merginos as kaip ta pradesianti zaist su raugu ruginiu - noriu patarimu;
rauga pagal 1psl. pamaitinu 4 dienas ir penkta diena atsidejus jau raugo 100g. (saldytuvan), noriu is likusio kepti duonuke, maisant su kviet. ir rug. miltais, gal galite kas pasiulyti recepteli su dz. vaisiais ir raugu kuris atliko, zinoma jei jo atliks daugiau ismesiu. Klausimelis ar i jauna rugini starteri dadeti sausu mieliu?
Labai labai dekoju, beje kepsiu orkaiteje, didelis Aciu
rauga pagal 1psl. pamaitinu 4 dienas ir penkta diena atsidejus jau raugo 100g. (saldytuvan), noriu is likusio kepti duonuke, maisant su kviet. ir rug. miltais, gal galite kas pasiulyti recepteli su dz. vaisiais ir raugu kuris atliko, zinoma jei jo atliks daugiau ismesiu. Klausimelis ar i jauna rugini starteri dadeti sausu mieliu?
Labai labai dekoju, beje kepsiu orkaiteje, didelis Aciu
QUOTE(georgiana @ 2012 11 06, 16:31)
merginos as kaip ta pradesianti zaist su raugu ruginiu - noriu patarimu;
rauga pagal 1psl. pamaitinu 4 dienas ir penkta diena atsidejus jau raugo 100g. (saldytuvan), noriu is likusio kepti duonuke, maisant su kviet. ir rug. miltais, gal galite kas pasiulyti recepteli su dz. vaisiais ir raugu kuris atliko, zinoma jei jo atliks daugiau ismesiu. Klausimelis ar i jauna rugini starteri dadeti sausu mieliu?
Labai labai dekoju, beje kepsiu orkaiteje, didelis Aciu
rauga pagal 1psl. pamaitinu 4 dienas ir penkta diena atsidejus jau raugo 100g. (saldytuvan), noriu is likusio kepti duonuke, maisant su kviet. ir rug. miltais, gal galite kas pasiulyti recepteli su dz. vaisiais ir raugu kuris atliko, zinoma jei jo atliks daugiau ismesiu. Klausimelis ar i jauna rugini starteri dadeti sausu mieliu?
Labai labai dekoju, beje kepsiu orkaiteje, didelis Aciu
Jokių mielių, raugas už mieles Duonai su vaisiais dedasi tas pats kaip ir paprastai, tik kad vaisiai papildomai .
O mano raugui kažkas ne taip Trečia diena šiandien, vakar pamaitinau. Ale jis nekyla. Kvepia rūgštokai, turi burbuliukų, bet jo nedaugėja. Ką daryt. Dar bus kas iš jo ar jau pilt lauk?
Aciu MaJa bet gal recpteli mesteltumete , buciau dekinga bijau pradzioje suklysti
QUOTE(Naistė @ 2012 11 06, 16:59)
O mano raugui kažkas ne taip Trečia diena šiandien, vakar pamaitinau. Ale jis nekyla. Kvepia rūgštokai, turi burbuliukų, bet jo nedaugėja. Ką daryt. Dar bus kas iš jo ar jau pilt lauk?
Viskas gerai, svarbu burbuliukai
QUOTE(georgiana @ 2012 11 06, 17:00)
Mano duonos receptas:
Raugą pasigaminu pati per 5 dienas, o jei kepu dažniau nei kas 2 savaitės palieku šaldytuve. 200 gr raugo išmaišau su 0,5 litro šilto vandens ir 0,5 kg ruginių miltų. Išmaišius uždengiu ir rauginu ~12 val. Atidedu raugo kitam kartui. Tada pridedu 5 šaukštus cukraus, 1 šaukštą druskos, iš akies (galima daugiau, galima mažiau) saulėgražų, sėmenų, avižinių dribsniu (norint vaisinės- vaisių ir riešutų), kmynų, dar 0,5 litro šilto vandens ir miltų ~ 0,5 kg (maišau ruginius ir kvietinius, norint, kad duona būtų visai juoda tai tik ruginius, o jei baltesnės norit, tai daugiau kvietinių). Miltų dedu tiek, kad tešla būtų labai tirštos grietinės konsistencijos. Aš ją minkau nors ir limpa prie rankų kokias 15-20 min. Tada padedu pakilt kokiom 3-5 valandom. Naudoju arba silikoninę formą arba blėkinę (prieš tai išklojus kepimo rankovės celofanu, jis gerai priglunda prie kraštų). Kepu valandą, pradžioj 220 laipsnių temperatūroj, paskui sumažinu iki 200.
1-am puslapy yra daugiau receptų
QUOTE(Maja Di @ 2012 11 06, 17:31)
OK, nuraminot. Jei raugas gausis, išbandysiu su jūsų receptu.
Aciu labai Maja Di
QUOTE(Naistė @ 2012 11 06, 19:43)
OK, nuraminot. Jei raugas gausis, išbandysiu su jūsų receptu.
QUOTE(georgiana @ 2012 11 07, 09:14)
Sėkmės
Naiste, labai gražūs jūsų mezginiai, vis planuoju nusimegzt servetėlinę suknelę, tik eilė vis neprieina (servetėles virbalais kelias esu numezgus), gaila, kad dukrų neturiu, prabandyčiau .
Ar čia geras raugas?
Trečią parą pamaitinau - suskystėjo ir sumažėjo burbuliukų, pavandenijo. Antrą kart pamaitinus - dar labiau suskystėjo, atsiskyrė vanduo. Laikau vonioje, +23 temp.
Trečią parą pamaitinau - suskystėjo ir sumažėjo burbuliukų, pavandenijo. Antrą kart pamaitinus - dar labiau suskystėjo, atsiskyrė vanduo. Laikau vonioje, +23 temp.
QUOTE(salduke @ 2012 11 07, 14:11)
Ar čia geras raugas?
Trečią parą pamaitinau - suskystėjo ir sumažėjo burbuliukų, pavandenijo. Antrą kart pamaitinus - dar labiau suskystėjo, atsiskyrė vanduo. Laikau vonioje, +23 temp.
Trečią parą pamaitinau - suskystėjo ir sumažėjo burbuliukų, pavandenijo. Antrą kart pamaitinus - dar labiau suskystėjo, atsiskyrė vanduo. Laikau vonioje, +23 temp.
sveiki, man panasiai pradzioje buvo, tai patare maziau vandens pilti ir viskas susitvarke (ji turi buti tirsta mase). nezinau ar tikslai ivardinsiu, tirstesne nei blynu tesla. pas mane tokia yra ir viskas ok.
QUOTE(salduke @ 2012 11 07, 14:11)
Ar čia geras raugas?
Trečią parą pamaitinau - suskystėjo ir sumažėjo burbuliukų, pavandenijo. Antrą kart pamaitinus - dar labiau suskystėjo, atsiskyrė vanduo. Laikau vonioje, +23 temp.
geras, tik mažiau pilkit vandens, tada ne taip greitai rugs, bet patys burbuliukai bus didesni, o raugas korėtas Trečią parą pamaitinau - suskystėjo ir sumažėjo burbuliukų, pavandenijo. Antrą kart pamaitinus - dar labiau suskystėjo, atsiskyrė vanduo. Laikau vonioje, +23 temp.
Jei reikia kad greičiau raugas suaktyvėtu, maitinkit kiek skysčiau, ypač jei namie šaltoka, o jei laikot šiltai, tada raugas greitai suaktyvėja, galima patirštint "primaitinimą"