimo rankovės celofanu, jis gerai priglunda prie kraštų). Kepu valandą, pradžioj 220 laipsnių temperatūroj, paskui sumažinu iki 200.
Labai reikia pagalbos
Pries 5 menesius isdziovinau rugini rauga ir dabar noriu ji atgaivinti, bet nerandu patarimu, kaip tai padaryti
Vakar pasmulkinau sausa rauga grustuveje ir uzpyliau vandeniu, idejau ruginiu miltu (kaip darydavau su gyvu raugu, isimtu is saldytuvo), bet per nakti jis neparode jokios gyvybes, nera to rugstaus kvapo, kuris budavo po nakties
Ar galite ka patarti???
Pries 5 menesius isdziovinau rugini rauga ir dabar noriu ji atgaivinti, bet nerandu patarimu, kaip tai padaryti
Vakar pasmulkinau sausa rauga grustuveje ir uzpyliau vandeniu, idejau ruginiu miltu (kaip darydavau su gyvu raugu, isimtu is saldytuvo), bet per nakti jis neparode jokios gyvybes, nera to rugstaus kvapo, kuris budavo po nakties
Ar galite ka patarti???
QUOTE(vako @ 2012 09 27, 11:41)
Labai reikia pagalbos
Pries 5 menesius isdziovinau rugini rauga ir dabar noriu ji atgaivinti, bet nerandu patarimu, kaip tai padaryti
Vakar pasmulkinau sausa rauga grustuveje ir uzpyliau vandeniu, idejau ruginiu miltu (kaip darydavau su gyvu raugu, isimtu is saldytuvo), bet per nakti jis neparode jokios gyvybes, nera to rugstaus kvapo, kuris budavo po nakties
Ar galite ka patarti???
duokit daugiau laiko, turi atsigaut Pries 5 menesius isdziovinau rugini rauga ir dabar noriu ji atgaivinti, bet nerandu patarimu, kaip tai padaryti
Vakar pasmulkinau sausa rauga grustuveje ir uzpyliau vandeniu, idejau ruginiu miltu (kaip darydavau su gyvu raugu, isimtu is saldytuvo), bet per nakti jis neparode jokios gyvybes, nera to rugstaus kvapo, kuris budavo po nakties
Ar galite ka patarti???
QUOTE(nataliuncik @ 2012 09 27, 15:02)
duokit daugiau laiko, turi atsigaut
O ar ne paprasčiau naują pasidaryt . Per 4-5 dienas kuo puikiausias raugas gaunas
QUOTE(Maja Di @ 2012 09 27, 15:08)
O ar ne paprasčiau naują pasidaryt . Per 4-5 dienas kuo puikiausias raugas gaunas
galima, bet tiesiog ir šitą galima per 1-2dienas atgaivintQUOTE(sapula @ 2012 09 27, 15:31)
Sveikos kepėjos,
Norėjau paklausti, ar yra kepančių plikytą duonelę? Truputį pagadinau plikytos duonelės raugą, todėl ieškau patarimų.
plikyta duona skiriasi nuo paprastos tik tuo, kad miltai plikomi verdančiu vandeniu, o visą kitą tas pats Norėjau paklausti, ar yra kepančių plikytą duonelę? Truputį pagadinau plikytos duonelės raugą, todėl ieškau patarimų.
QUOTE(nataliuncik @ 2012 09 27, 15:42)
galima, bet tiesiog ir šitą galima per 1-2dienas atgaivint
plikyta duona skiriasi nuo paprastos tik tuo, kad miltai plikomi verdančiu vandeniu, o visą kitą tas pats
plikyta duona skiriasi nuo paprastos tik tuo, kad miltai plikomi verdančiu vandeniu, o visą kitą tas pats
Man plikyta nepatinka todėl, kad greičiau pasensta. Anksčiau kepdavau. Bet prisimenu iš studentavimo laikų šeimininkė tooookią skanią baltą duoną kepdavo. Iki šiol skonio negaliu pamiršt, vat tik neprisimenu ar plikytą darydavo Prisimenu tik tiek, kad iš kuo prastesnės rūšies kvietinių miltų. O kokia skani budavo