QUOTE(Amarcord @ 2013 02 14, 09:05)
Laba diena, priimkit naujokę
Nuo sekmadienio gaminau duonos raugą, o šiandien jau galėčiau kepti duoną.
Jei 4 dienas raugą maitinau 100 ml vandens ir 100g miltų mišiniu, išeina, kad produktų sudėta ~800 g. Ar iš tiesų į duonos tešlą reikia įdėti 7/8 raugo, o 1/8 palikti kitam kartui? O ta 1/8 per dvi savaites padidės??
Nuo sekmadienio gaminau duonos raugą, o šiandien jau galėčiau kepti duoną.
Jei 4 dienas raugą maitinau 100 ml vandens ir 100g miltų mišiniu, išeina, kad produktų sudėta ~800 g. Ar iš tiesų į duonos tešlą reikia įdėti 7/8 raugo, o 1/8 palikti kitam kartui? O ta 1/8 per dvi savaites padidės??
Į tešlą raugo reikia dėti pagal receptą. Pvz., jei Jūs turit 800 g, o į tešlą reikia 400 g, tai likusią dalį dėkit į šaldytuvą. Panaudosit kepdama kitą kartą, tik prieš tai reikia palaikyti kambario temp. Tik kai imsit paskutinę dalį, užraugus (pamaitinus) reikiamą kiekį miltais ir vandeniu, atsidėkit kitam kartui porą šaukštų į šaldytuvą, turėsit kaip starterį. Kurį vėl priėš kepimą primaitinsit ir t.t.
Bandžiau aiškiai parašyt, nežinau, ar supratot. Jei kas neaišku, klauskit. Bandysim spręsti problemas kartu...
O kokią duoną ruošiatės kepti ?
Papildyta:
QUOTE(Pipa @ 2013 02 14, 09:29)
bandziau kept sviesia ir nesigavo - nepakilo tesla pakankamai, o iskepus gavosi tik pauksteliams trupiniams gamint, nes buvo neikandama
Mažai informacijos. Kas nesigavo konkrečiai : neiškilo ? kodėl neįkandama ? Su kokiu raugu kepta, kokiai miltais užmaišyta ? Gal nepakilusią kepėt...