Taip taip, labai panašu. Ačiū, aguonėle
Atrodo, supratau, kas tam raugui nutiko - kol minkiau duoną, stiklainis visai atviras pabuvo, ir tas aitrus kvapas sumažėjo. Reikia šaldytuve tik vos privertą laikyt, tada gal nebus to kvapo?
QUOTE(aguonele @ 2013 02 22, 21:27)
Nu merginukes, tai kildinimo laikas per trumpas ir plysta
na nemanau, kad per trumpas, jau kažkaip per porą metų kepimo daugmaž matau, ar pakilo tiek kiek reikia.
Kartais kai per naktį palieku kildintis net ir perdaug pakyla, bet trūkimas būna analogiškas
QUOTE(keistuole @ 2013 02 23, 19:27)
na nemanau, kad per trumpas, jau kažkaip per porą metų kepimo daugmaž matau, ar pakilo tiek kiek reikia.
Kartais kai per naktį palieku kildintis net ir perdaug pakyla, bet trūkimas būna analogiškas
Kartais kai per naktį palieku kildintis net ir perdaug pakyla, bet trūkimas būna analogiškas
O man patinka tas trūkis... Visada įtrūksta viršus, kiek bekildinčiau, va ir šiandien du kepaliukus kepiau, tai kone identiškai įtrūko abu
QUOTE(keistuole @ 2013 02 23, 19:27)
na nemanau, kad per trumpas, jau kažkaip per porą metų kepimo daugmaž matau, ar pakilo tiek kiek reikia.
Kartais kai per naktį palieku kildintis net ir perdaug pakyla, bet trūkimas būna analogiškas
Kartais kai per naktį palieku kildintis net ir perdaug pakyla, bet trūkimas būna analogiškas
O bandet vandens kieki reguliuoti, nes truksta ir del per sausos teslos arba jei orkaite is virsaus per kaitri buna ipjaunat virsu duoneles pries pasaunant kepti? Taip galima siek tiek itrukimus irgi kontroliuoti.
Gal zinot, kas yra baltymu duona?
Na Vokietijoj tai paskutinis sauksmas buvo gal pries metus kokius...nepamenu. Atseit tinka tiems, kurie dietinas, ideali duona vakarienei nes neturi daug angliavandeniu. Normali duona susideda dazniausiai is 44% angl. Ir 7 % baltymu. Si baltymu duona turi tik 7% angl. Bet 26% baltymu ir yra daug kcal'esne nei normali! Bet ji greiciau sotina.
As pasiskaiciau jos sudedamasias dalis ir nusprendziau, kad tai ne mano skoniui delto daug ka pasakyti negaliu
As pasiskaiciau jos sudedamasias dalis ir nusprendziau, kad tai ne mano skoniui delto daug ka pasakyti negaliu
[quote=aguonele,2013 02 22, 22:27]
Nu merginukes, tai kildinimo laikas per trumpas ir plysta
Man jau nepasitaiko siu atveju ziuriu kaip kepaliukas pakyla ir tik tada saunu i orkaite. Geriausia temperatura kildinimui 26-30 laipsniu. Kvietinei tik su raugu duonelei tada uztenka 2-2,5 val o ruginei dar siek tiek ilgiau reikia. Tikiuos pades
Bet kad as kildau dar ilgiau,arba per visa nakti,arba nuo ryto iki vakaro buna ant nekarsto radijatoriaus,puikiausiai iskyla ir tik tada kepu,bet kaskart man suskyla,praplysta,niekad graziai neiskepa. Gerai,jei skyla kur sone,bet jei per viduri,tai poto nesmagu pjaustyti
Sakau gal kokio pabandyti aliejaus biskuti i tesla ideti,gal elastingesne tesla gautusi biskuti,neplystu
Papildyta:
As tai rasiau,jog kaskarta net praduriu skylutes visame kepuliuke,bet nepadeda
Nu merginukes, tai kildinimo laikas per trumpas ir plysta
Man jau nepasitaiko siu atveju ziuriu kaip kepaliukas pakyla ir tik tada saunu i orkaite. Geriausia temperatura kildinimui 26-30 laipsniu. Kvietinei tik su raugu duonelei tada uztenka 2-2,5 val o ruginei dar siek tiek ilgiau reikia. Tikiuos pades
Bet kad as kildau dar ilgiau,arba per visa nakti,arba nuo ryto iki vakaro buna ant nekarsto radijatoriaus,puikiausiai iskyla ir tik tada kepu,bet kaskart man suskyla,praplysta,niekad graziai neiskepa. Gerai,jei skyla kur sone,bet jei per viduri,tai poto nesmagu pjaustyti
Sakau gal kokio pabandyti aliejaus biskuti i tesla ideti,gal elastingesne tesla gautusi biskuti,neplystu
Papildyta:
QUOTE(aguonele @ 2013 02 23, 22:11)
O bandet vandens kieki reguliuoti, nes truksta ir del per sausos teslos arba jei orkaite is virsaus per kaitri buna ipjaunat virsu duoneles pries pasaunant kepti? Taip galima siek tiek itrukimus irgi kontroliuoti.
As tai rasiau,jog kaskarta net praduriu skylutes visame kepuliuke,bet nepadeda
QUOTE(Vajuza @ 2013 02 24, 17:11)
As tai rasiau,jog kaskarta net praduriu skylutes visame kepuliuke,bet nepadeda
Tada, matyt, per mažai minkyta.
Dalinuosi savo duonos kepimo rezultatais
Balta apvali duonele
http://bakingsecrets...-duona-3rd.html
Papildyta:
Balta apvali duonele
http://bakingsecrets...-duona-3rd.html
Papildyta:
QUOTE(BakingSecrets @ 2013 02 24, 23:19)
Dalinuosi savo duonos kepimo rezultatais
Balta apvali duonele
Balta apvali duonele
O receptas Iš pradžių nesupratau, kur pakliuvau...
Mes čia visos vargstam, aiškinamės, kaip geriausia kyla/neskyla duona ..... su visokiais raugais
O šitą Jūsų duoną aš vadinčiau apvaliu batonu. Man su mielėm jau baigia praeiti šis etapas. Bandau kepti kuo daugiau gaminių su natūraliais raugais, na, dar bandelės su mielėm.
Bet vistiek šaunu, kad kepat namie. Vis mažiau cheminių priedų. O ir ši tema tikriausia ne tik apie duoną su raugu.
QUOTE(aguonele @ 2013 02 24, 10:26)
Na Vokietijoj tai paskutinis sauksmas buvo gal pries metus kokius...nepamenu. Atseit tinka tiems, kurie dietinas, ideali duona vakarienei nes neturi daug angliavandeniu. Normali duona susideda dazniausiai is 44% angl. Ir 7 % baltymu. Si baltymu duona turi tik 7% angl. Bet 26% baltymu ir yra daug kcal'esne nei normali! Bet ji greiciau sotina.
As pasiskaiciau jos sudedamasias dalis ir nusprendziau, kad tai ne mano skoniui delto daug ka pasakyti negaliu
As pasiskaiciau jos sudedamasias dalis ir nusprendziau, kad tai ne mano skoniui delto daug ka pasakyti negaliu
Dekui, Aguonele
Domiuosi, nes tik si duona minima knygoje apie priesvezine mityba. Kaip suprantu, sergant veziu reikia vengti angliavandeniu. Gal koki recepta kur matei?