Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas kryželiu,

QUOTE(Manyka @ 2012 08 25, 05:30)
Merginos, o dar apie tuos kryzelius:
Kai jie yra du viename langelyje
Ar mazuoju dygsniuku apkabini didiji, ar ne? g.gif
-------
Ir dar, kada reikia daryti juos abu viename langelyje, o kada viena triju ketvirciu, o kito - tik uodegyte? g.gif

QUOTE(Dantiste @ 2012 08 25, 08:36)
aš darau priklausomai nuo to, kaip visų kryžiukų viršutinis siūlas gula, kartais apkabinu didijį, kartais ne g.gif

drinks_cheers.gif Įdėtame paveikslėlyje kryželio viršutinis dygsnis eina taip \, todėl jeigu kvadratėlį dvi spalvos dalina tokia kryptimi, kaip parodyta viršutiniame paveikslėlyje, mažuoju dygsniuku reikia apkabinti didįjį, kad iš esmės bendras viršutinis dygsnis gautųsi \ kryptimi. Jeigu kvadratėlį dvi spalvos dalina tokia kryptimi, kaip parodyta apatiniame paveikslėlyje, iš pradžių daromas mažasis dygsniukas, o tada ant viršaus didysis, kad vėlgi gautųsi viršutinis siūlas \ kryptimi.

Jeigu tavo visų kryželių viršutinis dygsnis eina /, tai ir siuvinėti reikės atvirkščiai. Na, man atrodo, čia viskas tiesiog logiška 4u.gif

Dėl to, kada du 3/4, o kada 3/4 ir 1/4 kryželio, manau, griežtų taisyklių nėra. Dažniausiai 3/4 ir 1/4 tiesiog atrodo geriau nei du suspausti 3/4, tačiau aš vadovaujuosi savo nuojauta ir žiūriu, ar toje vietoje reikalingas stiprus dviejų spalvų atskyrimas (jei taip, darau du 3/4 kryželius).
Kai kuriose schemose būna nurodyta, kad pavyzdžiui, jeigu du simbolius skiria linija (kaip kad įdėtame paveikslėlyje), tai reiškia, jog tai du 3/4 kryželiai, o jeigu tarp simbolių linijos nėra - tai 3/4 ir 1/4 mirksiukas.gif

Jeigu kažką pasakiau ne taip, prašom pataisyti, nes visa tai tiesiog logiški mano išmąstymai, o ne tikslios žinios blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo B_March: 25 rugpjūčio 2012 - 10:52
QUOTE(zundyte @ 2012 08 24, 23:13)
Uodegyte,jei apie pradžią naujo siūlo kalbi ,taigi lenk siūlą per pusę(jei dviem gijom siuvinėji) padaryk pusę kryžiuko ir adatą perverk per kilpelę blogojoj  siuvinio pusėje,taigi labai paprasta,nu o jei užbaigti siūą nori ,taigi ir naujoj vietoj kelis kryželius išsiuvinėjus ,jau bus už ko siūlą užkišti drinks_cheers.gif

Labai geras būdas, labai lengvas ir man patinka thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo labai_laiminga: 25 rugpjūčio 2012 - 12:57
pasakykit man , merginos, kokioj internetineje parduotuveje galima rasti DMC siulu siuvinejimui visa palaete? Nuo iki 1 iki tryju ar kiek ten tukstanciu? Ieskau nu niekur nerandu,o pirkti viena siula is vienos, du is kitos parduotuves visai neapsimoka...gal kuri apsiprekinat? Parasykit man i Az, kad neterstumem jusu pokalbiu. Aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Labai grazus bandymas draugauti su linu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(werte @ 2012 08 25, 14:42)
pasakykit man , merginos, kokioj internetineje parduotuveje galima rasti DMC siulu siuvinejimui visa palaete? Nuo  iki 1 iki tryju ar kiek ten tukstanciu? Ieskau nu niekur nerandu,o pirkti viena siula is vienos, du is kitos parduotuves visai neapsimoka...gal kuri apsiprekinat? Parasykit man i Az, kad neterstumem jusu pokalbiu. Aciu uz pagalba  4u.gif

kasiulai.lt, darbstuole.eu 4u.gif
Atsakyti
merginos padekit su kokiom programom yra daromos schemos is paprastu foto jpg formatu,neberandu as
Atsakyti
labai ačiū merginos 4u.gif su kilpele taip ir padariau,puikiai siuvinėjas.o baigiant ,vistiek tenka tvirtint šiek tiek prie audinio siūliukų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(B_March @ 2012 08 25, 11:49)
Dėl to, kada du 3/4, o kada 3/4 ir 1/4 kryželio, manau, griežtų taisyklių nėra. Dažniausiai 3/4 ir 1/4 tiesiog atrodo geriau nei du suspausti 3/4, tačiau aš vadovaujuosi savo nuojauta ir žiūriu, ar toje vietoje reikalingas stiprus dviejų spalvų atskyrimas (jei taip, darau du 3/4 kryželius).
Kai kuriose schemose būna nurodyta, kad pavyzdžiui, jeigu du simbolius skiria linija (kaip kad įdėtame paveikslėlyje), tai reiškia, jog tai du 3/4 kryželiai, o jeigu tarp simbolių linijos nėra - tai 3/4 ir 1/4  mirksiukas.gif

va ir aš taip pat, pagal nuojautą, bet dažniausiai 3/4 ir 1/4 biggrin.gif

QUOTE(werte @ 2012 08 25, 14:42)
pasakykit man , merginos, kokioj internetineje parduotuveje galima rasti DMC siulu siuvinejimui visa palaete? Nuo  iki 1 iki tryju ar kiek ten tukstanciu? Ieskau nu niekur nerandu,o pirkti viena siula is vienos, du is kitos parduotuves visai neapsimoka...gal kuri apsiprekinat? Parasykit man i Az, kad neterstumem jusu pokalbiu. Aciu uz pagalba  4u.gif

siūliuku tai visose internetinėse yra, be ausryte.b minėtų dar erankdarbiai.lt, siuvinejimomagija.lt, bet taip kad būtų visa paletė siūlų kaip viena prekė tai nėra g.gif reik po vieną susirinkti į krepšelį, bet tai kol surinksit ta 450+ spalvu biggrin.gif gal geriausia būtų nueiti į kokius kasiūlus ir sakyt, kad reik visų spalvų, manau tikrai nuolaidą kokią pritaikytų už tokį pirkinį biggrin.gif
Atsakyti
Pakartosiu klausima

Ant kokios medziagos nimue fejos siuvinejamos(ta tamsi tokia kur pukus pucia),ant lino ar ant ko? Nes ten matosi tokia tamsesne medziaga,neturiu supratimo visai kas ten per medziaga doh.gif

Ir del kilpeliu kaip uztvirtinimas siulo,ar nieko tokio kad ir baigiant siuvineti kilpele tokia darau? Gal per daug jau tu mazgiuku tokiu bus baigus siuvineti visa darba ir islys i geraja puse? unsure.gif

4u.gif
Atsakyti
Labas,
Būsima dovana vyrui. Dimensions "Beacon at daybreak", 12x18 cm, balta Aida 18, 30 DMC spalvų ir daug French knots.
user posted image

Papildyta:
Ajajai ir nemoku sumažinti...
Atsakyti
QUOTE(Uodegyte @ 2012 08 25, 14:16)
labai ačiū merginos  4u.gif su kilpele taip ir padariau,puikiai siuvinėjas.o baigiant ,vistiek tenka tvirtint šiek tiek prie audinio siūliukų  ax.gif

o kodėl ne tiesiog už kitų, jau išsiuvinėtų kryželių? g.gif

QUOTE(Aushrita @ 2012 08 25, 17:22)
Pakartosiu klausima

Ant kokios medziagos nimue fejos siuvinejamos(ta tamsi tokia kur pukus pucia),ant lino ar ant ko? Nes ten matosi tokia tamsesne medziaga,neturiu supratimo visai kas ten per medziaga  doh.gif

Ir del kilpeliu kaip uztvirtinimas siulo,ar nieko tokio kad ir baigiant siuvineti kilpele tokia darau? Gal per daug jau tu mazgiuku tokiu bus baigus siuvineti visa darba ir islys i geraja puse?  unsure.gif

4u.gif

Nimue fėjų siuvinėtų matėm tiek ant aidos, tiek ant lino. Man gražiausiai atrodo ant lino 4u.gif Bet tai kiekvieno pasirinkimas.

Ka turi omenyje, kad tokia pačia kilpele užbaigi siūlą? Kaip tai turėtų atrodyti? g.gif Ar tiesiog užmezgi mazgą? To daryti nereikėtų - geriau tiesiog perkišk blogojoje pusėje siūla per kelis jau išsiuvinėtus kryželius ir nukirpk.

QUOTE(P.Sh. @ 2012 08 25, 17:34)
Labas,
Būsima dovana vyrui. Dimensions "Beacon at daybreak", 12x18 cm, balta Aida 18, 30 DMC spalvų ir daug French knots.

labai wub.gif Gal kvailas klausimas, bet įdomu biggrin.gif Keliukas specialiai nesiuvinėtas, ar pamiršai? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo B_March: 25 rugpjūčio 2012 - 17:53
QUOTE(B_March @ 2012 08 25, 18:51)
Nimue fėjų siuvinėtų matėm tiek ant aidos, tiek ant lino. Man gražiausiai atrodo ant lino 4u.gif Bet tai kiekvieno pasirinkimas.

Ka turi omenyje, kad tokia pačia kilpele užbaigi siūlą? Kaip tai turėtų atrodyti? g.gif Ar tiesiog užmezgi mazgą? To daryti nereikėtų - geriau tiesiog perkišk blogojoje pusėje siūla per kelis jau išsiuvinėtus kryželius ir nukirpk.

Aciu,man graziau ant lino atrodo irgi 4u.gif

Na kaip cia visos raset kad geriausiai yra pradedant siula uztvirtinti ji kilpele,tai lygiai taip pat ir pabaigiant siula as darau kad jis laisvas neliktu kabet,paskui jei dar yra salia kryziuku kitu tai uzkisu po jais. Ne,mazgo nemezgu...

Turiu omeny taip
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aushrita: 25 rugpjūčio 2012 - 18:11