Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Cocacola28 @ 2013 02 26, 22:58)
Ar kepdama duona visada turi pakilti? Jei neiškyla, tai kame bėda?
taip, turi pakilt
o su ką naudojat? mieles ar raugą?
Atsakyti
Dedu raugą.
Atsakyti
Sveikos,

pati dariausi raugą, išėjo tikrai visai neprastas, duona skani. smile.gif Tik patarkit, kaip reikia laikyti iškeptą kepaliuką, kad ne taip greit sužiedytų?...
Atsakyti
QUOTE(Cocacola28 @ 2013 02 27, 10:33)
Dedu raugą.
kiek laiko raugui, gal nesubrendęs? o gal atvirkščiai...reikia daugiau informacijos


QUOTE(RuJeJu @ 2013 02 27, 10:36)
Sveikos,

pati dariausi raugą, išėjo tikrai visai neprastas, duona skani. smile.gif  Tik patarkit, kaip reikia laikyti iškeptą kepaliuką, kad ne taip greit sužiedytų?...
galit laikyt susukta į rankšluostėlį arba maišiuke, jei kepat didelį kepalą, dalį sušaldykite
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2013 02 25, 00:17)
Dekui, Aguonele  4u.gif
Domiuosi, nes tik si duona minima knygoje apie priesvezine mityba. Kaip suprantu, sergant veziu reikia vengti angliavandeniu. Gal koki recepta kur matei?

Neturiu laiko kada isversti, bet kai prisesiu kada tai ikelsiu.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 02 27, 11:20)
jei kepat didelį kepalą, dalį sušaldykite

Šaldytuve ar kameroj? g.gif

Kiek kepimo laikas priklauso nuo tešlos kiekio? Jei kepčiau kepalą iš 1,5 arba 2 normos, tai reikėtų ilgiau kepti? 4u.gif
Atsakyti
[quote=nataliuncik,2013 02 27, 12:20]
kiek laiko raugui, gal nesubrendęs? o gal atvirkščiai...reikia daugiau informacijos

Raugui keturios paros. O ką reiškia nesubrendęs?
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2013 02 27, 12:28)
Neturiu laiko kada isversti, bet kai prisesiu kada tai ikelsiu.

Ok, lauksiu ax.gif
Atsakyti
Greita airiška sodos duona

http://bakingsecrets...odos-duona.html


user posted image
Atsakyti
Merginos, gal turite patirties, ar kepant duoną špižinėje formoje ji neprilimpa? Ar reikia kepimo popieriaus? Tas pats klausimas dėl emaliuotos formos 4u.gif
Atsakyti
[quote=Cocacola28,2013 02 27, 12:01]
[quote=nataliuncik,2013 02 27, 12:20]
kiek laiko raugui, gal nesubrendęs? o gal atvirkščiai...reikia daugiau informacijos

Raugui keturios paros. O ką reiškia nesubrendęs?
[/quote]
jusu raugas labai jaunas dar, reikia kildinant kad butu tikrai silta arba i duona bent maza gabaleli mieliu deti. Jis nera labai aktyvus ir nesugeba iskelti duonos 4u.gif as taip pat rauga is naujo vel uzsiauginau, bet galiu pasakyti kad jis laaabai aktyvus, nes ji bedarydama laikiau prie 26c ir matau kaip be problemu duona iskelia. Sunku vis kazka pasakyti apie ta raugo aktyvuma. Jei laikomasi "taisykliu" tada duona koreta, pakilus iskepa ir jokiu kitokiu klausimu nekyla ar duona kepant pakilti turi nekyla 4u.gif tam gi ir dedama raugas arba mieles, kad kiltu.
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2013 02 27, 11:30)
Šaldytuve ar kameroj?  g.gif 

Kiek kepimo laikas priklauso nuo tešlos kiekio? Jei kepčiau kepalą iš 1,5 arba 2 normos, tai reikėtų ilgiau kepti?  4u.gif
kameroj
nežinau kokios pas jus normos, bet pvzd. 1,5kg kepalas iškepa per 1val.-1,20val.


QUOTE(Cocacola28 @ 2013 02 27, 12:01)
Raugui keturios paros. O ką reiškia nesubrendęs?
raugas dar visai jaunas, reikia ji pabrandint arba maišyt į šiltą tešlą ir kildint šiltai, kiti dar deda apsidraudimui ir truputuka mielių


QUOTE(Amarcord @ 2013 02 28, 09:03)
Merginos, gal turite patirties, ar kepant duoną špižinėje formoje ji neprilimpa? Ar reikia kepimo popieriaus? Tas pats klausimas dėl emaliuotos formos  4u.gif
jei jūsų forma prieš tai buvo jau paruošta (įkaitinta ir aptepta riebalais) tai nieko daryt nereikia, išsikepa ir gražiai išsiima ir be popieriaus.
Atsakyti