QUOTE(Manyka @ 2012 08 25, 05:30)
Merginos, o dar apie tuos kryzelius:
Kai jie yra du viename langelyje
Ar mazuoju dygsniuku apkabini didiji, ar ne?
-------
Ir dar, kada reikia daryti juos abu viename langelyje, o kada viena triju ketvirciu, o kito - tik uodegyte?
Kai jie yra du viename langelyje
Ar mazuoju dygsniuku apkabini didiji, ar ne?

-------
Ir dar, kada reikia daryti juos abu viename langelyje, o kada viena triju ketvirciu, o kito - tik uodegyte?

QUOTE(Dantiste @ 2012 08 25, 08:36)
aš darau priklausomai nuo to, kaip visų kryžiukų viršutinis siūlas gula, kartais apkabinu didijį, kartais ne

Jeigu tavo visų kryželių viršutinis dygsnis eina /, tai ir siuvinėti reikės atvirkščiai. Na, man atrodo, čia viskas tiesiog logiška

Dėl to, kada du 3/4, o kada 3/4 ir 1/4 kryželio, manau, griežtų taisyklių nėra. Dažniausiai 3/4 ir 1/4 tiesiog atrodo geriau nei du suspausti 3/4, tačiau aš vadovaujuosi savo nuojauta ir žiūriu, ar toje vietoje reikalingas stiprus dviejų spalvų atskyrimas (jei taip, darau du 3/4 kryželius).
Kai kuriose schemose būna nurodyta, kad pavyzdžiui, jeigu du simbolius skiria linija (kaip kad įdėtame paveikslėlyje), tai reiškia, jog tai du 3/4 kryželiai, o jeigu tarp simbolių linijos nėra - tai 3/4 ir 1/4

Jeigu kažką pasakiau ne taip, prašom pataisyti, nes visa tai tiesiog logiški mano išmąstymai, o ne tikslios žinios