Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Maja Di @ 2012 11 08, 09:41)
Šiandien vakare bus burbuliukai ir maišykit tada jau tešlą mirksiukas.gif

Sakot? Na pabandysim blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(salduke @ 2012 11 08, 11:32)
Sakot? Na pabandysim  blush2.gif
aišku kad bandykit, juk išmest visada spėsit mirksiukas.gif truputi kantrybės
Atsakyti
Laba diena,

Ar gausis raugas is paprastu ruginiu miltu (ne pilno grudo)? Siaip jie tokie pilksvoki ir matosi kazkokiu tamsesniu 'grudeliu', bet ant pakuotes neparasyta 'wholegrain' ir jie smulkesnio malimo. Pilno grudo turiu tik kvietiniu.

Prisiskaiciau cia receptu, prisiziurejau nuotrauku ir taip noriu duonos. Noreciau Borodino issikepti (su mielem), tik duonkepes neturiu. Gal galit mazdaug parasyti, koks procesas be duonkepes? Kiek laiko minkyti ir kildinti reikia?

Aciu!
Atsakyti
Labas vakaras, gal galėsit patarti? 4u.gif
Išvažiavo žmogeliukas užusienin, įdaviau raugo, nori kepti duonelę, bet neranda rupių kvietinių miltų. Duonelei reikia 400 g rupių kvietinių miltų, 400 g a.r. kvietinių miltų, 200 g. ruginių miltų, sėklų ir t.t.
Gal galit patarti, kuo keisti rupius kvietinius arba kaip pakeisti proporcijas, jei rupių kvietinių neranda? Rupių ruginių rado pirkti.
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
nebereik, pati išsiaiškinau smile.gif
Atsakyti
Na ką - pabandžiau. Užmaišiau - palikau šiltai 12 val., nepakilo beveik nieko, kvapas nerūgštus, kepiau - kiek pakilo, bet ko tai neiškepė. Kepiau pagal recepte nurodytą 180 laipsnių temp. 1 val. 20 min.
Atsakyti
QUOTE(salduke @ 2012 11 10, 13:07)
Na ką - pabandžiau. Užmaišiau - palikau šiltai 12 val., nepakilo beveik nieko, kvapas nerūgštus, kepiau - kiek pakilo, bet ko tai neiškepė. Kepiau pagal recepte nurodytą 180 laipsnių temp. 1 val. 20 min.

kitą kartą nekreipkit dėmesio į instrukciją, palaikykit ilgiau, ir kepkit kai tikrai pakils... Man irgi yra pasitaikę, kad nepakyla per naktį ir vis tiek kepu. Deja, rezultatas būdavo toli nuo norimo.

Dabar nežiūriu į valandas, stebiu patį procesą ir kepu tik tuomet, kai gerai iškyla thumbup.gif .

Kaip ir mieliniai gaminiai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš irgi šiandien kepiau pirmą kartą. Pagal Terra2 receptą "Palangos duona". Ir viskas gavosi puikiai thumbup.gif Vaikai vieną valgo. Kepsiu ir kepsiu.
user posted image
Tik dabar nežinau, kaip su raugu kitą kartą elgtis g.gif
Atsakyti
Šaunu 4u.gif Man nei pirmą nei trečią kartą niekas neišėjo verysad.gif prašysiu kolegės normalaus raugo ir bandysiu kept.
Atsakyti
Sveikos, Norėjau paklaust, gal kuri išsiaiškinus yra, ką daro konkrečiai kiekviena programa? Pas mane bomann, man labai įdomu, kuo jos tarpusavyje skiriasi.

1. NORMAL (Normali) baltai, kvietinei ir ruginei duonai, naudojama dažniausiai
2. WEISSBROT (Balta duona) ruošti itin šviesiai baltai duonai
3. VOLLKORN (Rupi duona) rupiai duonai (nesijotu miltu)
4. SCHNELL (Greita) greitam baltos rugins ar kvietins duonos ruošimui
5. SÜSSES BROT (Saldi duona) Saldžiai mielinei tešlai ruošti
6. ULTRA SCHNELL I (Labai greita) minkyti ir kepti kepalams iki 750 g
7. ULTRA SCHNELL II (Labai greita) minkyti ir kepti kepalams iki 1000 g
8. TEIG (Tešla) ruošti tešlai
9. MARMELADE (Marmeladas) ruošti marmeladams ir džemams
10. KUCHEN (Pyragai) ruošti pyragams su kepimo milteliais
11. SANDWICH (Sumuštiniai) ruošti baltai sumuštiniu duonai
12. BACKEN (Skrudinimas) apskrudinti duona arba pyraga

Pvz parinkus I arba II dydį, programos laikas skiriasi tik 5min, tai koks skirtumas?
Arba, kuri iš tokių geriausiai tiktų prancūziškai duonai (mačiau receptų, kur rekomenduojama kepti su pranc. duonos programa). Žodžiu, begalė klausimų pas mane daugiau apie aparatą, nei apie pačią duoną biggrin.gif

Gal kuri turit kokį receptą pyragui su kepimo milteliais kepti duonkepėje? Kad ir paprasčiausią biskvitą eitų ten išsikepti man jau būtų šventė, tik nežinau, kaip čia daryt reiktų. Su kepimo milteliais tai gal nekildina paprasčiausiai, pamaišo ir kepa...?
Atsakyti
Radau ir neblogai iškepusį minkomos duonutės receptą, susidėliojau iš kelių receptų, tiesiog norėjau labai paprastos duonos, na ir vėl pamėginti ne užmaišomą, o užminkomą.

0,5 kg miltų (dėjau 100 g rupių ruginių ir 400 g rupių kvietinių)
50-70 g cukraus (dėjau medaus iš akies)
1 stiklinė sėmenų/sėlenų/dribsnių/saulėgrąžų mišinio
1 arb. šaukštelis druskos
0,5 litro vandens
125 g raugo.

Čia kiekis vienam kepaliukui.
Sumaišiau visus sausus produktus, tada užpyliau šiltą vandenį, sumaišytą su raugu, minkiau apie 20 minučių, vis pamerkdama ranką į šaltą vandenį. Sudėjau tešlą į sezamais pabarstytą formą, kildinau orkaitėje apie 6-7 val., kol pakilo apie trečdalį esamo kiekio. Kepti pradėjau šaltoje orkaitėje, temperatūrai leidau kilti iki 200 laipsnių, kepiau 1 val. 15 min., tada per naktį laikiau susukusi į šlapią rankšluostuką.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 09 16, 21:07)
Na va, duonelė iškepta, išragauta, ir labai gerai įvertinta, tai dalinuosi paprastu receptu:

1 stiklinė kviečių sėlenų
1 stiklinė linų sėmenų
1 stiklinė avižinių dribsnių  (aš dėjau 5 grūdų dribsnių)
1 stiklinė saulėgrąžų
sezamo ir moliūgo sėklų pabarstymui.
5 stiklinės miltų (2 st. ruginių ir 3 st kvietinių)
0,5 stiklinės cukraus
2-3 šaukšteliai druskos
1 litras vandens
raugo (aš dedu vienam kepaliukui 1 stiklinę)

Išmaišyti visus produktus, formą patepti aliejumi, dugną ir šonus pabarstyti sezamo sėklomis, supilti tešlą, išgludinti viršų šlapiomis rankomis, palikti kilti kambario temperatūroje 10-12 val. Viršų apibarsčiau moliūgo sėklomis.
Iškilusią dėti į šaltą orkaitę, kapti apie 1 val. 20 min., kai pasieks 200 laipsnių, tiek ir laikyti.

Aš kepiau iš pusės visko, vieną kepaliuką, iš visos tešlos gautųsi du.



sveiki, cia raugo B]raugo (aš dedu vienam kepaliukui 1 stiklinę)[/B] jus dedat visam parasytam siam receptui ar pusei jo kiekio?
Atsakyti