Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos :)

QUOTE(zuvyte26 @ 2012 10 03, 20:20)
Elizabeth Haynes - Į tamsiausią kampą.
Senai jau buvau tokia sukrėsta knygos, žinoma, geraja prasme. Tikrai nepaprasta knyga. Iki šiol taip įtraukusi ir privertusi įsijausti buvo perskaityta labai senai. Net taip mylimi S. Beckett'o detektyvai neteko savo žavesio prieš Elizabeth Haynes romaną. Kas mane taip užbūrė? Gal paprastumas (rašymo stilius, tema) ir kartu knygos gilumas, išbaigtumas, puikus emocijų perteikimas. Didelis pliusas, kad buvo pateikta nemažai psichologinių detalių (psichologinės ligos, psichologiniai personažų paveikslai), o psichologija man yra įdomi sritis.
Taigi, nemažai psichologijos, daug realių, atpažįstamų detalių/temų, įtampos, nežinomybės. Paprastas rašymo stilius tikrai neprastas. Labai patiko įdomus pasakojimo pateikimo būdas: viename skyriuje pasakojama apie šiuo metu vykstančius veiksmus, o tuo pačiu kitas skirsnis jau nukelia į tuos laikus, kai visa istorija tik prasidėjo. Priskiriu ją prie savo mėgstamiausių knygų. Nors tai romanas, tačiau aš jį priskirčiau prie psichologinių trilerių. Esu be amo, nes apie tai, kas rašoma knygoje, tačiau su tam tikromis išimtimis, esu mačiusi/girdėjusi realybėje, mūsuose vykstant. Manau, kad neverta daug kalbėti apie šią knygą - tiesiog imkit ir skaitykit. Labai rekomenduoju wink.gif Taip pat labai įdomu, ar čia mane vieną ši knyga užbūrė? smile.gif

Ne viena ax.gif . Man ji, irgi, labai dideli ispudi paliko. Ziauru suvokti, kokia trapi riba tarp normalaus ir nenormalaus elgesio. Ypac, kai i "ta nenormaluma" mazyciais zingsneliais tipenama. O ir aplinkiniu poziuris.... Zodziu, siulau perskaityti knyga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2012 10 04, 08:50)
Tai aišku, kad jei tamstai nepatinka detektyvai tai kam? Man kad ir kiek liaupsintų kokį filosofinį veikalą...

nee,mėgstu detektyvus,tik ne žiaurius,kur daug kraujo,smurto.

Pasinaudojau Maximoj nuolaida knygom,nusipirkau porą norimų knygelių smile.gif

Gal kuri žinot kaip suknyga.lt parašyti žinutę?Niekaip neradau,nors anksčiau buvau rašius g.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2012 10 04, 07:25)
Knygyne mačiau tarp nukainotų,kelis lt kainuoja.

Kur čia taip pigiai? Šiandien dviejuose knygynuose buvau, abiejuose Becketto knygos apie 40 litų kainuoja.

QUOTE(eliss @ 2012 10 04, 17:06)
Gal kuri žinot kaip suknyga.lt parašyti žinutę?Niekaip neradau,nors anksčiau buvau rašius g.gif

Nueini į to žmogaus puslapį, paveiksliuko viršuj dešinėj spaudi ant voko ir gali rašyti.
Atsakyti
M.Bulgakov „Meistras ir Margarita“

Jau porą metų norėjau perskaityti šį romaną, bet mokykla su visais privalomais nusikaltimais ir bausmėmis mane atbaidė nuo rusų klasikos. O be reikalo, nes su Dostojevskiu net nėra ko lyginti. Suvokiu, kad nuomonė yra labai subjektyvus dalykas, bet man asmeniškai dostojevskiškas realizmas ir smulkmeniškumas nepatinka. O Bulgakovas viską pateikia paprastai, aiškiai, žinoma, su be galo daug simbolių, tačiau tai skaityti netrukdo.
Visada mylėjau ir mylėsiu Harį Poterį ir jo istoriją, tačiau skaitant šį Bulgakovo kūrinį suvokiau, kiek daug detalių Rowling pasiskolino iš šio klasikos veikalo. Tiek skraidymas ant šluotų (kas yra tiesiog senas stereotipas apibūdinant raganas), skraidančios mašinos, keliavimas židiniais, kambarių plėtimas, šachmatai ir dar be galo daug sutapimų. Nepaisant to puikiai suvokiu, jog kalbant apie magiją kai kurie dalykai gali kartotis. Tiesiog skaitant jaučiau, kad kai kurie dalykai jau kažkur girdėti ir matyti.
Romane veiksmas prasideda kai išprotėjusi kompanija atsigabeną į sovietinę Maskvą ir sumąsto paišdykauti, o pokštai užsibaigia ažiotažu, chaosu, mirtimis ir kitais nemalonumais, apie kuriuos skaityti buvo beprotiškai įdomu. Esu visiškai tikra, kad didžioji dalis žmonių, skaičiusių šį romaną nepaneigs, kad įsimylėjo Begemotą. Kas įdomiausia, galėčiau knygą girti be perstojo, tačiau nė nežinau ką daugiau galėčiau pasakyti, nes mintys tik teigiamos, o knygą rekomenduoju visiems.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2012 10 04, 18:34)
Kur čia taip pigiai? Šiandien dviejuose knygynuose buvau, abiejuose Becketto knygos apie 40 litų kainuoja. 

Va va. smile.gif Aš irgi šiandien specialiai pasidairiau. Net Mint Vinetu nosį įkišau, nors ir nelabai man jie patinka.
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2012 10 04, 19:46)
M.Bulgakov „Meistras ir Margarita“

Jau porą metų norėjau perskaityti šį romaną, bet mokykla su visais privalomais nusikaltimais ir bausmėmis mane atbaidė nuo rusų klasikos. O be reikalo, nes su Dostojevskiu net nėra ko lyginti. Suvokiu, kad nuomonė yra labai subjektyvus dalykas, bet man asmeniškai dostojevskiškas realizmas ir smulkmeniškumas nepatinka. O Bulgakovas viską pateikia paprastai, aiškiai, žinoma, su be galo daug simbolių, tačiau tai skaityti netrukdo.
Visada mylėjau ir mylėsiu Harį Poterį ir jo istoriją, tačiau skaitant šį Bulgakovo kūrinį suvokiau, kiek daug detalių Rowling pasiskolino iš šio klasikos veikalo. Tiek skraidymas ant šluotų (kas yra tiesiog senas stereotipas apibūdinant raganas), skraidančios mašinos, keliavimas židiniais, kambarių plėtimas, šachmatai ir dar be galo daug sutapimų. Nepaisant to puikiai suvokiu, jog kalbant apie magiją kai kurie dalykai gali kartotis. Tiesiog skaitant jaučiau, kad kai kurie dalykai jau kažkur girdėti ir matyti.
Romane veiksmas prasideda kai išprotėjusi kompanija atsigabeną į sovietinę Maskvą ir sumąsto paišdykauti, o pokštai užsibaigia ažiotažu, chaosu, mirtimis ir kitais nemalonumais, apie kuriuos skaityti buvo beprotiškai įdomu. Esu visiškai tikra, kad didžioji dalis žmonių, skaičiusių šį romaną nepaneigs, kad įsimylėjo Begemotą. Kas įdomiausia, galėčiau knygą girti be perstojo, tačiau nė nežinau ką daugiau galėčiau pasakyti, nes mintys tik teigiamos, o knygą rekomenduoju visiems.

as skaiciusi ta knyga ir galiu pasakyti kad ji idomi, itraukianti ir t.t. bet tikrai ne tokia, kuria butu galima girti ir girti, bei visiems rekomenduoti kaip pacia paciausia knyga
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2012 10 03, 20:03)
"Limbų priesaikos" storio tai nėra ko bijoti, nes labai greit ir lengvai skaitosi (na nebent būtų visai neįdomu). Su perpus plonesnėm knygom esu ilgiau vargusi.

drinks_cheers.gif aš taip su vos kelių šimtų knyga jau metus kapstaus, nu netraukia ir viskas, durna istorija, legenda.. bet noriu perskaityt, nes gavau dovanų,o jei jau turiu, tai noriu ir perskaityt.

Grangės turiu "Limbų priesaiką", savo eilės dar laukia, bet labai jau gundo tas viršelis ir knygos apimtis smile.gif

o šiuo metu skaitau Naipaul "Mimic Men", lygtais nėra jo knygų išleistų lt kalba.. na, pirmas trečdalis visai nekabino, o antra pusė jau pradeda patikti, tik kažin ar mano skonio tokios knygos, panašios į autobiografijas ir tema postkolonializmas.. na, bet reikia,tai ir skaitau smile.gif

o kažin kodėl suknyga.lt nepatvirtina pasiūlytų knygų g.gif seniau po dienos patvirtindavo, dabar jau apie savaitę laukiu ir nieks nepatvirtina
Atsakyti
Aš irgi vargau su viena plona knyga. Solženicyno "Viena Ivano Denisovičiaus diena". Knyga 180psl. perskaičiau 80pls ir nė krust toliau schmoll.gif Net nesinori imti į rankas, tai vakar galvoju, kokio velnio čia man kankintis su ja, kai tiek pilna knygų, įkėliau ją tarp "Trečiadienio konkursų" dovanų ir tegul skaito tas, kas tikrai norės ir patiks ax.gif
Nors pamenu, kiek ji nervų man kainavo, kai pirkau Su buvusiu draugu kaip susipykau, kad už paskutinius pinigus ją nusipirkau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2012 10 04, 20:29)
Nors pamenu, kiek ji nervų man kainavo, kai pirkau Su buvusiu draugu kaip susipykau, kad už paskutinius pinigus ją nusipirkau  biggrin.gif

gal dėl to ir nesiskaito biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonbahar @ 2012 10 04, 20:37)
gal dėl to ir nesiskaito biggrin.gif

Tikriausiai. Ir draugas gal dėl to jau buvęs biggrin.gif
Atsakyti
I tamsiausia kampa gera knyga, skaiciau pries gera pusmeti, o istorija atminty islikus. Jotema kartais pazeria tokiu perliuku, pagarba 4u.gif

Grange knygos tikrai panasios viena i kita, bet Akmeninis sinodas prasciausias, visai ne i tema ta fantastika. Man labiausiai prie sirdies pirmoji j oskaityta knyga Purpurines upes, dar labai patiko Limbu priesaika, knygos apimtis neturetu gasdint, nes itraukia. Kai pagalvoju, i s leistu lietuviskai nesu skaicius turbut tik Juodosios linijos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2012 10 04, 18:34)
Nueini į to žmogaus puslapį, paveiksliuko viršuj dešinėj spaudi ant voko ir gali rašyti.

vaje,sumaišiau su Bukovskiu doh.gif

Ne ant kiekvieno yra vokas g.gif gal kad naujokas? Dėkui.
Atsakyti