Oho kokie idomus vandens ir miltu santykiai. Cia skardelej kepama duona?
as medaus irgi maximum tik 1,5 v.s. dedu, bet butent ji tik dedu.
O kam jus maitinant rauga cukru dedat?
QUOTE(aguonele @ 2012 10 31, 10:21)
Oho kokie idomus vandens ir miltu santykiai. Cia skardelej kepama duona?
as medaus irgi maximum tik 1,5 v.s. dedu, bet butent ji tik dedu.
O kam jus maitinant rauga cukru dedat?
as medaus irgi maximum tik 1,5 v.s. dedu, bet butent ji tik dedu.
O kam jus maitinant rauga cukru dedat?
lengviau kyla ir lengviau maišoma ta duona, kai vanduo ir miltai daugmaž 1:1.
Bet man tai reikia tikro kepaliuko formos.
QUOTE(keistuole @ 2012 10 31, 10:45)
lengviau kyla ir lengviau maišoma ta duona, kai vanduo ir miltai daugmaž 1:1.
Bet man tai reikia tikro kepaliuko formos.
Bet man tai reikia tikro kepaliuko formos.
Maniškė ne minkoma, o užmaišoma, kiek bandžiau sausesnę tešlą, kad susiminkytų kepaliukas - nesigavo sėkmingai, vidus nelabai iškepa. Todėl dabar darau skystesnę, sukrečiu į formą, joje puikiai pakyla ir gerai iškepa.
QUOTE(keistuole @ 2012 10 31, 10:45)
lengviau kyla ir lengviau maišoma ta duona, kai vanduo ir miltai daugmaž 1:1.
Bet man tai reikia tikro kepaliuko formos.
Bet man tai reikia tikro kepaliuko formos.
ok, aciu uz tokia informacija.
Man irgi reikia tikro tokio kepaliuko
QUOTE(Miaška @ 2012 10 31, 10:49)
Maniškė ne minkoma, o užmaišoma, kiek bandžiau sausesnę tešlą, kad susiminkytų kepaliukas - nesigavo sėkmingai, vidus nelabai iškepa. Todėl dabar darau skystesnę, sukrečiu į formą, joje puikiai pakyla ir gerai iškepa.
o man atvirksciai, bandziau tokia uzmaisoma formoj, tai nei kilo nei iskepe. Tiesiog jausmas buvo, kad kepu tik rauga ir laukiu stebuklo jei jums taip geriau, tai irgi puiku!
Niu ką, perskaičiau viską. Turiu tik rankytes ir galvytę ir dar orkaitytę , bet bandysiu kepti. Rytoj pradėsiu raugą daryti. Bet dabar iškilo klausimų. Tarkim, jeigu aš noriu atsidėti raugo, o ne pagranduko dalį. Kaip paskui elgtis su ta atidėta dalim? Kaip paskui iš jo padaryti raugą, nuo kurio vėl bus galima atsidėti? Kaip mano protas suprato, tai sumaišome miltus su vandeniu (didelis klausimas - KIEK) ir sumaišome su tuo pasiliktu raugu. Leidžiam pakilti apie 12 val. Ir vėl atsidedam dalį. Tada minkom tešlą ir vėl leidžiam kilti apie 12 val. AR TAIP??? Dideliausias ačiū iš anksto
QUOTE(Naistė @ 2012 11 03, 00:22)
Niu ką, perskaičiau viską. Turiu tik rankytes ir galvytę ir dar orkaitytę , bet bandysiu kepti. Rytoj pradėsiu raugą daryti. Bet dabar iškilo klausimų. Tarkim, jeigu aš noriu atsidėti raugo, o ne pagranduko dalį. Kaip paskui elgtis su ta atidėta dalim? Kaip paskui iš jo padaryti raugą, nuo kurio vėl bus galima atsidėti? Kaip mano protas suprato, tai sumaišome miltus su vandeniu (didelis klausimas - KIEK) ir sumaišome su tuo pasiliktu raugu. Leidžiam pakilti apie 12 val. Ir vėl atsidedam dalį. Tada minkom tešlą ir vėl leidžiam kilti apie 12 val. AR TAIP??? Dideliausias ačiū iš anksto
Na, rankyčių, galvytės ir orkaitytės nepakanka , kad išsikeptumėm duonytę. Reikės įdėti ir dalelę širdies
Dėl raugo atsidėjimo, jūs viską teisingai supratot. Kokiu kiekiu sumašyti vandenį su miltais, priklauso, kiek jums reikės raugo pagal kepamos duonos receptą. Aš galiu pasakyti, tik , kaip aš darau. Kadangi visada kepu po du kepalus, tai man raugo reikia 400gr. Reiškia, imu 200ml drungno vandens+200gr rupių ruginių miltų. Išmaišau, sudedu atsidėtą raugą, vėl išmaišau ir palieku per naktį. Ryte raugą pirma gerai permaišau, atsidedu gerą v.šaukštą , sudedu visk1 ko reikia duonai pagal recepta ir minkau tešlą. Bet suminkytos tešlos pakilimui niekada nelaikau 12val. Pilnai užtenka max 3val. Bet gal jūs perskaitėt kokį receptą su tokiu ilgu pakilimo procesu? Nežinau, nežinau, bet aš taip niekada nedarau
Tiesa, kadangi raugą darysit pirmą kartą, tai patarčiau pirmą kartą kepant duonytę su dar jaunu raugu, įdėti truputuką mielių. Sekančiuose kepimuose jau nereikės. Sėkmės!
QUOTE(aguonele @ 2012 10 31, 11:57)
o man atvirksciai, bandziau tokia uzmaisoma formoj, tai nei kilo nei iskepe. Tiesiog jausmas buvo, kad kepu tik rauga ir laukiu stebuklo jei jums taip geriau, tai irgi puiku!
jausmas ir man toks, bet retkarčiais pakepu tą populiariąją sveikuolių, į kurią daug visokių priedų dedasi.
QUOTE(Terra2 @ 2012 11 03, 10:01)
. Bet suminkytos tešlos pakilimui niekada nelaikau 12val. Pilnai užtenka max 3val. Bet gal jūs perskaitėt kokį receptą su tokiu ilgu pakilimo procesu? Nežinau, nežinau, bet aš taip niekada nedarau
aš tai kiek pastebėjau labai įtakos turi temperatūra, pas mus namie vėsoka, tai dabar jau laikau ir 5-6 val, nors vasarą 2-3 užtekdavo. Ir aišku kuo daugiau dedu ruginių miltų tuo procesas irgi lėtesnis, nes raugo kiekio nedidinu, nors gal ir reikėtų, bet labai nenoriu rūgščios duonos.
QUOTE(aguonele @ 2012 10 26, 09:23)
o as nesutinku su siuo teiginiu man asmeniskai duonkepe nereikalingas dalykas, jau geriau geras kombainas
sveiki, norejau pasiteirauti, koki virtuvini kombaina naudojate, nes vis gundausi nusipirkti. norisi ne vien duonai, bet ir pyragams ir tortams naudoti. tik niekaip neisisrenku ar KENWOOD ar BOSCH firmos, nes KitchenAid firmos man perbrangus, nors kainos daugmaz panasios. gal ka patartumet kurios naudojate?
QUOTE(wituxas @ 2012 11 04, 13:50)
sveiki, norejau pasiteirauti, koki virtuvini kombaina naudojate, nes vis gundausi nusipirkti. norisi ne vien duonai, bet ir pyragams ir tortams naudoti. tik niekaip neisisrenku ar KENWOOD ar BOSCH firmos, nes KitchenAid firmos man perbrangus, nors kainos daugmaz panasios. gal ka patartumet kurios naudojate?
niekuo patarti negaliu, nes pati KitchenAid'a turiu...jis dirba man kiekviena diena. Nuo kiausiniu plakimo iki duonos minkymo. tiesiog eikit po parduotuves ir ziurekite kas jums i akis kris Manau siaip jie visi jau yra geri, galutini taska tik patikimas dizaino padeda
Sveikos nežinau ar čia greipiuosi, bet galbūt kokia mergaitė turėtų 'eta harmony 2149' duonkepės instrukciją. Būčiau labai dėkinga. rašykite į AZ.
QUOTE(aguonele @ 2012 11 04, 22:08)
niekuo patarti negaliu, nes pati KitchenAid'a turiu...jis dirba man kiekviena diena. Nuo kiausiniu plakimo iki duonos minkymo. tiesiog eikit po parduotuves ir ziurekite kas jums i akis kris Manau siaip jie visi jau yra geri, galutini taska tik patikimas dizaino padeda
kokio galingumo jusu virtuvinis kombainas?