Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos :)

QUOTE(zuvyte26 @ 2012 10 03, 21:20)
Elizabeth Haynes - Į tamsiausią kampą.
Taip pat labai įdomu, ar čia mane vieną ši knyga užbūrė? smile.gif

Tikrai ne vieną. Kam daviau paskaityti, tas prisipažino, kad ne tik negalėjo paleisti iš rankų, bet ir perskaičius vis mintyse grįžta prie jos. Kaip debiutantei knyga visai pavykusi. Mane sužavėjo atidirbta kompozicija, paskutinė scena gera. Bet, žinoma, svarbiausia tai, apie ką jau kalbėjai,- riba tarp normalaus ir nenormalaus, kaip tą ribą pajausti, kaip svarbu turėti už nugaros atidarytas duris. Supranti, apie ką čia aš? Iš tikrųjų atpažįstamos scenos ir, kaip viena jauna mergina sakė, kaip man tai reikėjo perskaityti anksčiau. Keisčiausia, kad knygynuose ta knyga nugrūsta į tamsiausą kampą...
Atsakyti
O aš bandžiau susirast leidyklą Didlaukiai,bet visi tinklalapiai išjungti.Kur radau,prašė prisiregint.Labai nustebau,nes mano nick'as pasirodė užimtas.Paskui supratau,kad mano pačios bigsmile.gif Pasword'o neatsimenu doh.gif ...Taip ir likau kritikos neišsakius.Čia apie "Metro *2033* "
P.s kuri kuriat namučius?Norėčiau,kad pakeistumėt nick'ą prie gimimo dienos,nes jaučiuosi kaip naujokė ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 05 spalio 2012 - 18:26
QUOTE(eliss @ 2012 10 05, 08:25)
Ne ant kiekvieno yra vokas g.gif gal kad naujokas? Dėkui.

Aha, pabandžiau kelis, tikrai ne ant visų yra. Bet ne dėl to, kad naujokai, nes pvz. prie Dori paveiksliuko irgi voko nebuvo. smile.gif Nežinau, kodėl.
QUOTE(Germinė @ 2012 10 05, 19:24)
O aš bandžiau susirast leidyklą Didlaukiai,bet visi tinklalapiai išjungti.Kur radau,prašė prisiregint.Labai nustebau,nes mano nick'as pasirodė užimtas.Paskui supratau,kad mano pačios  bigsmile.gif Pasword'o neatsimenu  doh.gif ...Taip ir likau kritikos neišsakius.Čia apie "Metro *2033* "

Gaila, kad neišėjo parašyti. Labai įdomu, ar būtų kaip nors reagavę.

Užsukau šiandien į Pegasą pažiūrėti, ką siūlo "didysis išpardavimas". Eilinį kartą nusivyliau, kokios "didelės" nuolaidos. Skelbiami 70 proc. turbūt tik kelioms knygoms, kurių ir taip niekas neperka, pritaikyti.

Baigiau Hans Fallada "Girtuoklis". Ką galiu pasakyti- knyga ne iš linksmųjų. Gyvena žmogus, turi savo verslą, gerą žmoną, degtinės net kvapo pakęsti negali. Bet staiga viskas ima atrodyti nebemiela, atsiranda šiokių tokių rūpesčių, netyčia prieš nosį pastatomas stikliukas ir gyvenimas vėl nušvinta visomis spalvomis... kol neišsisklaido degtinės poveikis. Tada mintyse tik viena- kaip gauti jos vėl. Prasideda visokie išsidirbinėjimai, kurie tikrai keltų juoką, jei kartu neatrodytų tokie graudūs ir žmogelis jau sėdi už grotų. O dar vėliau uždaromas į gydyklą/kalėjimą, kurios devizas galėtų būti "čionai įžengęs, viltį mesk į šalį".

Nežinau, ar autorius rėmėsi savo ar dar kieno nors patirtimi, tačiau viską aprašė labai tikroviškai. Paprastai ir labai aiškiai pavaizdavo, kaip lengvai ir greitai gali nusiristi žmogus. Ypač šiurpios ir liūdnos gydyklos (tiksliau sakant, beprotnamio) scenos.

user posted image

Atsakyti
Ar aš praleidau kažką? g.gif Germine, ką jiems būtum rašiusi?
Atsakyti
Apie vertimą debilišką ax.gif Pabandykit kuri paskaityt doh.gif Pati knyga gal ir nieko,bet jau išversta...
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2012 10 05, 21:02)
Apie vertimą debilišką  ax.gif Pabandykit kuri paskaityt  doh.gif Pati knyga gal ir nieko,bet jau išversta...

o pagal ką sprendžiat apie prastą vertimą? ta prasme ar ten klaidos žodžiuose, tipo spellingo? ar turit originalą ir palygint galit? aš dažniausiai tik tas vadinamas spellingo klaidas randu, negaliu su originalia kalba lygint smile.gif
Atsakyti
Tarsi būtų vertęs rusakalbis,tokia keista sakinių struktūra,kad kartais perskaičius tris kartus nesuprasdavau,apie ką
Atsakyti
Aš save laikau berašte, tai prie vertimų niekada nesikabinu. Bet metro 2033 jau neišeina nesikabinti. Gal ten vertė rusakalbis? Tai viskas panašu, į kalbą kuria rusakalbiai lietuviškai kalba. Tie, kurie nedažnai kalba. struktūra sakinių tokia, kaip mokykloje kala į galvą nerašyti, kartais atrodo kad praleisti žodžiai smile.gif
Atsakyti
Beowulf

Vengiu tokių nedidelės apimties knygų (~200 psl), geriau renkuosi didesnės apimties, nes tada yra daugiau tikimybės, kad knyga užkabins.. na, o, kai knyga vos kelių šimtų puslapių, jeigu neįtraukė nuo pradžios, kažin ar beįtrauks viduryje, t.y, po kelesdešimties puslapių. Žinoma, yra ir išimčių ir vasarą tuo įsitikinau, nes daugiausia skaičiau knygas vos šimto ar kelių šimtų puslapių, nes naudojausi retai pasitaikančia proga lankytis lietuvos bibliotekoje.

Grįžtant prie šitos knygos, jos turbūt niekada ir nebūčiau skaičiusi jeigu ne mokslai, kuriuose nagrinėjome šitą kūrinį. Nereikėjo perskaityti visos knygos, užteko vos kelių ištraukų susidaryti bendram vaizdui, kuris buvo daug geresnis negu perskaičius visą kūrinį. O kodėl jį skaičiau? Todėl, kad gavau dovanų ir nemėgstu numesti vos pradėtą knygą. Tada tarsi sąžinę graužia…

Taigi, šioje anonimiškoje knygoje, tiksliau legendoje, yra pasakojama istorija apie didvyrį Beowulf’ą ir jo žygdarbius, kurie jam užtarnavo visų pagarbą. Danų karalius Hrothgar pastato kažką panašaus į rūmus, kuriuose visi jo žmonės susirenka švęsti, laukti iš mūšių grįžtančių artimųjų ir pan. 12 metų tuos rūmus atakuoja baisus monstras vardu Grendel, kuris žudo ir suvalgo visus ten esančius žmones. Kai apie tai išgirsta Beowulf’as, jis vyksta padėti danų karaliui ir susidoroja su baisia pabaisa. Kūriniui įpusėjus atsiranda baisus dragonas, kuris taip pat atakuoja žmones ir Beowulf’o kaip didvyrio pareiga yra susidoroti ir su juo.
Atsakyti
Labas

Neskaitadieniai man ir vėl.
Bet užmačiau anonsus , labai lauksiu šių knygų bigsmile.gif

http://www.tytoalba.lt/prahos-kapines

http://www.tytoalba....eiles-taisykliu

O ypatingai šitos (jau seniai norėjau, kad ją išverstų):

http://www.tytoalba....-vardas-raudona
Atsakyti
skaitau Cobeino Sučiuptas - visai kitas reikalas negu Dviveidis (? - tikiuos, nesimaišau) thumbup.gif intriga intriguoja, kurpalius bent jau kito dydžio thumbup.gif ir tema tokia aktuali - pedofilija.
Atsakyti
Sveikos smile.gif eh, kaip mielai jungčiausi į ilgus jūsų pokalbius ir diskusijas.. deja, neturiu tiek laiko spėt ir darbus nusidirbt, ir knygas paskaitinėt, ir forume temas pasekt... Tiesiog norėjau pasidalint, kad pati labai labai myliu knygas, dažniausiai viena knyga (jei įdomi) man būna vienai dienai - kaip ligonis, pradėjus negaliu sustot, kol neužbaigsiu ax.gif tai dažnai neturėdama laiko renkuosi visai ir nepradėt, nes paskui visi darbai lieka už borto. Pamenu, vaikystėj skaitydavau net tėvų priversta indus plaut lotuliukas.gif
Neseniai su didžiausiu malonumu "prarijau" "Vitne, mano meile" - silpnoji mano vieta šiek tiek senoviniai, istoriniai mielės romanai.. o darbar kremtu "Kai dievas buvo triušis" - na, visiškai kitoks žanras, bet - įdomu smile.gif gal dar kuri ją skaitėt?

Ir šiaip, nors mielai lankausi bibliotekoj, vis tik nieko nėra geriau kaip turėt savo knygą... wub.gif man jos kaip turtai,kaip interjero (ar spintos lotuliukas.gif ) detalės, mielai jas sandėliuoju ir kraunu smile.gif tik vyras vis burba, kad išmetu kokius 40 Lt knygai, kuri bus perskaityta per vieną dieną - neracionalu gi, nu.. lotuliukas.gif
Atsakyti