Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(paluri @ 2012 08 30, 10:23)
Koks išlaikymas?
Kokiu tašku fokusuoji?

Vanduo gražiai gavosi. Geras bandymas  4u.gif

ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 08 30, 09:57)
yra prie viewfinderio (nu tos akutes pro kuria ziuri) dioptriju sukeklis, padaryk ji ant nulines padeties.

QUOTE(isora @ 2012 08 30, 09:58)
o prie akutės ratuką tokį pasukiojus vaizdas ryškesnis nepasidaro? rolleyes.gif

Ačiū labai, tikrai padėjo.
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 30, 06:07)
Vaiko apranga netinka man prie pavadinimo asfalto vaikai.

Kaip tik labai tinka - asfaltinė spalva, užrašai ant maikutės - ale grafiti.

Dėl atskirų detalių vertimo JB - kičas. Buvo madingas gal prieš kokius 10 m.
Atsakyti
Rytine Kava 10, pritariu visiems komentarams, kurie buvo tavo nuotraukai. Ir dar kai keli foto, stenkis vis tiek idomesnius, labiau vykusius variantus atrinkti...dabar gi kur jaunieji laukia atelje tai toks labai vidutinis kadras, tikiu, kad yra grazesniu momentų pagauta. Kodėl nerodai? Ir dar...geriau mažiau žaisk su spalvomis...uždėk kontrasto, jei reikia pašviesink, bet nemakliavok labai. Pvz man anoje foto jaunoji kažkokia suvargusi pasirodė, oda papilkavusi...bet gal klystu, nes šiuo metu žiūriu per kitą montorių.

Poisson'è, mielas labai šunius, bet kaip šuns portretas - nevykęs...kadravimas neįdomus, vaizdas plokščias

QUOTE(neiste @ 2012 08 29, 23:06)
Noriu i Nida wub.gif

ryt ten lekiu tongue.gif

Aš jau LT!!!!!!!!!!!!!!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 30, 06:07)
Tai kad su portretiniu reikia eiti daug atgal, kad butu erdves ir jauciu dabar objetyva kaltinsiu, kai fokusas pabega  biggrin.gif  (50mm. 1.8)

ta prasme tingi vaiksciot ar kas? smile.gif del fokuso is toli nesijaudink, nelabai ten daug yra kur prasaut. Aisku jei nera rimto front ar back fokuso.
Atsakyti
Man išvis gyvūnų fotografija tokia specifinė, kiekvienai veislei kitaip reikia.. Na pvz bulterjeram reikia kad kuo bukesnė nosytė ir mažesnės akytės atrodytu, pvz katinam, Sfinksam, kad kuo ausys didesnės ir arčiau viena kitos būtu ir tt., tai gaudai kalbini ten kalbini šen, kad tik išgaut kaip turi būt, nes kartais su fotkėm, tai išsidarko, na tas vadinamas gyvūno standartas.. blush2.gif
Atsakyti
Aš savo penkiasdešimtuką esu įsimylėjusi ir nematau jokių problemų fotografuojant tiek iš toli, tiek iš arčiau. Superinis man jis cool.gif

Isora, jei fotkini kokiam veislės katalogui, žurnalui, šviečiąmąjam straipsniui, tai tada turi žiūrėti, kaip tas "veislės standartas" tiksliau atrodytų nuotraukose...jei tai šiaip gyvūnų fotografija, manau kur kas svarbesni yra kiti dalykai wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 30 rugpjūčio 2012 - 09:52
QUOTE(gotte @ 2012 08 30, 10:50)
Isora, jei fotkini kokiam veislės katalogui, žurnalui, šviečiąmąjam straipsniui, tai tada turi žiūrėti, kaip tas "veislės standartas" tiksliau atrodytų nuotraukose...jei tai šiaip gyvūnų fotografija, manau kur kas svarbesni yra kiti dalykai wink.gif

Joo, tai ir kalbu apie veislinį gyvūna, ir jei rodai jį spec vietoj, ta prasme jo nuotraukas, kad susidaryt teisingas vaizdas ir įspūdis reik žinot kokiu kampu jį gaudyt, dėl viso kito, šimtu proc sutinku.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki ax.gif

QUOTE(robobebras @ 2012 08 29, 22:18)
aisku yra. As naudoju irfanview perziurai, o exploreris thumbnailus irgi rodo.

aciu, robobebrai 4u.gif bandysiu aiskintis apie ka tu cia biggrin.gif bent jau ant lygaus kelio uzvedei biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 08 30, 10:48)
ta prasme tingi vaiksciot ar kas? smile.gif del fokuso is toli nesijaudink, nelabai ten daug yra kur prasaut. Aisku jei nera rimto front ar back fokuso.

Vaiksciot netingiu, bet kartais nebuna kur beeit atgal.
Aisku paklausciau kas tas back front fokusas, ale einu pirma pasigooglint biggrin.gif

QUOTE(gotte @ 2012 08 30, 10:50)
Aš savo penkiasdešimtuką esu įsimylėjusi ir nematau jokių problemų fotografuojant tiek iš toli, tiek iš arčiau. Superinis man jis cool.gif

Koki 50mm.
Mano 50mm 1.8, tai idomu kuo skiriasi tie geresni 1.4 ar 1.2
Skaiciau kad 1.8 pabega fokusas kartais.
Papildyta:
QUOTE(gotte @ 2012 08 30, 10:43)
Kodėl nerodai?
Ir dar...geriau mažiau žaisk su spalvomis...uždėk kontrasto, jei reikia pašviesink, bet nemakliavok labai.

Parodysiu as jums viska, negaila gi, ka cia dabar kelot po 1 foto.
Sakai kontrasto det ir pasviesint, nu gal g.gif , o tai buciau visas koregavimo funkcijas ant 1 foto sukrovus lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Aciu.
Atsakyti

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 30, 10:23)
Koki 50mm.

Parodysiu as jums viska, negaila gi, ka cia dabar kelot po 1 foto.

Sakai kontrasto det ir pasviesint, nu gal g.gif , o tai buciau visas koregavimo funkcijas ant 1 foto sukrovus  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

turiu 50 mm 1.4

tai juk ir keli po vieną foto biggrin.gif užtai ir siūlau - atrink geresnes, įdomesnes mirksiukas.gif

tai gali kraut kiek nori ant tų foto, man tai negaila biggrin.gif
Atsakyti
Isora, Gotte nori pasakyti, kad nebūtina pateikti gyvūno pagal jokius veislės standartus, nes gali fotografuoti jo džiaugsmą, šėliojimus ir t.t. Jausmas sklindantis iš fotkės svarbiau. Juk ir tie veisliniai tokie pat gyvūnai, kaip visi kiti - ir jie šėlioja, miega, žaidžia su vaikais, rodo prisirišimą šeimininkui kaip ir lenciūginiai. Tik mano foto tokia statiška. Nors aš norėjau profilio, bet sunku buvo išgauti, nes aplinkui fone maišėsi mašinos, pavadis, šeimininkė... Bet kaip sakoma - nesvarbu kokios fotografavimo sąlygos smile.gif

Jei labai nepyksit dėl mano vidutinių nuotraukų, dar įdėsiu blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Čia parke pagavau gražuoliuką. Fotkė niekuo neypatinga, bet pasižaidžiau su spalvomis. Labai nugrybauta? Negalima kažko, kas yra mano nuotraukoje daryti tvarkant jas?
user posted image

O ši man visai patinka ax.gif

Mažas didelio miesto gyventojas

user posted image

Šią kai fotkinau, net drebėjau, nes atrodė geras kadras. Bet rezultate kažkoks šnipštas - kokybės nuotraukai trūksta (?) g.gif

Vienatvė

user posted image

Sorriukas, kad užverčiu temą savo mažiau nei pusėtinomis nuotraukomis blush2.gif Nenoriu aš į gretimą temą, tiesą sakant. Kad ir sau, noriu fotografuoti, kadrą pamatyti ir jį apdirbti panašiai į tuos, kuriais grožiuosiu čia ir FB. Gal kada pavyks...
Atsakyti