o kas jums būtent nesigauna?
Neiškyla? Neiškepa? dar kas nors?
Ir neiškilo ir neiškepė
QUOTE(keistuole @ 2012 10 27, 14:29)
kažką praleidau, kokį mikserį įsigijot?
bandelėm, koldūnam, batonam , picom ir t.t. tai duonkepė tikrai nepamainoma, bet su duona aš vargstu nuo tada, kai mano sugedo mikseris.
ne, nepraleidai, turiu per mėn. apsispręst ar BOSCH MUM 56340 imt ar KITCHEN AID, nes duonkepei tik bandelės vaikams darau, na dar koldunams ar kitą tešla, kur kiekį reikia ne tokį didelį daryt, o vat duonai reikia pačiai padirbėt, tai vyras sako apsispręsk ir nupirks pagaliau dovanai Nes galvojau apie rankinį mikserį, bet kažkaip abejoju dėl jo, tai gal jau tada rimtesnį agregatą paimt bandelėm, koldūnam, batonam , picom ir t.t. tai duonkepė tikrai nepamainoma, bet su duona aš vargstu nuo tada, kai mano sugedo mikseris.
QUOTE(Nata* @ 2012 10 27, 23:14)
Aš tai pirmąjį raugą pasiruošiau per kelias dienas, o dabar vis atsidedu į šaldytuvą kelis šaukštus užmaišytos tešlos.
Kai jau vėl ruošiuosi kepti duoną, ištraukiu stiklainiuką su raugu (ar kaip ten bevadinumėt), palaikau kambario temperatūroj, kol pradeda kilti (maždaug 10-12 val.), tada įmaišau dar miltų porą šaukštų su šiek tiek vandens, palaukiu, kol vėl kilt pradeda, tuomet jau maišau duoną. Ir iš to mišinio atidedu kelis šaukštus kitam kartui.
gali laiką sutaupyt, pakanka ištrauktam raugui duot sušilt maždaug pusval.kambario temp., o tada jau pamaitint su šiltu vandeniu, nereikia laukt 10-12val.
Kai jau vėl ruošiuosi kepti duoną, ištraukiu stiklainiuką su raugu (ar kaip ten bevadinumėt), palaikau kambario temperatūroj, kol pradeda kilti (maždaug 10-12 val.), tada įmaišau dar miltų porą šaukštų su šiek tiek vandens, palaukiu, kol vėl kilt pradeda, tuomet jau maišau duoną. Ir iš to mišinio atidedu kelis šaukštus kitam kartui.
QUOTE(salduke @ 2012 10 28, 10:23)
Ir neiškilo ir neiškepė
jei neiškilo, tai greičiausiai problema su raugu, arba jis neaktyvus, arba per mažai kildinot. Gal pas jus vėsiau nei pas recepto autorę ir 3 val gerokai per mažai. O jau kai neiškilo tuomet ir neiškepa.
QUOTE(nataliuncik @ 2012 10 28, 12:24)
ne, nepraleidai, turiu per mėn. apsispręst ar BOSCH MUM 56340 imt ar KITCHEN AID, nes duonkepei tik bandelės vaikams darau, na dar koldunams ar kitą tešla, kur kiekį reikia ne tokį didelį daryt, o vat duonai reikia pačiai padirbėt, tai vyras sako apsispręsk ir nupirks pagaliau dovanai Nes galvojau apie rankinį mikserį, bet kažkaip abejoju dėl jo, tai gal jau tada rimtesnį agregatą paimt
gali laiką sutaupyt, pakanka ištrauktam raugui duot sušilt maždaug pusval.kambario temp., o tada jau pamaitint su šiltu vandeniu, nereikia laukt 10-12val.
gali laiką sutaupyt, pakanka ištrauktam raugui duot sušilt maždaug pusval.kambario temp., o tada jau pamaitint su šiltu vandeniu, nereikia laukt 10-12val.
aš su rankiniu maišiau, bet paskui kažkaip nusprendžiau daryt mažesniais kiekiais ir dėt į duonkepę. Nes tas rankinis paprastas pas mane, nėr galingas, tai irgi sunkiai maišė, ir pakaisdavo ir man ranka pavargdavo stumdyt jį
O Kitchen aidas maišė labai gerai, tik va kad labai jau greit sugedo
Iš vis man tas kichen aidas toks rimtas daiktas atrodo. Reik pažiūrėt kaip tas Boschas...
QUOTE(keistuole @ 2012 10 28, 11:54)
jei neiškilo, tai greičiausiai problema su raugu, arba jis neaktyvus, arba per mažai kildinot. Gal pas jus vėsiau nei pas recepto autorę ir 3 val gerokai per mažai.
Šiuo metų laiku man geriausiai pakyla per 12-14 val., pastebėjau, kai netyčia pailgau ilgesniam laikui, nei plamavau, kad super pakilo duonutė, tai dabar visą laiką palieku panašiai tiek.
Nors mūsų šeimai labiausiai tinkamą receptą jau radau, bet vis kažko dar trūksta skonyje, galvoju, gal cukraus daugiau įdėt - nemoku pasakyt, kas ne taip, trūksta skonio ir viskas
QUOTE(Miaška @ 2012 10 28, 13:16)
Šiuo metų laiku man geriausiai pakyla per 12-14 val., pastebėjau, kai netyčia pailgau ilgesniam laikui, nei plamavau, kad super pakilo duonutė, tai dabar visą laiką palieku panašiai tiek.
Nors mūsų šeimai labiausiai tinkamą receptą jau radau, bet vis kažko dar trūksta skonyje, galvoju, gal cukraus daugiau įdėt - nemoku pasakyt, kas ne taip, trūksta skonio ir viskas
Geriau įdėkit obuolių košės, o ne gryno cukraus. Aš į duoną niekada nededu cukraus.
QUOTE(keistuole @ 2012 10 28, 12:54)
jei neiškilo, tai greičiausiai problema su raugu, arba jis neaktyvus, arba per mažai kildinot. Gal pas jus vėsiau nei pas recepto autorę ir 3 val gerokai per mažai. O jau kai neiškilo tuomet ir neiškepa.
Raugą laikau vonioj, maitinu 4 dienas, va šiandien atsirado vandens, o vakar taip gražiai buvo pakilęs ir burbuliavo.
QUOTE(Terra2 @ 2012 10 28, 13:40)
Geriau įdėkit obuolių košės, o ne gryno cukraus. Aš į duoną niekada nededu cukraus.
Reiks kitą kartą pabandyt, o dabar duonutė jau orkaitei, gražiai pakilus . O kiek dedat ant litro vandens ?
QUOTE(Terra2 @ 2012 10 28, 12:40)
Geriau įdėkit obuolių košės, o ne gryno cukraus. Aš į duoną niekada nededu cukraus.
Oi, ne, obuolienės pas mus niekas nevalgo, jos ir neverdu. Manau, medus bus kur kas geriau, tik reikės pasigūglint, kokia proporciją cukrų juomi keist
QUOTE(Maja Di @ 2012 10 28, 18:07)
Reiks kitą kartą pabandyt, o dabar duonutė jau orkaitei, gražiai pakilus . O kiek dedat ant litro vandens ?
nelabai supratau,ką turit omeny, sakydama ant litro vandens
Visada lepu po du kepalus, kiekvienas apie 1 kg svorio, ir bendras kiekis vandens, įskaitant vandenį rauge, plikinyje ir tešloje sudaro apie 750ml. O obuolienės aš dedu apie 2 gerus valg.šaukštus.
QUOTE(Miaška @ 2012 10 28, 18:41)
Oi, ne, obuolienės pas mus niekas nevalgo, jos ir neverdu. Manau, medus bus kur kas geriau, tik reikės pasigūglint, kokia proporciją cukrų juomi keist
Na obuolienės ir pas mus niekas nevalgo, bet aš verdu specialiai tik duonai pagardinti
O medaus geriau negadinkit duonos kepime, nebent turit labai daug. Man tai gaila medaus. Geriau jį užsitepti ant duonelės - taip sveikiau.
QUOTE(Terra2 @ 2012 10 29, 09:25)
nelabai supratau,ką turit omeny, sakydama ant litro vandens
Visada lepu po du kepalus, kiekvienas apie 1 kg svorio, ir bendras kiekis vandens, įskaitant vandenį rauge, plikinyje ir tešloje sudaro apie 750ml. O obuolienės aš dedu apie 2 gerus valg.šaukštus.
Visada lepu po du kepalus, kiekvienas apie 1 kg svorio, ir bendras kiekis vandens, įskaitant vandenį rauge, plikinyje ir tešloje sudaro apie 750ml. O obuolienės aš dedu apie 2 gerus valg.šaukštus.
Litrą vandens, tai gryno vandens, kurį dapilam maišant duoną. Aš 0,5 sunaudoju pamaitinant raugą ir paskui 0,5 minkant tešlą. Cukraus naudoju 5 šaukštus. Kažin kiek tai atitiktų obuolienės.
Obuolienę dedat į plikytą tešlą? Aš kepu ne iš plikytos, gal ir ton tiktų.
QUOTE(Terra2 @ 2012 10 29, 08:25)
O medaus geriau negadinkit duonos kepime, nebent turit labai daug. Man tai gaila medaus. Geriau jį užsitepti ant duonelės - taip sveikiau.
Man negaila, gi duoną kepu savo šeimai ir mamai, patiems artimiausiems
Medaus paprastai turiu daug, nes užperku kibiriuką, o vartojam tik vaistams, nelabai mėgstam šiaip valgyt, tai vis tiek sueina padažams, kartais arbatoms...
Kaži, kiek reikėtų vienam kepaliukui? Vienas kepaliukas man suvalgo puslitrį vandens, stiklinę raugo ir puskilį miltų, dar priedų 2 stiklines.