Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(gabija77 @ 2012 08 30, 11:56)
sveikutes  4u.gif  tikiuosi ir mane priimsit i savo buri  4u.gif

nusipirkau foto aparata veidrodini, pries beveik metus esu lankiusiu fotografijos kursus, bet tuo metu neturejau fotoaparato ir tik teoriskai viska isklausiau, dabar daug kas pasimirso:(
taigi noriu patarimo, sestadieni keliauju fotografuoti pirmoko, patarkit kokia diafragma rinktis jei buni patalpoje ir kokia lauke? vakar vakare fotografavau su 200 iso nes buvo sauleta ir bandziau ivairia diafragma bet vis tiek dauguma foto issiliejusios sad.gif nesuprantu kodel.

Koks objektyvas? Koks išlaikymas buvo? Kokia diafragma?

Pradžiai siūlyčiau fotografuoti su Av 4u.gif
Atsakyti
gabija, jei fotikas veidrodinis, jis tikriausiai turi AV režimą. tai - diafragmos prioritetas. pasirink jį ir viskas, ką Tau reikės daryti, tai reguliuoti diafragmą. nusistatytum kokius 2.8 ir pamirštum visa kita. Iso lauke pasidaryk kokį šimtą, patalpose priklausomai nuo tamsumo - 400 - 800 ir.. per daug negalvok. Jei dar nemoki fotkint, tai per dvi dienas iki rugsėjo pirmos neišmoksi. Jei tai Tavo nuosavas pirmokas - svarbu yra užfiksuoti tuos svarbiausius momentus šeimos albumui, kad ir su visiškai automatiniu režimu. O tada pradėk mokytis (ne per šeimos ar vaiko šventes), kad per ateinančias Kalėdas vaiką galėtum fotkinti žinodama, ką kas daro ir kokio rezultato sulauksi..smile.gif

net neeksperimentuok su M, jei kyla tokie klausimai, kaip teisingai eksponuoti su juo smile.gif

foto išsiliejusios greičiausiai todėl, kad turi per mažai praktikos, rankos dreba, judini, krutini ir pan. Su didesne praktika ateis mažiau susilieję foto. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 08 30, 10:03)
gabija, jei fotikas veidrodinis, jis tikriausiai turi AV režimą. tai - diafragmos prioritetas. pasirink jį ir viskas, ką Tau reikės daryti, tai reguliuoti diafragmą. nusistatytum kokius 2.8 ir pamirštum visa kita. Iso lauke pasidaryk kokį šimtą, patalpose priklausomai nuo tamsumo - 400 - 800 ir.. per daug negalvok. Jei dar nemoki fotkint, tai per dvi dienas iki rugsėjo pirmos neišmoksi. Jei tai Tavo nuosavas pirmokas - svarbu yra užfiksuoti tuos svarbiausius momentus šeimos albumui, kad ir su visiškai automatiniu režimu. O tada pradėk mokytis (ne per šeimos ar vaiko šventes), kad per ateinančias Kalėdas vaiką galėtum fotkinti žinodama, ką kas daro ir kokio rezultato sulauksi..smile.gif

net neeksperimentuok su M, jei kyla tokie klausimai, kaip teisingai eksponuoti su juo smile.gif

foto išsiliejusios greičiausiai todėl, kad turi per mažai praktikos, rankos dreba, judini, krutini ir pan. Su didesne praktika ateis mažiau susilieję foto. 4u.gif

matai man pikta labai, kad neiseina doh.gif nes kai laikiau baigiamaji egza fotografijos geriausiai viska padariau, o dabar buvo daug rupesciu siais metais tai taip viskas isejo is galvos verysad.gif su kitom funkcijom kur tik viena nustatyma reikia paciai nustatyti gaunasi viskas thumbup.gif o tik pasirenku m ir sakes nieko nesigauna sad.gif
tik kaip del to ties nulio suejimo nustatymo taip turi buti? man cia dar labai aktualu. nes lyg pamenu is kursu, kad reikia ziureti kad nebutu lazdeliu i kazkuria puse paeje.
Atsakyti
mane moke kad dvi i pliuso puse geriausia.

eeee, nejauciat pilnaties, as aplink labai jauciu .
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 08 30, 08:11)

saviįtaiga yra galingas dalykas..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 08 30, 10:11)
mane moke kad  dvi i pliuso puse geriausia.

nu va ir suprask kaip nori tada biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gabija77 @ 2012 08 30, 08:08)
matai man pikta labai, kad neiseina  doh.gif  nes kai laikiau baigiamaji egza fotografijos geriausiai viska padariau, o dabar buvo daug rupesciu siais metais tai taip viskas isejo is galvos  verysad.gif  su kitom funkcijom kur tik viena nustatyma reikia paciai nustatyti gaunasi viskas  thumbup.gif  o tik pasirenku m ir sakes nieko nesigauna sad.gif
tik kaip del to ties nulio suejimo nustatymo taip turi buti? man cia dar labai aktualu. nes lyg pamenu is kursu, kad reikia ziureti kad nebutu lazdeliu i kazkuria puse paeje.

tai be praktikos žinios visada nugula į dulkes. normalu.
tai ir nesidusink su tuo M, jei nesupranti ar nesigauna.
aš ant M fotkinau pačioje pradžioje, kai mokiausi, nes tipo žiauriai madinga buvo, atseit, ne krūtas, jei su M nefotkini. nu ir nefotkinu su juo penkis metus ir vargo nematau biggrin.gif
taip, teoriškai ideali ekspozicija, jei pagaliukai ant nulio sueina. bet priklausomai nuo pageidaujamo rezultato, gali pasivaryti į kurią nors pusę, pereksponuoti ar nedaeksponuoti. bet prieš tai reikia labai gerai žinoti, kas ant to nuliuko darosi smile.gif sakau, kol kas fotkint ant Av ir vargo nematyk.
Atsakyti
user posted image va kaip gaunasi, man aiskiai truksta ryskumo.
Papildyta:
cia bandziau padaryti susiliejusi vandeni, aisku ner labai viskas idealiai bet kaip pradiai rezultatu patenkinta biggrin.gif user posted image
Atsakyti
[QUOTE][quote=gabija77,2012 08 30, 12:50] [/quote]

Koks išlaikymas?
Kokiu tašku fokusuoji?

Vanduo gražiai gavosi. Geras bandymas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paluri: 30 rugpjūčio 2012 - 08:31
Sveiki,

kol kas esu visiška neišmanėlė fotografijoj. Kartais pavyksta, kartais ne. Žinau, kad laukia dar ilgas kelias į priekį. Bet ne dėl to čia užsukau. Vyras paėmęs fotiką bandė kažką fotografuoti ir pastebėjo, kad žiūrint pro akutę vaizdas neryškus. Nufotografavus vaizdas normalus. Ar čia bus vaikiščiai nagus prikišę ir fotiko nustatymuose kažką pakeitę, ar dar kas gali būti? Fotikas Canon veidrodinis.
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2012 08 30, 09:41)
Sveiki,

kol kas esu visiška neišmanėlė fotografijoj. Kartais pavyksta, kartais ne. Žinau, kad laukia dar ilgas kelias į priekį. Bet ne dėl to čia užsukau. Vyras paėmęs fotiką bandė kažką fotografuoti ir pastebėjo, kad žiūrint pro akutę vaizdas neryškus. Nufotografavus vaizdas normalus. Ar čia bus vaikiščiai nagus prikišę ir fotiko nustatymuose kažką pakeitę, ar dar kas gali būti? Fotikas Canon veidrodinis.

yra prie viewfinderio (nu tos akutes pro kuria ziuri) dioptriju sukeklis, padaryk ji ant nulines padeties.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 30 rugpjūčio 2012 - 08:58
QUOTE(simre @ 2012 08 30, 09:41)
Sveiki,

o prie akutės ratuką tokį pasukiojus vaizdas ryškesnis nepasidaro? rolleyes.gif
Atsakyti