Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Slanka @ 2013 02 06, 19:43)
Toks ir asortimentas: Kauno grūdų ir Malsenos. Atrodo turėtų būti vienodi. Bet iš Kauno grūdų gaunasi normali tešla, o iš Malsenos kaip molis. Įdomu koks skirtumas?

Na, aš naudoju visokius ruginius miltus, tiek rupius, tiek viso grūdo, netgi namie maltus dar rupesnius. Visada gaunu norimą rezultatą, visada gerai kyla, nebuvo "molis". Tik pastebėjau, kad raugas geriausiai gaunasi iš rupių ruginių (nesvarbu, koks malūnas). Nors, kai pritrūkau, esu darius raugą ir iš naminių labai rupių.
O kaip manot (čia aš kreipiuosi į visas šeimininkes), o jei paprašytume kokio prekybos tinklo, pateiktume jiems pasiūlymą prekiauti, pvz., pasijotais ruginiais miltais, gal ir įvestų į asortimentą? Juk dabar tiek daug kas kepa duoną namie smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Slanka @ 2013 02 06, 19:43)
Toks ir asortimentas: Kauno grūdų ir Malsenos. Atrodo turėtų būti vienodi. Bet iš Kauno grūdų gaunasi normali tešla, o iš Malsenos kaip molis. Įdomu koks skirtumas?


man tai malsenos labiau patinka, joks molins nesigauna biggrin.gif


QUOTE(sivita @ 2013 02 06, 20:28)

O kaip manot (čia aš kreipiuosi į visas šeimininkes), o jei paprašytume kokio prekybos tinklo, pateiktume jiems pasiūlymą prekiauti, pvz., pasijotais ruginiais miltais, gal ir įvestų į asortimentą? Juk dabar tiek daug kas kepa duoną namie  smile.gif


man tai irgi pasijotų labai trūksta, anksčiau pirkdavau iš malsenos, bet dabar nebeturiu galimybių ir šiaip jų požiūris į tuos pavienius klientus užkniso negyvai
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 02 07, 00:22)
man tai malsenos labiau patinka, joks molins nesigauna biggrin.gif

Nu va, kiekvienam savo smile.gif O aš niekaip negaliu jų pribaigt, vis po šaukštą iškišinėju...
O kuom labiau patinka?
Atsakyti
Man irgi labiausia Malsenos patinka, ruginiai pasijoti, o jei iš parduotuvinių, tai Kauno grūdų labiausia raugas myli biggrin.gif


Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 02 06, 20:28)
O kaip manot (čia aš kreipiuosi į visas šeimininkes), o jei paprašytume kokio prekybos tinklo, pateiktume jiems pasiūlymą prekiauti, pvz., pasijotais ruginiais miltais, gal ir įvestų į asortimentą? Juk dabar tiek daug kas kepa duoną namie  smile.gif


Sveikos merginos! 4u.gif
Galiu prisijungti prie jusu kompanijos....as is kauno.....

Sivita, sutinku su tavo ideja! thumbup.gif Bet kaip igyvendinti?
Mokausi kepti duona, daznai receptuose reikia ruginiu pasijotu arba sijotu miltu, o parduotuvese tik ruginiai rupus.....tikra nesamone.....
Atsakyti
QUOTE(ravlik @ 2013 02 11, 16:18)
Sveikos merginos! 4u.gif
Galiu prisijungti prie jusu kompanijos....as is kauno.....

Sivita, sutinku su tavo ideja! thumbup.gif  Bet kaip igyvendinti?
Mokausi kepti duona,  daznai receptuose reikia ruginiu pasijotu arba sijotu miltu, o parduotuvese tik ruginiai rupus.....tikra nesamone.....

Malonu, kad gausėja mūsų gretos smile.gif
O kas dėl miltų įvairovės, tai reikia rašyti laiškus didiesiems prekybos centrams su pasiūlymais įtraukti į asortimentą norimą prekę. Ir kuo daugiau rašysim, tuo bus efektyviau... Gal išgirs... Aš jau parašiau MAXIMAI
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 02 11, 16:40)
Ir kuo daugiau rašysim, tuo bus efektyviau... Gal išgirs... Aš jau parašiau MAXIMAI

Parasiau Maximai.......gal kadais sulauksim.... rolleyes.gif
Manau pasijoti turetu nemaza pasisekima.....
Atsakyti
Sveikos, kepėjėlės smile.gif
Gavau raugo. Norėjau paklausti, kada raugą pasilikti kitam kartui?
Atsakyti
QUOTE(Cocacola28 @ 2013 02 11, 23:08)
Gavau raugo. Norėjau paklausti, kada raugą pasilikti kitam kartui?

Užraugsite reikiamą kiekį kepimui. Prieš kepimą išmaišykite, nugriebkite vėl šaukštą-du kitam kartui ir padėkit į šaldytuvą iki kito karto.
Atsakyti
Laba diena, priimkit naujokę 4u.gif
Nuo sekmadienio gaminau duonos raugą, o šiandien jau galėčiau kepti duoną. Bet glumina toks aprašymas:
"Raugas paruoštas! Galima kepti duoną. Tiesa, nuo visos raugo masės, reikia į atskirą indelį atsidėti apie 80-100gr raugo, uždaryti sandariai ir pasidėti į šaldytuvą. Taip raugas galės "miegoti" apie 2 savaites."

Jei 4 dienas raugą maitinau 100 ml vandens ir 100g miltų mišiniu, išeina, kad produktų sudėta ~800 g. Ar iš tiesų į duonos tešlą reikia įdėti 7/8 raugo, o 1/8 palikti kitam kartui? O ta 1/8 per dvi savaites padidės??
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2013 02 14, 09:05)
Laba diena, priimkit naujokę  4u.gif
Nuo sekmadienio gaminau duonos raugą, o šiandien jau galėčiau kepti duoną. Bet glumina toks aprašymas:
"Raugas paruoštas! Galima kepti duoną. Tiesa, nuo visos raugo masės, reikia į atskirą indelį atsidėti apie 80-100gr raugo, uždaryti sandariai ir pasidėti į šaldytuvą. Taip raugas galės "miegoti" apie 2 savaites."

Jei 4 dienas raugą maitinau 100 ml vandens ir 100g miltų mišiniu, išeina, kad produktų sudėta ~800 g. Ar iš tiesų į duonos tešlą reikia įdėti 7/8 raugo, o 1/8 palikti kitam kartui? O ta 1/8 per dvi savaites padidės??


žiūrėkit pagal receptą, kiek to raugo reikia
Atsakyti
Sveikutes! 4u.gif
Ar priimsit? mirksiukas.gif Ateinu jusu konsultaciju ir patirties pasisemt. 4u.gif
Rugine tamsia duona jau ismokau kept ir seimyna ivertino, bet va bandziau kept sviesia ir nesigavo - nepakilo tesla pakankamai, o iskepus gavosi tik pauksteliams trupiniams gamint, nes buvo neikandama lotuliukas.gif
Atsakyti