Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos :)

QUOTE(Dorifore @ 2012 09 11, 00:03)
AL jau verčia ją.

Beje, norėjau paklausti, ar negavot naujo sąrašo iš AL?  g.gif

Aš dar iš praeito sąrašo knygų negavusi, tai apie naują kol kas net negalvoju smile.gif

O Skrydis virš gegutės lizdo bene geriausia šiemet mano skaityta knyga wub.gif
Atsakyti
Seniai jau berašiau (nes jau labai ilgai man neskaitadieniai blush2.gif ). O šįkart pribrendo noras ir man papasakoti apie ką tik pabaigtą skaityti knygą.
Tai Charles R. Gross parašyta biografija apie Kurtą Cobainą “Sunkiau nei dangus”.

"Nirvanos” muzika ir Cobainu kaip asmenybe niekada nesidomėjau. Kažkaip savu laiku su jais prasilenkiau. Bet perskaityti šią knygą panorau užmačiusi keletą atsiliepimų apie ją. Ir nuojauta neapgavo – knyga tikrai nenusivyliau. Paskutiniu metu man iš viso sunkiai skaitosi, kažkaip nei viena , nei kita paimta į rankas knyga neįtraukia. Bet su šita buvo visai kitaip.
Kaip biografija, sakyčiau, parašyta labai profesionaliai. Nors ir labai niūri, šokiruojanti, tačiau kartu ir prikaustanti, įtraukianti. Kurto Cobaino istorija neeilinė. Tai labai įdomi ir talentinga, deja , tragiško likimo asmenybė. Asmenybė sunaikinusi pati save. Nors niekada nesidomėjau „Nirvanos“ muzika, perskaičius knygą perklausiau dažniausiai joje minėtas dainas. Mano didžiam nustebimui (tai nebuvo planuota biggrin.gif , žinodama, kad jos depresyvios, turėjau prieš jas išankstinį nusistatymą), dauguma dainų man patiko ar net labai patiko (ypač gyvas jų atlikimas). Labai muzikalu.
Kas nebijot niūrių knygų, šią knygą rekomenduoju. Netgi ne Nirvanos/Cobaino gerbėjams.
Užsikrėtusi muzikinių biografijų virusu, užsimaniau paskaityti dar ir knygą apie Kiedį. Vėlgi - nesu Red Hot Chili Peppers gerbėja, bet va kažkaip norisi dar paskaityti apie tą muzikinį pasaulį. Ypač apie tuos laikus, kai muzika buvo labiau menas, išraiškos forma, o ne komercija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 11 rugsėjo 2012 - 09:09
QUOTE(abiga @ 2012 09 10, 19:46)
Dėl Koomson, jos knygos man vios kažkuo panašios, ir visur pagrindinė veikėja juodaodė, įdomu, kodėl? Autorę dažnai lyginaa pvz. su Picoult, bet mano nuomone, rašo ji daug prasčiau, nors ir paliečia įdomias temas  blush2.gif

Manau, todėl, kad pati juodaodė. Dėl rašymo ir gretinimo su Picoult drinks_cheers.gif. Man tikrai Koomson silpnesnė. Dabar skaitau jos "Moteris, kurią jis mylėjo". Ką aš žinau g.gif : skaitosi lengvai, bet skaitai su viltimi, kad gal dar ateityje knyga pateisins mano lūkesčius. Nera blogai, bet trūksta prieskoniu, tikroviškumo). Skaitant noriu tikėti, kad veikėjai tikrai egzistuoja, o nėra autorės fantazijos (angliškos su amerikonišku priekoniu) padarinys.

Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2012 09 11, 00:28)
Ken Kesey - Skrydis virš gegutės lizdo
Nemėgstu Džeko Nikolsono,bet jo suvaidintas Makmerfis thumbup.gif .Filmas beveik lygiavertis knygai
Atsakyti
QUOTE(anj @ 2012 09 11, 11:18)
Manau, todėl, kad pati juodaodė. Dėl rašymo ir gretinimo su Picoult  drinks_cheers.gif. Man tikrai Koomson silpnesnė. Dabar skaitau jos "Moteris, kurią jis mylėjo". Ką aš žinau g.gif : skaitosi lengvai, bet skaitai su viltimi, kad gal dar ateityje knyga pateisins mano lūkesčius. Nera blogai, bet trūksta prieskoniu, tikroviškumo). Skaitant noriu tikėti, kad veikėjai tikrai egzistuoja, o nėra autorės fantazijos (angliškos su amerikonišku priekoniu) padarinys.

bus labai idomus atsiliepimai, nes pati viliojausi pirksi sia knyga, bet nusipirkau Betty Mahmoody - Tik su dukra labai patiko, negalejau paleisti is ranku kol nepabaigiau, itempta ir itraukianti.
Atsakyti
QUOTE(Female @ 2012 09 11, 16:03)
bus labai idomus atsiliepimai, nes pati viliojausi pirksi sia knyga, bet nusipirkau Betty Mahmoody - Tik su dukra labai patiko, negalejau paleisti is ranku kol nepabaigiau, itempta ir itraukianti.

Ka tik baigiau skaityti. Gale gan netiketai susikloste viskas. Pabaiga, kaip ir atperka mano rastus turinio trukumus ax.gif . Nesigailiu, kad skaiciau. Vertinu stipriam 2 is 3.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2012 09 11, 11:24)
Nemėgstu Džeko Nikolsono,bet jo suvaidintas Makmerfis  thumbup.gif .Filmas beveik lygiavertis knygai

Vat mane filmas dėl Nicholson'o tik ir atbaido doh.gif Bet manau reiks pažiūrėt kada radus laisvesnę minutę. mirksiukas.gif

Na o dabar pradėjau S.Oksanen Stalino karvės. Perskaičiau dar nedaug, bet veža. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2012 09 11, 19:49)
Vat mane filmas dėl Nicholson'o tik ir atbaido  doh.gif Bet manau reiks pažiūrėt kada radus laisvesnę minutę. mirksiukas.gif

Ta filma tevai mano turejo, tai vaikystej - paauglystej ne karta su sese ir broliu ziuredavom. O knyga perskaiciau tik ganetinai neseniai. Ir ekranizacija, ir knyga man super. smile.gif
Atsakyti
"Moteris, kurią jis mylėjo" ir man pasirodė kažkokia pritempta, dirbtinė. Malonumą sugadino, kad jau įpusėjus atspėjau, kaip ten viskas buvo biggrin.gif Šios autorės bene labiausiai patiko "Ledų mergaitės".
Atsakyti
Gal kuri jau skaitete Joanne Harris “Mėlynakis berniukas “?
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2012 09 11, 10:06)
Tai Charles R. Gross parašyta biografija apie Kurtą Cobainą “Sunkiau nei dangus”.
Užsikrėtusi muzikinių biografijų virusu, užsimaniau paskaityti dar ir  knygą apie Kiedį. Vėlgi - nesu Red Hot Chili Peppers gerbėja, bet va kažkaip norisi dar paskaityti apie tą muzikinį pasaulį.

Va tai nustebau. Taip kategoriškai pareiškei, kad Cobainas tavęs nedomina, bet vis tiek tą knygą perskaitei. smile.gif
Ir smagu, kad knyga padėjo bent kelias jų dainas pamėgti. Aš daugumą jau anksčiau žinojau, bet kai kurios po knygos visai kitoj šviesoj nušvito.

Kai aš skaičiau, vis pagalvodavau, kad labai jau gražiai Courtney Love ir jos santykiai su Cobainu knygoj pavaizduoti (priešingai tam, ką anksčiau buvau apie juos skaičiusi). Bet kai pabaigusi skaitinėjau visokius atsiliepimus ir pan., pasirodė, kad ne viskas ta tema knygoj gali būti tiesa, nes autorius rašydamas daug kur rėmėsi pačios Courtney žodžiais, o toji, kaip dauguma ją pažįstančių teigia, yra mėgėja pameluoti.

Aš "Sunkiau nei dangus" ir "Randus" skaičiau paeiliui, tai man antroji po pirmosios niūrumos buvo tikra atgaiva (nors Kiediso gyvenime irgi visko būta). Beje, "Randuose", nors ir neilgam, irgi pasirodo Cobainas. Labai rekomenduoju tau ir ją perskaityti.

QUOTE(Germinė @ 2012 09 11, 12:24)
Nemėgstu Džeko Nikolsono,bet jo suvaidintas Makmerfis  thumbup.gif .Filmas beveik lygiavertis knygai

QUOTE(Gegytė @ 2012 09 11, 19:49)
Vat mane filmas dėl Nicholson'o tik ir atbaido  doh.gif Bet manau reiks pažiūrėt kada radus laisvesnę minutę. mirksiukas.gif

Eikit jūs, Nicholsonas bet kurį filmą papuošia. smile.gif Ne išimtis ir šitas. Nors man, kai pagalvoju apie filmą, pirmiausia mintyse iškyla Vadas (arba Vožd, nes filmą rusiškai įgarsintą žiūrėjau). O knygą tai jau senokai turiu, bet vis kažko jos baidausi, greičiausiai dėl neigiamų emocijų.
Atsakyti
Ką tik baigiau skaityti T. Gerritsen "Pažadėk, kad grįši". Leidykla "Svajonių knygos", tai tikėjausi labai daug meilės seilės, bet visai nenusivyliau. Nors jos medicininiai trileriai bei detektyvai žymiai stipresni, bet ir šioje knygoje netrūko nei įtampos, nei žudynių, nei kraujo. Ir ta meilės linija nebuvo labai hiperbolizuota. Viskas vietoje ir laiku, labai tinka, kai norisi lengvo skaitalo.

Dabar namie toliau skaitau F. Taunytės knygą. O į darbą pradėsiu vežiotis J. Kunčinas "Tūla" bigsmile.gif
Atsakyti