Po truputį skaitau "Pasikalbėkim apie Keviną".Emociškai sunki knyga,neišeina niekaip greit suskaityt,tiesą sakant,man net neįdomu,kas toliau rašoma,kuo ten baigsis.Bet knyga tikrai gera.Gal dar kas skaito?Įdomu būtų padiskutuoti.
O štai Lupton "Sesuo" nebaigiau skaityt,nė 100 psl. nesugebėjau,nors daug tikėjaus iš šios knygos,manęs visai nesujaudino,išvis erzino
Dar keletas pradėtų ir numestų knygų :
Daiva Vaitkevičiūtė "Atsargiai.Meilė" - nors pirmos knygos man ir patiko,taip sakant,atsipalaidavimui,šita visiškai nieko neverta.
Tas pats ir su Darja Doncova"Senoji Agata Kristi lai pailsi"- moteriškė visiškai išsisėmus,tas pats per tą patį,nors pirmas knygas su mielu noru skaičiau
QUOTE(Nikoleta @ 2012 09 02, 19:21)
Aš dabar mąstau apie Forsaitų sagą, verta imt
Aišku, kad verta, jei tik tau patinka tokios knygos.
QUOTE(caralaite @ 2012 09 02, 21:07)
Gal pėvėzė imam bendram skaitymui paskutinį mados klyksmą, E L James "Fifty Shades of Grey"? Negaliu nulaikyt smalsumo, kaip gi šituose vandenynuose erotinių trilerių vienas ėmė ir išplaukė į tokį nesvietną populiarumą?
Kad visos galėtų imtis, pirma reikia, kad knygą išverstų (o gal jau išversta, nežinau). Kiek aš esu skaičiusi apie ją (daugiausia tai neigiamų atsiliepimų), visai nesukėlė jokio susidomėjimo.
O tu gal jau skaitai ar ruošiesi skaityti?
QUOTE(eliss @ 2012 09 03, 14:53)
Po truputį skaitau "Pasikalbėkim apie Keviną".Emociškai sunki knyga,neišeina niekaip greit suskaityt,tiesą sakant,man net neįdomu,kas toliau rašoma,kuo ten baigsis.Bet knyga tikrai gera.Gal dar kas skaito?Įdomu būtų padiskutuoti.
Aš esu apie Keviną skaičiusi. Bet kad galėtum diskutuoti, tau reikia ją pabaigti.
Julian Barnes "Flobero papūga". Priešingai mano įsivaizdavimui, kad tai bus sunki ir gal net nuobodi knyga, ji buvo lengvai skaitoma ir labai įdomi. Tik keista, kad vadinama romanu- man labiau panašu į kokį esė rinkinį. Knygos pasakotojas (jo kita pavardė nei autoriaus) apžvelgia Giustavo Flobero gyvenimą ir kūrybą, apsistodamas ties pačiomis įvairiausiomis temomis, cituoja šio rašytojo dienoraščius ir laiškus, prideda ir savo pasvarstymų bei nutikimų iš savo gyvenimo (bet viskas kaip nors susiję su Floberu). Galima sakyti, kad jis nukelia garsųjį rašytoją nuo pjedestalo, atskleisdamas kad ir talentingą, bet pilną silpnybių asmenybę, švelniai iš jo ir jį garbinančiųjų pasišaipo. Šmaikšti ir originali knyga, tikras malonumas buvo ją skaityti.
Dar galiu pridurti, kad aš patarčiau prieš imantis šios knygos perskaityti Flobero "Ponią Bovari", nes Barnes atskleidžia nemažai jos siužeto ir pačią pabaigą.
QUOTE(caralaite @ 2012 09 02, 20:07)
Gal pėvėzė imam bendram skaitymui paskutinį mados klyksmą, E L James "Fifty Shades of Grey"? Negaliu nulaikyt smalsumo, kaip gi šituose vandenynuose erotinių trilerių vienas ėmė ir išplaukė į tokį nesvietną populiarumą?
Negaiškit laiko Vedama smalsumo perskaičiau 1,5 knygos (jei neklystu išleistos 3). Pirmos knygos pusė dar kėle susidomėjimą, kita pusė jau kėlė nuobodulį dėl nesibaigiančių sekso scenų aprašymų. O antra knyga jau kėlė pykti, kad gaištu savo laiką tokiam niekalui Be nuobodžių sekso scenų daugiau jokio siužeto.
tik su dukra - man be protiskai patiko. isgyvenau kartu su heroje visas jos negandas, nuo vyro vaikus gyniau kaip pantera, po to nusileidau ant zemes. turiu toki sarasiuka. noreciau isigyti tokiu vat knygu, bet internete randu pirkti tik dvi, pazymetas raudonai, gal kuri sugalvotu parduoti
Sabine Adler ,,Juodosios našlės''
Doris Gluck ,,Priversta tylėti"
Gabriele Morsch ,,Mano vaikai norėjo gyventi"
Mukhtar Mai ,,Kalta, jog esi moteris "
"Dykumų gėlė "Dirie Waris, Miller Cathleen
Khaled Hosseini,,Tūkstantis saulių skaisčių"
QUOTE(motinele6 @ 2012 09 04, 09:32)
tik su dukra - man be protiskai patiko. isgyvenau kartu su heroje visas jos negandas, nuo vyro vaikus gyniau kaip pantera, po to nusileidau ant zemes. turiu toki sarasiuka. noreciau isigyti tokiu vat knygu, bet internete randu pirkti tik dvi, pazymetas raudonai, gal kuri sugalvotu parduoti
cia yra pirkti www.knygos.lt
arba maximoj didesnej pasiziurekit, dabar kaip tik knygom 30 proc. nuolaida.
QUOTE(Vessta @ 2012 09 03, 10:26)
Gal kuri lankotes Mazvydo bibliotekoje? Ar duoda ten knygas nestis namo ar ten tik vietoje galima skaityt?
o ką skaityti nori?
Baigiau Jane Green "Užburtoji" Ką aš galiu pasakyt...lengvas turinys,lengvai skaitosi,visos situacijos galimos mums,ar mūsų aplinkoje.Nieko labai gilaus,skaitinukas atitrūkimui ir poilsiui
Alisa žino, kad turėtų būti laiminga: namas puikus, vyras Džo tikras gražuolis, ji pati gali patekti beveik į visus elitinius Londono klubus. Tačiau ką daryti, jeigu vis sunkiau nekreipti dėmesio į paskalas apie vyro žygdarbius lakstymą paskui svetimus sijonus?
Kai dėl netinkamo vyro elgesio jie privalo persikraustyti į Niujorką, Alisa tikisi pradėti naują gyvenimą. Džiaugsmui nėra ribų, kai jie randa gražų seną namą Konektikute. Iš pradžių jiedu laimingi kaip jaunavedžiai...
Bet netrukus jis ir vėl ilgiau užtrunka, grįžta vėliau, dingsta nieko nepaaiškinęs. Ką Alisai daryti? Likti ir dėl jo kovoti, ar išeiti pakelta galva?
Apie autorę
Viena populiariausių šiuolaikinių britų rašytojų Jane Green (Džeinė Gryn, g. 1968 m. Londone) yra parašiusi daug romanų, kurie tapo bestseleriais ir išversti į dešimtis kalbų.
Rašytoja ištekėjusi, turi keturis vaikus, su šeima gyvena Konektikute ir Londone. Užburtoji pirmasis rašytojos romanas, išverstas į lietuvių kalbą.
Alisa žino, kad turėtų būti laiminga: namas puikus, vyras Džo tikras gražuolis, ji pati gali patekti beveik į visus elitinius Londono klubus. Tačiau ką daryti, jeigu vis sunkiau nekreipti dėmesio į paskalas apie vyro žygdarbius lakstymą paskui svetimus sijonus?
Kai dėl netinkamo vyro elgesio jie privalo persikraustyti į Niujorką, Alisa tikisi pradėti naują gyvenimą. Džiaugsmui nėra ribų, kai jie randa gražų seną namą Konektikute. Iš pradžių jiedu laimingi kaip jaunavedžiai...
Bet netrukus jis ir vėl ilgiau užtrunka, grįžta vėliau, dingsta nieko nepaaiškinęs. Ką Alisai daryti? Likti ir dėl jo kovoti, ar išeiti pakelta galva?
Apie autorę
Viena populiariausių šiuolaikinių britų rašytojų Jane Green (Džeinė Gryn, g. 1968 m. Londone) yra parašiusi daug romanų, kurie tapo bestseleriais ir išversti į dešimtis kalbų.
Rašytoja ištekėjusi, turi keturis vaikus, su šeima gyvena Konektikute ir Londone. Užburtoji pirmasis rašytojos romanas, išverstas į lietuvių kalbą.
QUOTE(muminukas @ 2012 09 04, 14:26)
o ką skaityti nori?
Eliza Ožeškienė ,,Chamas"
Bernhard Schlink ,,Skaitovas"
Elie Wiesel ,,Naktis"
Alex Goldfarb, Marina Litvinenko ,,Disidento mirtis"
Va situ noriu, bet pas mus nera, tik Mazvydo
o kada jos leistos?
tai matai, Ožeškienės koks gražus vardas buvo KAune gatvę ir stotelę žinau, bet niekada nesusimąsčiau, kuo vardu ji buvo.
draugė disertaciją rašo, tai kasdien vis iš naujo MM sakosi reikiamus senovinius vadovėlius. o dalį aš jai Kaune antikvariniam knygyne nupirkau, visai nebrangiai. gal ir tu pabandyk antikvarinius knygynus pereiti
tai matai, Ožeškienės koks gražus vardas buvo KAune gatvę ir stotelę žinau, bet niekada nesusimąsčiau, kuo vardu ji buvo.
draugė disertaciją rašo, tai kasdien vis iš naujo MM sakosi reikiamus senovinius vadovėlius. o dalį aš jai Kaune antikvariniam knygyne nupirkau, visai nebrangiai. gal ir tu pabandyk antikvarinius knygynus pereiti
QUOTE(Germinė @ 2012 09 04, 19:17)
Baigiau Jane Green "Užburtoji" Ką aš galiu pasakyt...lengvas turinys,lengvai skaitosi,visos situacijos galimos mums,ar mūsų aplinkoje.Nieko labai gilaus,skaitinukas atitrūkimui ir poilsiui
Aš tai baisiai nusivylusi šia knyga buvau (prieš tai dvi jos skaitytos labai patiko). Pati istorija gal ir visai nebloga, bet labai jau keistas pasakojimo stilius, lyg kokią pasaką sektų. Man jis visą "vaizdą" gadino.
QUOTE(Vessta @ 2012 09 04, 19:19)
Eliza Ožeškienė ,,Chamas"
Elie Wiesel ,,Naktis"
Elie Wiesel ,,Naktis"
Vajetau, trijų pavadinimų išvis nesu girdėjusi.
Na, ar niekas šiandien nepasinaudojot Maximos nuolaida knygoms? Aš tai jau. Tos, kurios labiausiai norėjau, nebuvo. Bet vis tiek dvi nusipirkau- Gerritsen "Chirurgą" ir Murakami "Ką aš kalbu, kai kalbu apie bėgimą". Labai nekantrauju abi pradėti.
QUOTE(katilina @ 2012 09 04, 20:24)
Na, ar niekas šiandien nepasinaudojot Maximos nuolaida knygoms? Aš tai jau. Tos, kurios labiausiai norėjau, nebuvo. Bet vis tiek dvi nusipirkau- Gerritsen "Chirurgą" ir Murakami "Ką aš kalbu, kai kalbu apie bėgimą". Labai nekantrauju abi pradėti.
Labas rytas, pasinaudojau
Kadangi ten esančias Tess Gerritsen jau visas skaičiusi, tai pirkau
Jodi Picoult "Neprarask vilties"
Waris Dirie, Cathleen Miller "Dykumų gėlė"
skaitau D. Doncovos Kieti paveldėtojai man DAša labiau už Lempą patinka, nors tos jų šeimos kaip ta pati atrodo