Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(lieva @ 2013 02 16, 12:03)
merginos, gal turesit patarima?
niekaip neiseina issikepti duonos su raugu. Kyla graziai, atrodo viskas tvarkoje, o niekaip neiskepa. Viduje slapia ( ne dregna, o slapia), matosi tiesiog neiskepusios teslos sluoksnis.
Dejau ir i salta orkaite, ir i ikaitusia, ir temperatura kaitaliojau, nuo aukstos iki zemesnes. Ir zemesneje kepiau ilgesni laika. net po 2 val buna viduje neiskepusi, o pluta jau gerokai apdegusi.
Ar gali buti, kad raugo kalte? Gal jis sugedo ar ka...

Kepiau turtinga rugine duona, skyleta kvietine, ivairiai maisiau miltus. Is 7 kartu dar nei karto neiskepe. Jau darosi liudna


gal tiesiog per mažai miltų dedat
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 02 16, 22:42)
gal tiesiog per  mažai miltų dedat


Sveikos. Kokio tirštumo tešla turi būti, kad iškeptų duonytė?
Atsakyti
QUOTE(Cocacola28 @ 2013 02 17, 00:20)
Sveikos. Kokio tirštumo tešla turi būti, kad iškeptų duonytė?
gali būt ir grietinės tirštumo (šaukštu maišoma), o gali būt ir minkoma, čia jau daug nuo ko priklauso:miltų, raugo/mielių, priedų...
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 02 16, 21:06)
O kvapas geras dar ? Gal jau perrūgęs, savaitę šildamas.
Gal raugas jau buvo pakilęs, kol Jūs miegojot naktį  ax.gif O, šiaip pabandykit permaišyti, galit įmaišyti ištirpintų mielių kruopelytę (bet, čia jau kraštutiniu atveju), šiek tiek miltų. Turi kilt...
Mano nuomone, geriausia daryti ruginį raugą iš rupių miltų. Paskui galima permaitinti kvietiniais miltais, ir turėsit kvietinį.
Sėkmės darbuose smile.gif


Kvapas aitrus, bet tikrai geras. Na, bandysiu dar pamaitint, nesinori mieliu det... Rugini rauga jau nugalejau, dabar norisi grynai kvietini prisijaukint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2013 02 17, 22:51)
Rugini rauga jau nugalejau, dabar norisi grynai kvietini prisijaukint

Tai puiku, imkit šaukštelį ruginio raugo ir pradėkit maitint kvietiniais miltais. Po kelių maitinimų ruginių miltų jame neliks... Turėsit kvietinį. Juk rūgimo bakterijos tos pačios.
Atsakyti
Mamytes,pernai metais kepiau visa ziema duonele, o siais metais vis raugo nepasidarau,nes pernai sesuo dave gabaliuka. Galvoju gal kas is mamyciu Zirmunuose ar Baltupiuose ar Snipiskese kepa duonele ir galetu gabaleli raugo atgnybti? blush2.gif wub.gif
Parasykite i AZ,mielai paimciau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vajuza: 18 vasario 2013 - 16:48

Be galo dekoju mamytei Simuute davusiai gabaleli raugo,butinai kepsiu rytoj thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vajuza: 19 vasario 2013 - 19:55
sveikos kepejeles smile.gif kreipiuosi su klausimu..lb noriu pati issikept duonytes,bet nlb sekasi su raugu,jau antra kart bandau daryt,bet kazkodel jis man nei kyla,nei suputoja kaip kad nuotraukose matau(bandau rugini rauga)..manau kad pas mane namie tiesiog nera pakankamai silta,kad jis tinkamai rugtu..gal ka galetumet man patart?lb norisi skanios duonytes,nes gyvenu uk,o cia skani duona deficitas ax.gif
Atsakyti
Labas vakaras.
Turiu raugo tamsiai duonai. Norėčiau išsikepti šviesią duoną. Ar nuo esamo raugo nuimti šaukštelį raugo ir dėti kvietinius miltus vietoj ruginių? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Cocacola28 @ 2013 02 20, 17:43)
Labas vakaras.
Turiu raugo tamsiai duonai. Norėčiau išsikepti šviesią duoną.  Ar nuo esamo raugo nuimti šaukštelį raugo ir dėti kvietinius miltus vietoj ruginių? Ačiū.
taip, tik kvietiniam raugui reikia mažiau vandens
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 02 20, 19:14)
taip, tik kvietiniam raugui reikia mažiau vandens


Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
Gal kažkuri mamytė žino, kaip atrodo Vilniaus duonos pusryčių bandelės IMK?
user posted image

Aktualiausia būtų sužinoti, kaip iškepti būtent tokią formą (jog viršus turėtų lyg klosteles tokias). Bet ir kažkokio panašaus kepinio receptas nepamaišytų.

Dėkui už pagalba! 4u.gif
Atsakyti