Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(sivita @ 2013 02 25, 00:39)
O receptas  doh.gif Iš pradžių nesupratau, kur pakliuvau...
Mes čia visos vargstam, aiškinamės, kaip geriausia kyla/neskyla duona ..... su visokiais raugais  ax.gif
O šitą Jūsų duoną aš vadinčiau apvaliu batonu. Man su mielėm jau baigia praeiti šis etapas. Bandau kepti kuo daugiau gaminių su natūraliais raugais, na, dar bandelės su mielėm.
Bet vistiek šaunu, kad kepat namie. Vis mažiau cheminių priedų. O ir ši tema tikriausia ne tik apie duoną su raugu.

Nu čia dabar? doh.gif Aš kepu ir su raugu, ir su mielėm, ir duonas, ir batonus, ir visokias ciabatta bandeles ir t.t. Tai čia jau nebegalima apie nieką kitą padiskutuot, tik apie duoną su raugu?
Atsakyti
QUOTE(Simuute @ 2013 02 25, 17:57)
Nu čia dabar?  doh.gif Aš kepu ir su raugu, ir su mielėm, ir duonas, ir batonus, ir visokias ciabatta bandeles ir t.t. Tai čia jau nebegalima apie nieką kitą padiskutuot, tik apie duoną su raugu?

O Jus visas sias duoneles kepate tik duonkepeje ar nebutinai?
Man siulo duonkepe,bet galvoju ar ji butina,ar geriau iskepa joje nei orkaiteje? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dangira83 @ 2013 02 25, 18:03)
O Jus visas sias duoneles kepate tik duonkepeje ar nebutinai?
Man siulo duonkepe,bet galvoju ar ji butina,ar geriau iskepa joje nei orkaiteje?  ax.gif

Nebūtinai duonkepėje kepti, puikiausiai iškepa ir orkaitėje.
Duonkepė - tai tik mažiau darbo, kaip sakoma tinginiukių duonelė.Sudedi viską ir pamiršti iki garsinio signalo smile.gif
Orkaitėje galima išsikepti ir didesnius kepaliukus - jeigu yra poreikis ir šeimyna didelė.Pas mane 4 asmenys tai pakanka ir duonkepės.
Atsakyti
Laba vakarą. Nežinau kur net paklausti. Noriu kepti bananinę duoną ir man reikia kokosinių ir migdolinių miltų. Ar Lietuvoje tokių yra? Niekur neradau... unsure.gif Srry jei ne į tema.
Atsakyti
QUOTE(Fray @ 2013 02 25, 19:57)
Laba vakarą. Nežinau kur net paklausti.  Noriu kepti bananinę duoną ir man reikia kokosinių ir migdolinių miltų. Ar Lietuvoje tokių yra? Niekur neradau... unsure.gif  Srry jei ne į tema.

įtariu, kad tai yra tiesiog smulkiai (kaip kavos pupelės ) į miltus sumalti kokosai bei migdolai. Jei parduotuvėj ir nėra, pirkčiau riešutus, jungčiau kavamalę 4u.gif arba blenderį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nata*: 25 vasario 2013 - 20:20
QUOTE(Fray @ 2013 02 25, 19:57)
Laba vakarą. Nežinau kur net paklausti.  Noriu kepti bananinę duoną ir man reikia kokosinių ir migdolinių miltų. Ar Lietuvoje tokių yra? Niekur neradau... unsure.gif  Srry jei ne į tema.

Migdolų miltų esu mačius sveiki produktai parduotuvėse.
http://www.sveikipro...kologiski-500-g
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 25 vasario 2013 - 20:26
QUOTE(sivita @ 2013 02 24, 23:39)
Mes čia visos vargstam, aiškinamės, kaip geriausia kyla/neskyla duona ..... su visokiais raugais  ax.gif
O šitą Jūsų duoną aš vadinčiau apvaliu batonu. Man su mielėm jau baigia praeiti šis etapas. Bandau kepti kuo daugiau gaminių su natūraliais raugais, na, dar bandelės su mielėm.
Bet vistiek šaunu, kad kepat namie. Vis mažiau cheminių priedų. O ir ši tema tikriausia ne tik apie duoną su raugu.

nu matyt ne visos biggrin.gif
aš irgi kepu panašią duoną, mums skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cuaren @ 2013 02 25, 22:15)

Batonas (pavadintas duona) skiriasi nuo duonos
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 02 24, 23:39)

aš kažkaip nelabai supratau, ką jūs norėjot pasakyt blush2.gif
Na įdėjo žmogus duonos receptą su mielėm ir šaunu, juk ne visos tik su raugu kepa, ne visoms to raugo reikia, o ir tema ne kažkokia specializuota, o aplamai apie duonos kepimą. Pagaliau jau taip seniai kas buvo įmetęs kokį receptėlį.
Atsakyti
Oho kiek daug sukele nuomoniu mano baltas apvalus batonas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Ganetinai keista, nes duona siaip buna ne tik tamsi ir su raugu lotuliukas.gif Duonu pasaulyje yra begale... Idomu, ka tuomet pamanytumet apie pitos duona, indiska duona ir kitas? mirksiukas.gif Sakytumet blynai? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Pleskime akirati ponios bigsmile.gif Pasaulis margas ir jame ne tik lietuviska juoda duona su raugu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2013 02 25, 21:25)
Migdolų miltų esu mačius sveiki produktai parduotuvėse.
http://www.sveikipro...kologiski-500-g

Ačiū. smile.gif
Atsakyti
Ar kepdama duona visada turi pakilti? Jei neiškyla, tai kame bėda?
Atsakyti