Aš esmę tai suprantu, bet čia geriausia, kas gaunasi visiškai prizūminus Ir mačiau, kad 'horizontas' kreivas, bet nesudėjau niekaip kitaip Žodžiu turiu visą aplanką po tris prifotkinus
ps O tie daikčiukai tai medinis konstruktorius
pps įkritus aš į erikamaja FB, grožis...
QUOTE(Mosera @ 2012 08 27, 17:29)
Aš esmę tai suprantu, bet čia geriausia, kas gaunasi visiškai prizūminus Ir mačiau, kad 'horizontas' kreivas, bet nesudėjau niekaip kitaip Žodžiu turiu visą aplanką po tris prifotkinus
eik arčiau lango ir ant šviesaus fono gali didelį balto ar kitos spalvos vatmano lapą sulenkt ir padėt (nelenkiant linijos), bus sunkiau prikibti prie horizonto
Taurės prie lango ir kabo Lapas per mažas, nesulieja vidurinio man... Einu dar ko nors paieškoti
QUOTE(Mosera @ 2012 08 27, 17:38)
Taurės prie lango ir kabo Lapas per mažas, nesulieja vidurinio man... Einu dar ko nors paieškoti
taurės visai nieko, tik padaryk, kad jos būtų trys ir tarpus, t.y. aiškiai atskirti trys objektai, nes dabar tai bent jau aš tingiu skaičiuot, į kurią ten fokusas. neaišku iš pirmo žvilgsnio - ir nebesigilini.
QUOTE(Mosera @ 2012 08 27, 17:47)
aaaa. blogai, soskė tiūtė tytė
mes čia su estetika bandome draugauti. užuomina - antrasis Tavo bandymas buvo arčiausiai estetikos reikalavimo
Na ačiū už dėmesį, lendu vėl į pogrindį
QUOTE(Mosera @ 2012 08 27, 17:52)
Na ačiū už dėmesį, lendu vėl į pogrindį
nelįsk niekur. tiesiog neskubėk atsiskaityti per vieną dieną, jei kimbam. ramiai praleisk vakarą, o rytoj pabandyk iš naujo.
O man niekas nenori padėt? iššifruoti ką robobebras parašė ..
Histograma, kaip suprantu, tai ta "piramidė", kurią galima pažiūrėt jau nufotkinus foto... prie foto informacijos, ir ji rodo ekspozicijos "gerumą" spalvine prasme, ane? o light meter rodo šviesumo/tamsumo atžvilgiu, taip?
tik niekaip nesuprantu, kaip suprast auto ekspozicija? Čia apie auto režimą, auto exposure bracketing ar auto exposure lock? ar dar apie ką nors?
Histograma, kaip suprantu, tai ta "piramidė", kurią galima pažiūrėt jau nufotkinus foto... prie foto informacijos, ir ji rodo ekspozicijos "gerumą" spalvine prasme, ane? o light meter rodo šviesumo/tamsumo atžvilgiu, taip?
tik niekaip nesuprantu, kaip suprast auto ekspozicija? Čia apie auto režimą, auto exposure bracketing ar auto exposure lock? ar dar apie ką nors?
QUOTE(-Tynka- @ 2012 08 27, 17:46)
Persiprašau, bet surizikuosiu užduoti durną klausimą.. kaip suprast- ekspozicija Auto? Ta prasme, nufotografuoti auto režimu? ir apie kurią čia histogramą? Ar light meter irgi vadinamas histograma?
Ok, nufotkinu baltą lapą (su manual focus, manual režimu) pasirenku manual white balance, taskiukas vidury, spalva kosminė, vedu taškiuką visokiom kryptim- spalva raudonuoja, mėlynuoja, žaliuoja, geltonuoja... ir ką toliau?
Rodos, žinau gi tuos visus terminus pagrindinius, kažką jau nusimanau apie techninę pusę... Bet dabar panašu, kad nieko nebesuprantu.. arba tiesiog nesusikalbam
p.s. ten ne pomidoras
Ok, nufotkinu baltą lapą (su manual focus, manual režimu) pasirenku manual white balance, taskiukas vidury, spalva kosminė, vedu taškiuką visokiom kryptim- spalva raudonuoja, mėlynuoja, žaliuoja, geltonuoja... ir ką toliau?
Rodos, žinau gi tuos visus terminus pagrindinius, kažką jau nusimanau apie techninę pusę... Bet dabar panašu, kad nieko nebesuprantu.. arba tiesiog nesusikalbam
p.s. ten ne pomidoras
auto ekspozicija - visikai auto, aperture priority, shutter priority ar t.t., t.y. kai fotikas ekspozicija parenka pats pagal eksponometra.
Kaip su pentaksu nezinau kas ten pas tave per taskiukai, bet bent jau su kenonu buvo kad nufotkini nuotrauka ir parenki ja kaip custom WB - viskas. Gali fotkyt pomidorus ir NEpomidorus .
Histograma turi rodyt tavo fotikas preview rezime (nu kai "pragroji" nuotraukas, jis gali rodyt ir histograma prie nuotraukos, jei pasirenki toki perziuros rezima). Bet tiesiog sioj vietoj gali pasitiket fotiko auto ekspozicija - jis tikrai iseksponuos teisingai
Sveiki
prisidedu prie tu, kurie gano akis i erikosmajos fotografijas
Laukiu tinkamo laiko,kai atsiskaitysiu likusius du ND.bet ir man nerima kelia nr.5 nuojauta,kazka negero kuzda
bet esme 5 ND - nusistatyti tinkama WB, ar ne? o dirbtinis apsvietimas dienos sviesoje turi buti pakankamai ryskus? juk ne visos lemputes vienodo stiprumo nu tikiuosi juokingai nenuskambejo.
Tiesa, jei kas nors galetu duoti patarimu del pastatu/architekturos fotografavimo/nustatumu i AZ, buciau labai dekinga
prisidedu prie tu, kurie gano akis i erikosmajos fotografijas
Laukiu tinkamo laiko,kai atsiskaitysiu likusius du ND.bet ir man nerima kelia nr.5 nuojauta,kazka negero kuzda
bet esme 5 ND - nusistatyti tinkama WB, ar ne? o dirbtinis apsvietimas dienos sviesoje turi buti pakankamai ryskus? juk ne visos lemputes vienodo stiprumo nu tikiuosi juokingai nenuskambejo.
Tiesa, jei kas nors galetu duoti patarimu del pastatu/architekturos fotografavimo/nustatumu i AZ, buciau labai dekinga
QUOTE(erikamaja @ 2012 08 27, 18:44)
Aš su viena foto, čia kur vandeny , šalta vakar velnias buvo, lijo. Vandeny atnešiu vėliau.
Fantastiška nuotrauka Kiekvieną kartą turi kuo maloniai nustebinti. Kūrybingumas neišsenkantis.