Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nobleee @ 2013 02 20, 18:16)
sveikos kepejeles smile.gif  kreipiuosi su klausimu..lb noriu pati issikept duonytes,bet nlb sekasi su raugu,jau antra kart bandau daryt,bet kazkodel jis man nei kyla,nei suputoja kaip kad nuotraukose matau(bandau rugini rauga)..manau kad pas mane namie tiesiog nera pakankamai silta,kad jis tinkamai rugtu..gal ka galetumet man patart?lb norisi skanios duonytes,nes gyvenu uk,o cia skani duona deficitas  ax.gif

Sveika,
pabandykit apvynioti indą su raugu kokiu šiltu drabužiu ir laikykit kad ir vonioje prie gyvatuko.
Atsakyti
labai ieškau raugo Vilniaus mieste. rajonas nėra labai svarbu, pasiimčiau iš bet kur, nors geriausia Fabijoniškės ir aplinkiniai rajonai... blush2.gif Gal kas turit gabalėlį atliekamo, nes nusibodo duoną iš "chemijos" kept... Jei kam negaila, parašykit į AŽ... Būsiu labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
snd mano raugui(ruginiam) 3 diena,turi burbuliuku,bet is vaizdo,panasiau kad jam tik 1 diena,gal is bedos 2 doh.gif ir jis nepakiles..ka daryt?mest lauk ir bandyt is naujo ar kaip priklauso pamaitint? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nobleee @ 2013 02 21, 17:39)
snd mano raugui(ruginiam) 3 diena,turi burbuliuku,bet is vaizdo,panasiau kad jam tik 1 diena,gal is bedos 2 doh.gif  ir jis nepakiles..ka daryt?mest lauk ir bandyt is naujo ar kaip priklauso pamaitint? g.gif
pamaitinkit, viskas tvarkoj su jo
Atsakyti
O mano raugas įgavo keistą rūgštoką kvapą - rūgštesnį, nei anksčiau buvo g.gif
Išėmiau ką tik iš šaldytuvo, viršuje vanduo atsiskyręs, gal per skystas buvo... nupyliau vandenį kriauklėn unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 02 21, 18:38)
pamaitinkit, viskas tvarkoj su jo

aciu,bandysiu maitint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2013 02 21, 22:04)
Išėmiau ką tik iš šaldytuvo, viršuje vanduo atsiskyręs, gal per skystas buvo... nupyliau vandenį kriauklėn unsure.gif
na ir kas, pamaitinsit ji ir viskas bus tvarkoj ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2013 02 21, 22:04)

Man šaldytuve irgi vandens šiek tiek atsiskyrę buvo, bet nesureikšminau to, pamaitinus viskas buvo ok, duona iškilo puikiai.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 02 22, 11:02)
na ir kas, pamaitinsit ji ir viskas bus tvarkoj  ax.gif

Tikiuosi biggrin.gif

Vakar vakare išėmiau, patupdžiau ant radiatoriaus, tai jis apsidžiaugęs nei nemaitintas ėmė burbuliuot biggrin.gif
Kaži, raugas gali perrūgti? Šilta pas mane namuos... Nes senasis niekad tokio aštroko kvapo nebuvo įgavęs, visad maloniai tokia giros rūgštele kvepėjo smile.gif

Beje, prieš savaitę kai duonutę kepiau, vietoj rupių kvietinių dėjau speltos miltus, labai faina duona gavosi, tokia vientisa, minkštutė, labai mamai patiko, tai ryt tokią pačią kepsiu thumbup.gif
Atsakyti
Mamytes,turiu viena klausimeli,kurio atsakymo neradau trumpai perbegusi sia tema..
Ar Jums visom kepant orkaiteje (ne duonkepeje) duonyte kepant "issizioja"/praplysta? Ar galima butu kazka padaryti,kad ji graziai iskeptu neatvepusi? Nepadeda man net prabadymas/skyluciu padarymas duonyteje pries kepant.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vajuza @ 2013 02 22, 18:10)
Mamytes,turiu viena klausimeli,kurio atsakymo neradau trumpai perbegusi sia tema..
Ar Jums visom kepant orkaiteje (ne duonkepeje) duonyte kepant "issizioja"/praplysta? Ar galima butu kazka padaryti,kad ji graziai iskeptu neatvepusi? Nepadeda man net prabadymas/skyluciu padarymas duonyteje pries kepant..  unsure.gif

man tai plyšta, arba praskyla kur nors. Taip kad būtų visiškai vientisa niekad nebūna.
Dabar tai iš viso kelintą kart iš eilės po viršutine pluta pasidaro oro tarpas. Niekaip nesuprantu dėl ko ir kodėl, visą laiką taip pat darau unsure.gif
Atsakyti
Nu merginukes, tai kildinimo laikas per trumpas ir plysta wink.gif
Man jau nepasitaiko siu atveju blush2.gif ziuriu kaip kepaliukas pakyla ir tik tada saunu i orkaite. Geriausia temperatura kildinimui 26-30 laipsniu. Kvietinei tik su raugu duonelei tada uztenka 2-2,5 val o ruginei dar siek tiek ilgiau reikia. Tikiuos pades 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Miaška @ 2013 02 22, 16:35)
Tikiuosi biggrin.gif

Vakar vakare išėmiau, patupdžiau ant radiatoriaus, tai jis apsidžiaugęs nei nemaitintas ėmė burbuliuot biggrin.gif
Kaži, raugas gali perrūgti? Šilta pas mane namuos... Nes senasis niekad tokio aštroko kvapo nebuvo įgavęs, visad maloniai tokia giros rūgštele kvepėjo smile.gif

Tupdykit ji geriau po radiatorium. Sakau is savo patirties blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(BouncY @ 2013 02 20, 21:55)
Aktualiausia būtų sužinoti, kaip iškepti būtent tokią formą (jog viršus turėtų lyg klosteles tokias). Bet ir kažkokio panašaus kepinio receptas nepamaišytų.

Dėkui už pagalba! 4u.gif

Nezinau as siu bandeliu, bet pagal paveiksliuka speku jog ia tokios kaip kaiser bandeles. Kaip jas pinti galite paziureti Cia mirksiukas.gif
Atsakyti