Mes neseniai buvom sodyboj "Pas Vytą" gyvenom nameliuose. Kadangi atostogos nebuvo iš anksto planuotos ėmėm praktiškai kas pasitaikė... Ieškojom, kad būtų netoli jūra ir namelyje patogumai, šiltas vanduo, vaikų aikštelė. Pliusas - išties arti jūra, minusai - nameliai jau pavargę, bent jau mūsų toks pasitaikė, terasos grindų lentos atšokę, ... lyg spyruoklė... vaikams labai smagu buvo šokinėti, bet man visai nesmagu, kai pusė namelio irgi dėl to bilda, juda
durys normaliai neužsidaro. Nameliai tamsūs, nejaukūs, patalai irgi atitinkamai... nepirmos jaunystės. Didelis minusas man pasirodė sodybos kiemas. Vaikams ten nesaugu, kalbu apie mažuosius 1-3 metų. Supynės, praktiškai kai supamasi pakyla virš smėlio dėžės... be suaugusių priežiūros niekaip nė minutei negali palikti. Dar pastebėjau aplink takelius iškasti grioveliai (spėju vandeniui nubėgti nuo plytelių)... tai tas tarpas irgi mano mažiui labai kliuvo kol įprato kaip čia perkelti kojas nuo žolės, vis griūdavo. Žinoma pataikė griūti taip, kad į gulintį raštą pataikytų
Didesniems - batutai... liūdnai atrodantys, bet vaikai nekreipia dėmesio, šokinėja. Suprantu, kad tvarkai palaikyti reikalingos investicijos, bet vis tiek... nedaug kainuoja nupirkti virvės ir lipynę iš naujo suvarstyti ar terasą sutvarkyti. Juk iš to pinigus uždirba, manau aplinka ir visu kitu turi būti labiau rūpinamasi. Nes su tokiu požiūriu tai nelabai ilgai trauksi. Greta esančios sodybos atrodo daug tvarkingesnės ir patrauklesnės. Manau kelias dienas galima ten pabūti, bet neilgiau.