Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos :)

QUOTE(zuvyte26 @ 2012 10 03, 20:56)

Aš abejoju, ar skaityti "Grange - Akmenų sinodas". Paskaičius anotaciją, atrodo, kad turėtų patikti. Bet iš skaičiusių atsiliepimų supratau, kad tai nėra didelio dėmesio vertas detektyvas.

Mistika man kaip žmonės taip nusprendžia, nes taip kiti pasako:) Nėra tas sinodas labai geras. Bet lygiai toks pats kaip kitos Grange knygos. Mistikos, telepatijos, bėga, lekia, pakliūna į pinkles, pasaulio pabaigos, blogiukas yra geriukas, o geriukas yra blogiukas ir etc smile.gif
Aš tik tris skaičiau Grange knygas: http://siukslynelis....istophe-grange/
Visos man jos ant to paties kurpaliaus susuktos. Nors va "limbų priesaikos" ir "juodosios linijos" nė trečdalio neįveikiau smile.gif. Viena užkniso dėl perdėto religingumo, kita gi netinkamu laiku pasitaikė, bet irgi matėsi, kad opera tai ta pati smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2012 10 03, 20:03)
"Limbų priesaikos" storio tai nėra ko bijoti, nes labai greit ir lengvai skaitosi (na nebent būtų visai neįdomu). Su perpus plonesnėm knygom esu ilgiau vargusi.
Lauksiu tavo nuomonės apie "Tvisted riverį".

"Limbų priesaikos" tema domina, tai manau, kad tikrai greitai susiskaitys.
O dėl Irvingo, tai net neskaičiusi galiu sakyti, kad patiko biggrin.gif Myliu šį rašytoją, jo rašymo stilių. Buvo, mano akimis, šiek tiek nusivažiavęs su "Vidutinio svorio santuoka", bet gal kuo storesnė jo knyga, tuo ji geresnė biggrin.gif Būtinai parašysiu, kiek labai ji man patiko, nes pvz. paskutinei skaitytai "Naujojo Hampšyro viešbutis" kažko pritrūko. Skaitėsi ne taip greitai kaip kitos, didelio įspūdžio nepaliko.
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2012 10 03, 19:41)
Už ką "akmenų sinodą" išskiri? Man tai jis susikaitė.

Aš kažkada bandžiau ją skaityti. Bet pradžia neįtraukė, knygą padovanojau ir sakiau nebeskaitysiu.

QUOTE(Gegytė @ 2012 10 03, 19:47)
Kalbant apie Grange, tai Knygų iššūkyje turiu Miserere. Nors nesu užkietėjusi detektyvų mėgeja, visvien norisi pabandyti šias knygas perskaityti. Beje, ar gerą pasirinkau variantą pažinčiai su Grange?
O kalbant apie dabar skaitomą Meistrą ir Margaritą - mėgaujuosi. Iš tiesų klasikos vardo vertas romanas.  ax.gif Tikrai labai patinka.

Jau ne paslaptis manau, kad "Miserere" man labai patiko. Tikrai verta nuo jos pradėti pažintį. O "MM" ir man labai patiko wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2012 10 03, 20:11)
Mistika man kaip žmonės taip nusprendžia, nes taip kiti pasako:) Nėra tas sinodas labai geras. Bet lygiai toks pats kaip kitos Grange knygos. Mistikos, telepatijos, bėga, lekia, pakliūna į pinkles, pasaulio pabaigos, blogiukas yra geriukas, o geriukas yra blogiukas ir etc smile.gif

Tiesiog per daug gerų knygų yra, kad vargčiau su pusėtinomis. O laiko turiu ne tiek jau daug skaitymui smile.gif Ne kartą buvo, kai parsinešus iš bibliotekos knygą pagal anotaciją, teko atgal neskaitytą nešti. Aklai nesikliauju kitų pasisakymais, ką skaityti. Juk nemesiu skaityti S. Beckett'o detektyvų, nes viena narė parašė, kad jai nepatiko, o kitai pasirodė per žiaurūs. biggrin.gif
"Akmenų sinode", kaip supratau, nemažai fantastikos. Tokio žanro knygoje man fantastikos turi būti minimaliai, idealu - jokios fantastikos. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 03 spalio 2012 - 20:25
Užkrėsit mane tuo Beckett'u. Tik nė vienoj savo bibliotekoje dar nemačiau.
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2012 10 03, 20:24)

O tu nieko dar jo neskaičius? Tikrai rekomenduočiau, manau, kad tau jie patiktų. Aš abi jo skaičiau ir labai laukiu, kol greitu metu pasirodys trečia dalis cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 03 spalio 2012 - 21:21
QUOTE(Dorifore @ 2012 10 03, 21:45)
O tu nieko dar jo neskaičius? Tikrai rekomenduočiau, manau, kad tau jie patiktų. Aš abi jos skaičiau ir labai laukiu, kol greitu metu pasirodys trečia dalis  cool.gif

Nieko smile.gif Va dabar sena.lt užklausiau, gal nusipirksiu. Nes visos tik linksniuoja, o detektyvai gi šiaip jau man patinka, reikia susidaryt nuomonę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2012 10 03, 19:23)
Šiuo metu skaitau Hans Fallada "Girtuoklis"- apie "padoraus visuomenės piliečio" virtimą į ne tokį padorų. smile.gif  Nu nelengvas tas alkoholiko gyvenimas, nelengvas.

O, sita gera, tokia buitiskai elementari, be pamokslu ar pagraudenimu, tiesiog sviesiai tiesiai, kaip zmogus gali nusivaziuoti.
QUOTE(Salomeja @ 2012 10 03, 20:41)
Už ką "akmenų sinodą" išskiri? Man tai jis susikaitė.

Man si labai prasta pasirode, Grange turetu rausti del jos. biggrin.gif
QUOTE(Gegytė @ 2012 10 03, 20:47)
Kalbant apie Grange, tai Knygų iššūkyje turiu Miserere. Nors nesu užkietėjusi detektyvų mėgeja, visvien norisi pabandyti šias knygas perskaityti. Beje, ar gerą pasirinkau variantą pažinčiai su Grange?

Tikrai nebloga.
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2012 10 03, 21:24)

Knygyne mačiau tarp nukainotų,kelis lt kainuoja. Bet ne man jis,kaip ir Geritsen,Grange .Jau šitų ,kad ir kaip liaupsintų,neskaitysiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2012 10 04, 07:25)
Knygyne mačiau tarp nukainotų,kelis lt kainuoja. Bet ne man jis,kaip ir Geritsen,Grange .Jau šitų ,kad ir kaip liaupsintų,neskaitysiu rolleyes.gif

Tai aišku, kad jei tamstai nepatinka detektyvai tai kam? Man kad ir kiek liaupsintų kokį filosofinį veikalą...
Man detektyvų trilerių žanras pats pačiausias, o rasti jau ką nors naujo tampa sunku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2012 10 03, 19:23)
Mano paskutinė perskaityta- Edgar Allan Poe "Raudonosios mirties kaukė".

Bet va, Nihilistei, pavyzdžiui, ji patiko, ir net labai (su trim labai, jei tiksliau). Būtų įdomu sužinoti, kuo.

Kuo? g.gif Na, man irgi buvo nuobodžių istorijų, bet bendras įspūdis kažkaip gavosi labai geras. Gal tau teko skaityti Haufo pasakas? Kai kurie Po apsakymai man jas priminė, o tos pasakos paauglystėj man žiauriai patiko. Mėgstu visokius šiurpuliukus, bet nebūtinai su daug kraujo - kartais tiesiog siaubo laukimas ar nujautimas kelia siaubą biggrin.gif Be to, aš ją gana greitai perskaičiau, o man taip būna - kuo ilgiau su knyga kankinuosi, tuo nuobodesnė ji man atrodo. Matyt, knyga tiesiog man tiko, todėl ir patiko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nihilistė: 04 spalio 2012 - 08:03
Sveikos.

Pabaigiau Aną Kareniną. Ir įspūdis susidarė ganėtinai vidutinis apie ją, nors pirmoji pusė kūrinio tikrai įdomi. Na, ir dar pati pabaiga. Pernelyg ištęsta, o ir patinkančio veikėjo taip ir neradau, tai gal ir dėl to įdomumas sumažėjo.

Dabar planuoju imti Anglą ligonį.
Atsakyti