Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos :)

Gal kurios skaitėte ir pasidalintumėte savo atsiliepimais apie Tatjanos Ustinovos knygas? aciuks.gif

Vakar nesugebėjau ramiai praeiti pro knygų išpardavimą "IKI" (pirkau "Mylimoji Sputnik" ir "Mergaitė su devyniais perukais") ax.gif Dar išsikeičiau ir pradėjau skaityti Koomson Dorothy "Ledų mergaitės" (patinka) thumbup.gif
Atsakyti
pabaigiau Peter James "Mirusiojo pėdsakais"
Įtempto siužeto detektyvinis trileris, ženkliai išsiskiriantis iš bendro tokio žanro kūrinių vienu itin vertingu aspektu. Bene pirmą kartą lietuvių kalba išleistame grožinės literatūros kūrinyje taip įtikinamai ir nuoširdžiai pasakojami chaotiški ir tragiški 2001-ųjų metų rugsėjo 11-tosios įvykiai, nusinešę beveik 3 tūkst. žmonių gyvybių ir visiems laikams palaidoję Amerikos, kaip super saugios valstybės mitą. Tai nėra išsami ir nuodugni atmintinų rugsėjo 11-tosios įvykių studija. Tai tik autoriaus pasirinktas dramatiškas įvykių fonas, vieno iš romano herojų, Ronio Vilsono, niekingiems planams įgyvendinti. Skaitant knygą, iš kiekvienos eilutės, iš kiekvieno žodžio junti sklindantį ir nesuvaidintą rašytojo skausmą ir regi iš dulkių debesų išnyrančius pilkšvus žmonių vaiduoklių siluetus bei užuodi aplinkui tvyrantį degančios gumos, nevilties ir mirties tvaiką.
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2012 10 21, 17:03)
Iš tų vaikiškų man rodos dar į temą Mano prosenelis, herojai ir aš.

Labai faina knyga. smile.gif
"Anglas ligonis" ir man ne itin patiko.
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2012 10 21, 18:11)
šią knygą išrinkau geriausia praėjusių metų knyga MAN 4u.gif atsiliepimą irgi parašiau ax.gif man labai patiko- vienas iš geriausių mano skaitytų lietuvių autorių kūrinių  4u.gif

Perskaičiau tavo atsiliepimą. Aš taip pakiliai negalėčiau apie šią knygą rašyti. Man joje kažko trūko, ar kažko buvo per daug, nė pati nežinau. Kad ir buvo labai gražių vietų, bet nepalietė ji manęs. Bet suprantu tavo jausmus, mane panašiai buvo apžavėjusi ir galvą susukusi kitos lietuvės knyga ("Stebuklinga patvorių žolė").
QUOTE(Moxe @ 2012 10 22, 12:28)
Džiugu, tikiuosi draugėms patiks wink.gif Brangokos, bet jau taip senai nepirkau knygyne (arba dovanų gaudavau, arba mainydavau), pirkau tas kur su didesne nuolaida  ax.gif Dar tą "Kaulų kolekcionierių" norėčiau nusipirkti wink.gif O Jūs kokias rekomenduotumėte (pagal savo skonį)?

Mes, nežinodami kito žmogaus skonio, nesirįžtame ką nors rekomenduoti. smile.gif
QUOTE(Germinė @ 2012 10 24, 16:03)
pabaigiau Peter James "Mirusiojo pėdsakais"

Čia savo žodžiais papasakojai? Skamba kaip kokia anotacija. g.gif

Mano paskutinė skaityta- Tahar Ben Jelloun "Vargšų smuklė". Nė pati nežinau, patiko ji man ar ne. Skaitėsi visai neblogai, bet ypatingai įdomi irgi nebuvo. Nežinau kodėl, bet skaitant kelis kartus mintyse sulyginau ją su "Tūkstantis ir viena naktimi", nors panašumų lyg ir nedaug. Gal kad tokia gana spalvinga, talpinanti nemažai istorijų- tik tas pasakojimas šiuolaikinis, be nutylėjimų ir pagražinimų, tarpais "atsiduodantis" ne pačiais maloniausiais kvapais ir vaizdais. (Prisimindama, kaip Eliss neseniai atsiliepė apie vieną turbūt panašiai "purviną" knygą, tikriausiai galiu garantuoti, kad ir šita jai nepatiktų. smile.gif(Eliss, tik nesupyk, bet skaitant man vis lindo į galvą ši mintis)).
user posted image

Šiuo metu skaitau dar vieną lietuvių literatūros kūrinį- Nijolės Kepenienės "Vėjų rožę". Jausmas toks, lyg skaityčiau kokią liaudies pasaką ar padavimą. Nesu tikra, tai teigiamas ar neigiamas knygos bruožas.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2012 10 24, 18:38)
Čia savo žodžiais papasakojai? Skamba kaip kokia anotacija.  g.gif
Taip ir yr ax.gif
Dabar Sandrą Braun skaitau.Įtariu,kad abi su Kartland rašė bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos, paiilgstu jūsų visų, knygų ne ką mažiau... bet visai nebeturiu kada skaityti wink.gif Tikiuosi vėl kada prisijungsiu prie plepesių. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2012 10 24, 20:15)
Taip ir yr  ax.gif

Būtų daug įdomiau, jei parašytum savo asmeninę nuomonę ir įspūdžius.

QUOTE(Gegytė @ 2012 10 24, 21:01)
Sveikos, paiilgstu jūsų visų, knygų ne ką mažiau... bet visai nebeturiu kada skaityti wink.gif Tikiuosi vėl kada prisijungsiu prie plepesių. 4u.gif

Kad jau užsukai, pasakysiu, ką seniai norėjau, bet vis nutylėdavau- labai gražūs tavo auskariukai. thumbup.gif Beveik visus mielai pati nešiočiau.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2012 10 24, 20:15)
Būtų daug įdomiau, jei parašytum savo asmeninę nuomonę ir įspūdžius.
Dar nesusigulėjo,o kai susiguli-pamirštu blush2.gif
Vien žo,neatitaikau paskutiniu metu KNYGOS,vis kažko trūksta,kažkuo netikiu,randu silpnų vietų,neatitikimų...
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2012 10 24, 20:15)

Kad jau užsukai, pasakysiu, ką seniai norėjau, bet vis nutylėdavau- labai gražūs tavo auskariukai. thumbup.gif  Beveik visus mielai pati nešiočiau.

Seku ir skaitau viską smile.gif Įdomu labai, nesinori ko praleist.
Ir ačiū už gražų žodį smile.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Nors aš pati turiu šiokią tokią kojos traumą, tai ne visai sveika.

Buvau žadėjusi atsiliepimą, kai perskaitysiu Anthony Kiedis, Larry Sloman knygą "Randai", taigi...

Manyčiau, kad tinkamesnis pavadinimas šiai knygai būtų „Narkomano išpažintis“ cool.gif Nors... žodis „randai“ irgi į tą pusę g.gif (turint omeny, iš kur tie randai atsirado). Bet man, dar nepradėjusiai skaityti, jis kaip ir nelabai ką tesakė...
Paimdama knygą į rankas, tikėjausi daug daug muzikos. Bet va visgi tą muziką nustelbė narkotikai ir sekso scenos. Kurto Cobaino biografijoje narkotikų irgi netrūko. Bet jie lyg ir nebuvo knygos ašis. Dominavo muzika. Dominavo tiek, kad mane, niekada nesidomėjusia „Nirvana“ , savo muzika sudomino. Ir perklausiau didžiąją dalį ten minėtų dainų bei savo pačios nuostabai užsikabinau. O vat perskaičius „Randus“ noro paklausyti "Red Hot Chili Peppers" muzikos neatsirado. Kelias pusėtinas (pagal mano muzikinį skonį) jų dainas žinau, ir tiek man teužteks.
Knygos anotacijoje rašoma, kad tai meistriškai parašyta biografija. Va čia drįsčiau nesutikti. Kurto Cobaino neseniai skaityta biografija tai tikrai parašyta meistriškai. O „Randuose“ man to meistriškumo, sklandumo, sugebėjimo sudominti pritrūko.
Knygoje jaučiasi didžiulis Kiedžio noras pasigirti, ypač pergalėmis meilės fronte. Skaitant pirmąją knygos pusę rodosi, kad ir narkomaniškais nuotykiais (bei smulkiais nusikaltimais, neminėsiu, kokiais, nes galbūt kažkas šią knygą dar skaitys) jis lyg ir didžiuojasi. Maždaug, koks aš kietas.
Jeigu į narkotikus įklipusio Kobaino man buvo gaila, tai vat ant Kiedžio skaitant darėsi pikta. Nes pastarasis tai tikrai tik iš pasileidimo šitaip nusivažiavo. Paskui po galybės bandymų lyg ir sugebėjo atsitiesti ( nors va nežinia, ar ir dabar jis išlikęs visiškai „švarus“, knyga tai juk rašyta anksčiau). Galų gale ir akivaizdu, kad psichologiškai Kiedis daug stipresnis už Kurtą, ir mažiau viską ima į galvą (o Kurtas labiau meniško sukirpimo, žinot juk, kaip su tais menininkais).
Taigi visumoje iš knygos tikėjausi daugiau. Daugiau trejeto mano vertinimų skalėje ji neverta.
Baigusi skaityti dar pagalvojau, kažin, kokios kitos man žinomos grupės biografinė knyga mane galėtų labiau priblokšti (blogąja prasme). Tai galbūt "Guns N' Roses" arba "Oasis" g.gif Kita vertus aš jau žinau, kad tai „piktos“ grupės (bet kūrusios labai gerą muziką), tai jau numanyčiau, ko tikėtis. Ir skaityčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 25 spalio 2012 - 10:49
QUOTE(katilina @ 2012 10 24, 19:38)

Mano paskutinė skaityta- Tahar Ben Jelloun "Vargšų smuklė". (Prisimindama, kaip Eliss neseniai atsiliepė apie vieną turbūt panašiai "purviną" knygą, tikriausiai galiu garantuoti, kad ir šita jai nepatiktų.  smile.gif(Eliss, tik nesupyk, bet skaitant man vis lindo į galvą ši mintis)).

o kas ten tokio purvino buvo,viršelis toks viliojantis rolleyes.gif

Gal jau kas skaitėt naują Elif Shafak knygą?Galvoju pirkt nepirkt,dar jai nuolaida yra g.gif
Atsakyti
Sveikos,įkišiu savo trigrašį į jūsų kalbas. 4u.gif Ar būtų norinčių vėl daryti knyginį kalėdų keitimą? 4u.gif Kažkaip pakvipo kalėdine nuotaika,o ir senai planavau parašyti apie tai temoje. 4u.gif Jeigu būtų norinčių padarykite sąrašiuką,o aš ištraukčiau burtus jeigu visiems tinka.
4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adžani: 25 spalio 2012 - 17:02
QUOTE(eliss @ 2012 10 25, 11:49)
Gal jau kas skaitėt naują Elif Shafak knygą?Galvoju pirkt nepirkt,dar jai nuolaida yra g.gif

Pirk 4u.gif Aš ją jau perskaičiau, šiom dienom parašysiu atsiliepimą, bet man labai, labai patiko. Skaičiau per naktį ir negalėjau atsitraukti.

Aš už knygų kalėdas 4u.gif
Atsakyti