Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos :)

QUOTE(katilina @ 2012 09 11, 20:39)

Kai aš skaičiau, vis pagalvodavau, kad labai jau gražiai Courtney Love ir jos santykiai su Cobainu knygoj pavaizduoti (priešingai tam, ką anksčiau buvau apie juos skaičiusi). Bet kai pabaigusi skaitinėjau visokius atsiliepimus ir pan., pasirodė, kad ne viskas ta tema knygoj gali būti tiesa, nes autorius rašydamas daug kur rėmėsi pačios Courtney žodžiais, o toji, kaip dauguma ją pažįstančių teigia, yra mėgėja pameluoti.

Aš "Sunkiau nei dangus" ir "Randus" skaičiau paeiliui, tai man antroji po pirmosios niūrumos buvo tikra atgaiva (nors Kiediso gyvenime irgi visko būta). Beje, "Randuose", nors ir neilgam, irgi pasirodo Cobainas. Labai rekomenduoju tau ir ją perskaityti.

Tiesa sakant mane irgi stebino, kad Courtney labai jau gerietė knygoje pavaizduota g.gif
Šiandien radau dar tokią knygos recenziją :
http://www.laikas.lt...love-recenzija/
Taigi pagalvojau, kad mano perskaityta biografija iš dalies (ar netgi nemažai) gali būti šališka g.gif Na bet nieko. Sakykim, perskaičiau vieną versiją. O kuri tiesa ta tikroji, tai vistiek juk gal ir nesužinosim.

O "Randus" tai planuoju greitu laiku nusipirkti.
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2012 09 11, 19:49)
Vat mane filmas dėl Nicholson'o tik ir atbaido  doh.gif Bet manau reiks pažiūrėt kada radus laisvesnę minutę. mirksiukas.gif

Nicholsono vaidyba man labai patiko šiame filme wub.gif Aš tai patarčiau palaukt kiek laiko ir tik tada žiūrėt filmą, nes kitu atveju neatitikimai gali labai badyti akis. Nors filmas geras thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2012 09 11, 20:39)
Eikit jūs, Nicholsonas bet kurį filmą papuošia. smile.gif  Ne išimtis ir šitas. Nors man, kai pagalvoju apie filmą, pirmiausia mintyse iškyla Vadas (arba Vožd, nes filmą rusiškai įgarsintą žiūrėjau). O knygą tai jau senokai turiu, bet vis kažko jos baidausi, greičiausiai dėl neigiamų emocijų.

Seniai ką nors su Nicholsonu mačiau, bet aktorius jis tikrai geras, netgi labai.
O pačio filmo nemačiau. Su knyga " Skrydis virš gegutės" lizdo tai buvau pastrigusi. Gal perdaug iš jos tikėjausi. Iš pradžių buvo labai įdomu, bet į pabaigą atsibodo. Taip ir nebaigiau blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Aš pamenu, kad mano skirtukas knygoje "Skrydis virš gegutės lizdo" užstrigo ties 50psl. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2012 09 11, 22:36)
Aš pamenu, kad mano skirtukas knygoje "Skrydis virš gegutės lizdo" užstrigo ties 50psl.  biggrin.gif

Man tai visai nebedaug buvo belikę. Teoriškai tai reikėjo gal susikaupti ir pabaigti ją iki galo. Bet tuokart jau buvau ja soti blush2.gif Kažkaip aš ne visada turiu motyvacijos man nelabai patikančią knygą baigti (vadovaujuosi nuostata, kad visų knygų vistiek neperskaitysiu, o skaitau tai juk dėl savęs blush2.gif ).

O dabar skaitysiu jau anksčiau pradėtą Adriana Trigiani "Likimo sūpuoklės". Kai tik nusipirkau knygą apie Cobainą, taip nekantravau ją skaityti, kad Trigiani knygą teko laikinai atidėti smile.gif Visai nebloga ta "Likimo sūpuoklės". Paprasta, bet nėra prasta. Kažkodėl ji man asocijuojasi su Vienuolio "Viešnia iš Šiaurės". Tik Trigiani knyga šviesesnė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 11 rugsėjo 2012 - 22:50
QUOTE(Ingėnas @ 2012 09 11, 23:00)

Aha, ir aš panašių dalykų prisiskaičiau po knygos, tai šiek tiek buvau nusivylusi. Deja, tik pats Cobainas būtų galėjęs pasakyti, kas yra tiesa. Bet šiaip tai ir man ji patiko, tik kad baisiai jau niūri.

Ingėnai, o tu dar tebeskaitai "Feel"?
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2012 09 11, 22:51)
Aha, ir aš panašių dalykų prisiskaičiau po knygos, tai šiek tiek buvau nusivylusi. Deja, tik pats Cobainas būtų galėjęs pasakyti, kas yra tiesa.  Bet šiaip tai ir man ji patiko, tik kad baisiai jau niūri.

Ingėnai, o tu dar tebeskaitai "Feel"?

Aš tai jau buvau nusitekusi, kad bus labai niūri, tai kažkaip nenustebino, panašiai ir tikėjausi (tik visokių šokiruojančių faktų tai aišku nė nenumaniau, ne vienoje vietoje jaučiausi gerokai priblokšta ).

Na po Cobaino knygos, galvoju, "Feel" būtų jau kaip saldainiukas biggrin.gif Jei pagal nuotaikas lyginti. Dėl turinio, tai jau tikrai galėčiau jos skaitymą pratęsti. Bet va dingo motyvacija skaityti vokiečių kalba blush2.gif (nes skaitau tai žodyną šalia pasidėjusi). Be to pradėjau mokytis anglų kalbą, tai esu labiau suinteresuota tą laiką, kurį sugaiščiau skaitydama vokiškai, geriau skirti anglų kalbos mokymuisi.
Galbūt man nebe tiek įdomu, kas joje bus parašyta g.gif Nors jei būtų lietuvių ar rusų kalba, žinoma, su malonumu pabaigčiau.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2012 09 12, 00:15)

Galbūt man nebe tiek įdomu, kas joje bus parašyta g.gif  Nors jei būtų lietuvių ar rusų kalba, žinoma, su malonumu pabaigčiau.

Na kai pramoksi angliškai, galėsiu duoti "Feel" paskaityti, nes kaip tik šia kalba turiu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2012 09 11, 22:03)
Seniai ką nors su Nicholsonu mačiau, bet aktorius jis tikrai geras, netgi labai.
O pačio filmo nemačiau. Su knyga " Skrydis virš gegutės" lizdo tai buvau pastrigusi. Gal perdaug iš jos tikėjausi. Iš pradžių buvo labai įdomu, bet į pabaigą atsibodo. Taip ir nebaigiau  blush2.gif  blush2.gif

Man kažkaip daugumoje knygų būna, kad ties pabaiga jau norėtųsi, kad greičiau baigtųsi, o čia buvo priešingai - į pabaigą buvo įdomiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gegytė: 11 rugsėjo 2012 - 23:41
QUOTE(katilina @ 2012 09 11, 23:27)
Na kai pramoksi angliškai, galėsiu duoti "Feel" paskaityti, nes kaip tik šia kalba turiu.  smile.gif

Ačiū už gerus norus 4u.gif Bet ta valanda jei ir ateis, tai labai negreit biggrin.gif blush2.gif blush2.gif Savarankiškai mokantis (galima sakyti, nuo nulio) tai juk daug laiko tas procesas užtruks.

QUOTE(Gegytė @ 2012 09 11, 23:40)
Man kažkaip daugumoje knygų būna, kad ties pabaiga jau norėtųsi, kad greičiau baigtųsi, o čia buvo priešingai - į pabaigą buvo įdomiau.

O man jei knyga labai patinka, tai kaip tik gaila darosi, kai jau pabaiga artėja. Rodos, paskutinius puslapius norisi pataupyti.
Iš tiesų tai galvoju, kad tą "Skrydį" aš gal ir be reikalo numečiau. Nes neilgai trukus kaip tik turėjau pokalbį apie šią knygą/filmą, bet jaučiausi esmės nepagavusi. Galbūt pati pabaiga ir buvo svarbiausia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2012 09 11, 10:06)
Nors niekada nesidomėjau „Nirvanos“ muzika, perskaičius knygą perklausiau dažniausiai joje minėtas dainas. Mano didžiam nustebimui (tai nebuvo planuota biggrin.gif, žinodama, kad jos depresyvios, turėjau prieš jas išankstinį nusistatymą), dauguma dainų man patiko ar net labai patiko  (ypač gyvas jų atlikimas). Labai muzikalu.
Kas nebijot niūrių knygų, šią knygą rekomenduoju. Netgi ne Nirvanos/Cobaino gerbėjams.
Užsikrėtusi muzikinių biografijų virusu, užsimaniau paskaityti dar ir  knygą apie Kiedį. Vėlgi - nesu Red Hot Chili Peppers gerbėja, bet va kažkaip norisi dar paskaityti apie tą muzikinį pasaulį. Ypač apie tuos laikus, kai muzika buvo labiau menas, išraiškos forma, o ne komercija.

Labas bigsmile.gif 4u.gif
O aš "Nirvaną" paauglystėj klausiau (bent jau kai kurias dainas blush2.gif), net plakata Kobaino turėjau ant sienos pasikabinus biggrin.gif Todėl labai įdomu bus paskaityti jo biografiją, nors ir su superžmona Cortney Love pagrindiniam vaidmeny.
O "Randai", manau, bus ne tokia niūri (nors Kiedžio priklausomybė irgi nėra linksma tema). Bus įdomu sužinoti tavo nuomonę apie ją ax.gif

QUOTE(katilina @ 2012 09 11, 21:39)
Eikit jūs, Nicholsonas bet kurį filmą papuošia. smile.gif  Ne išimtis ir šitas. Nors man, kai pagalvoju apie filmą, pirmiausia mintyse iškyla Vadas (arba Vožd, nes filmą rusiškai įgarsintą žiūrėjau). O knygą tai jau senokai turiu, bet vis kažko jos baidausi, greičiausiai dėl neigiamų emocijų.

Aš irgi manau, kad Nicholsonas - labai geras aktorius. Pvz., nors "Švytėjimo" ekranizacija manęs visiškai nesužavėjo, bet Nicholsonas tam filme vaidino labai gerai drinks_cheers.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2012 09 11, 23:00)

Džiugina bent tai, kad straipsnio autorius visgi siūlo knygą perskaityt biggrin.gif

Na o aš pabaigiau Flaubert'o "Ponią Bovari". Ką galiu pasakyti? Įspūdis stiprus, bet gana prieštaringas. Patiko ar ne nepasakysiu, bet knyga tikrai stipri. Pradžioj neatrodžiusi labai įdomi, vėliau labai įtraukė. Ir jeigu iš pradžių Emai jaučiau šiokią tokią užuojautą, tai vėliau ta užuojauta išgaravo ir jos vietą užėmė pyktis. Tiesą sakant, pykdė visi veikėjai - nei vieno nebuvo simpatiško ar patikusio. Šarlis - bevalis, Ema - tuščiagarbė ir dar kvailė. Suprantu, kad ji daug skaitė, buvo paskendusi fantazijų pasaulyje. Pati iš dalies gyvenimo iš knygų mokiausi, bet man užteko proto suprasti, kad knygos - ne gyvenimas, kad ir kaip to kartais norėtųsi. Liūdna, kad Šarlis vedė būtent tokią moterį. Aišku, labiausiai gaila Bertos...
Ema Bovari nėra malonus žmogus. Ir čia nerasite "...ir jie ilgai ir laimingai gyveno" pabaigos. Bet knygą tikrai rekomenduoju.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2012 09 12, 00:51)
Galbūt pati pabaiga ir buvo svarbiausia  g.gif

Tikrai taip.
QUOTE(nihilistė @ 2012 09 12, 09:25)
Aš irgi manau, kad Nicholsonas - labai geras aktorius. Pvz., nors "Švytėjimo" ekranizacija manęs visiškai nesužavėjo, bet Nicholsonas tam filme vaidino labai gerai drinks_cheers.gif

Labai pritariu. "Svytejima" buvau skaiciusi keliskart, ir labai dziaugiausi gavusi proga pamatyti ekranizacija, nes jau buvau daug girdejusi kritiku liaupsiu, kokia ji puiki, itaigi, kraupi ir t.t. O paziurejus reziume - didziulis nusivylimas. Neatskleista didziules dalies knygos esmes, simboliu. Knyga daug geresne.
Atsakyti