QUOTE(Manyka @ 2012 08 25, 05:30)
Merginos, o dar apie tuos kryzelius:
Kai jie yra du viename langelyje
Ar mazuoju dygsniuku apkabini didiji, ar ne?
-------
Ir dar, kada reikia daryti juos abu viename langelyje, o kada viena triju ketvirciu, o kito - tik uodegyte?
Kai jie yra du viename langelyje
Ar mazuoju dygsniuku apkabini didiji, ar ne?
-------
Ir dar, kada reikia daryti juos abu viename langelyje, o kada viena triju ketvirciu, o kito - tik uodegyte?
QUOTE(Dantiste @ 2012 08 25, 08:36)
aš darau priklausomai nuo to, kaip visų kryžiukų viršutinis siūlas gula, kartais apkabinu didijį, kartais ne
Įdėtame paveikslėlyje kryželio viršutinis dygsnis eina taip \, todėl jeigu kvadratėlį dvi spalvos dalina tokia kryptimi, kaip parodyta viršutiniame paveikslėlyje, mažuoju dygsniuku reikia apkabinti didįjį, kad iš esmės bendras viršutinis dygsnis gautųsi \ kryptimi. Jeigu kvadratėlį dvi spalvos dalina tokia kryptimi, kaip parodyta apatiniame paveikslėlyje, iš pradžių daromas mažasis dygsniukas, o tada ant viršaus didysis, kad vėlgi gautųsi viršutinis siūlas \ kryptimi.
Jeigu tavo visų kryželių viršutinis dygsnis eina /, tai ir siuvinėti reikės atvirkščiai. Na, man atrodo, čia viskas tiesiog logiška
Dėl to, kada du 3/4, o kada 3/4 ir 1/4 kryželio, manau, griežtų taisyklių nėra. Dažniausiai 3/4 ir 1/4 tiesiog atrodo geriau nei du suspausti 3/4, tačiau aš vadovaujuosi savo nuojauta ir žiūriu, ar toje vietoje reikalingas stiprus dviejų spalvų atskyrimas (jei taip, darau du 3/4 kryželius).
Kai kuriose schemose būna nurodyta, kad pavyzdžiui, jeigu du simbolius skiria linija (kaip kad įdėtame paveikslėlyje), tai reiškia, jog tai du 3/4 kryželiai, o jeigu tarp simbolių linijos nėra - tai 3/4 ir 1/4
Jeigu kažką pasakiau ne taip, prašom pataisyti, nes visa tai tiesiog logiški mano išmąstymai, o ne tikslios žinios