Įkraunama...
Įkraunama...

Veterinarai - 4

QUOTE(nivėja @ 2017 02 05, 01:41)
Filaretų vet. klinikoje , gydytojas Pavelas.

kaskada globulinu budavo vaistinese, gal klystu, bet man leido po sunkaus gripo..........bandykit, gal turit koki seimos gyd ar vaistininka pazistama, aisku kur katinas kur zmogus, paklauskite pavelo, gal tiktu, nors esu tikra jis zinotu ir pasakytu....
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2017 02 08, 01:43)
kaskada globulinu budavo vaistinese, gal klystu, bet man leido po sunkaus gripo..........bandykit, gal turit koki seimos gyd ar vaistininka pazistama, aisku kur katinas kur zmogus, paklauskite pavelo, gal tiktu, nors esu tikra jis zinotu ir pasakytu....

Ačiū, maskatukai, už patarimą 4u.gif
Jis pasakė, kad yra vaistai, užsakomi užsienyje - kurso kaina 100 eur, reikalingi 3 kursai. bet turėjo savo praktikoje katiną, kuriam taikė tokį gydymą ir vistiek teko užmigdyt.. Ir dar vienas būdas - kraujo perpylimas. Kažkiek ilgiau gal pratemptų - bet finalas tas pats.
Jei būtų toks vaistas, kad 100 proc. išgydo - tai nedvejočiau. O čia tik kažkuriam laikui nutolintų, kas vistiek neišvengiama. verysad.gif
Ir bereikalingai traumuot katinėlį tom injekcijom nebegalėčiau.... Jis jau per trečią vizitą pas vet. gyd. drebėjo iš baimės, o kai pastačiau ant stalo apžiūrai, priliečiau, kad nuraminti, tai kaip krūptelėjo - galvojo, kad jau gydytojas ims ir vėl durs...kai atvažiavau po narkozės jį pasiimti, tai kai mane pamatė ir išgirdo, taip puolė miauksėti - pasakoti, skųstis, prašyti, kad greičiau išvežčiau namo....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nivėja: 08 vasario 2017 - 01:46
QUOTE(nivėja @ 2017 02 08, 01:38)
Jis pasakė, kad yra vaistai, užsakomi užsienyje - kurso kaina 100 eur, reikalingi 3 kursai. bet turėjo savo praktikoje katiną, kuriam taikė tokį gydymą ir vistiek teko užmigdyt..

Jei būtų toks vaistas, kad 100 proc. išgydo  - tai nedvejočiau. O čia tik kažkuriam laikui nutolintų, kas vistiek neišvengiama. verysad.gif

Kačių imunodeficitas - tai panašus variantas į žmonių AIDS. Imuninė sistema destabilizuota ir bet kuri papildoma paprasta infekcija gali būti labai pavojinga:
Ką reikia žinoti apie kačių AIDS?

Žmonių interferonas-α iki 2001 m. katėms buvo bandytas naudoti, tačiau dabar viena iš daugiausiai vilčių teikiančių priemonių Europoje – veterinarinis interferonas, limfocitų T ląstelių imuninis moduliatorius, kačių interferonas-ω (firminis pavadinimas Virbagen Omega), skirtas būtent kačių, infekuotų leukemijos arba imunideficito virusais, simptomų gydymui.

Virbagen Omega pas mus LT yra, jo nereikia užsakinėti užsienyje (paprašykit veterinaro, kad pasidomėtų), tik didesnei katei gydymo kursas yra apie 150 eur. Feliferon iš Rusijos gautųsi pigiau.

Jei pavyktų stabilizuoti būklę, katės su FIV gyvena toliau. Bet bet kuri infekcija gali būti mirtina, nes imuniteto gyvūnas neturi...

Laikykitės 4u.gif

P.S. O kam narkozė katinui buvo taikyta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2017 02 08, 13:41)
Kačių imunodeficitas - tai panašus variantas į žmonių AIDS. Imuninė sistema destabilizuota ir bet kuri papildoma paprasta infekcija gali būti labai pavojinga:
Ką reikia žinoti apie kačių AIDS?

Žmonių interferonas-α iki 2001 m. katėms buvo bandytas naudoti, tačiau dabar viena iš daugiausiai vilčių teikiančių priemonių Europoje – veterinarinis interferonas, limfocitų T ląstelių imuninis moduliatorius, kačių interferonas-ω (firminis pavadinimas Virbagen Omega),  skirtas būtent kačių, infekuotų leukemijos arba imunideficito virusais, simptomų gydymui.

Virbagen Omega pas mus LT yra, jo nereikia užsakinėti užsienyje (paprašykit veterinaro, kad pasidomėtų), tik didesnei katei gydymo kursas yra apie 150 eur. Feliferon iš Rusijos gautųsi pigiau.

Jei pavyktų stabilizuoti būklę, katės su FIV gyvena toliau. Bet bet kuri infekcija gali būti mirtina, nes imuniteto gyvūnas neturi...

Laikykitės  4u.gif

P.S. O kam narkozė katinui buvo taikyta?  g.gif

Ačiū kykute 4u.gif
Aš apie Virbagen omega taip pat skaičiau, kiek atsimenu kainą mačiau nuo 170 iki 200 eur, bet nesigilinau ar čia vienam kursui, ar čia keli. be to galvoju, kol užsisakysiu, kol man atsiųs - katinėlio ir neliks. O kad jis Lietuvoje yra - nežinojau. Gal čia gydytojas apie juos ir sakė, tik su antkainiu?
Narkozę darė tris kartus:oh: - kai skeleto nuotrauką darė, kai jis šlubavo, Jakove. Tada kai kraują ėmė pirmą kart - nes jis drąskėsi taip, kad tik primigžius pavyko. Ir po to po trijų sav. dar kartą kraują ėmė ir testus darė leukemijos ir imuno deficito viruso. Dar buvo dantenų infekcija - jas išvalė.

taip suprantu, kad gydytojas apie šituos ir kalbėjo, nes apie juos minima, kad trimis kursais gydoma.
http://www.vetvila.l...iamas-katems-su
Ir neaišku, kuri katinėliui stadija dabar? Ar dar kliniškai ryški ligos stadija, ar jau terminalinė? Jei taip, tai tyrimai neatlikti , kaip vaistai veikia terminalinėje stadijoje...
http://www.skaitykla...gu-baigtys.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nivėja: 08 vasario 2017 - 20:17

Gal kas galėtų patarti kas Vilniuje gerai sterelizuoja kalytes? turiu 3 m.cveršnaucerių veisles kalę.nesinori duoti bet kam atlikti operaciją. Bijau visokių komplikacijų.ir kiokios maždaug kainos sterelizacijos.ačiū

Atsakyti
QUOTE(rytpolas @ 2017 03 01, 18:27)
<p>Gal kas galėtų patarti kas Vilniuje gerai sterelizuoja kalytes? turiu 3 m.cveršnaucerių veisles kalę.nesinori duoti bet kam atlikti operaciją. Bijau visokių komplikacijų.ir kiokios maždaug kainos sterelizacijos.ačiū</p>

To niekas nepatars. Visi juk jie vetai, visi su licencijom ir dirbti moka. Visų žmonių skirtinga energetika ir jei man patiks kažkuris vetas, jums jis gali būti atstūmiantis, atrodys nepatikimas ir atvirkščiai. Dažnai klinikų svetainėse būna vetų nuotraukos, tai galima ir iš foto įžiūrėti kažką smile.gif Būna, kad žmogus užkabina, paskaitai apie jį, paskambini ir sutari, o kitas žmogus atstūmia, tai ir nesikreipi mirksiukas.gif
Atsakyti
rytpolas, 01 Kov 2017 - 18:27, parašė:

Gal kas galėtų patarti kas Vilniuje gerai sterelizuoja kalytes? turiu 3 m.cveršnaucerių veisles kalę.nesinori duoti bet kam atlikti operaciją. Bijau visokių komplikacijų.ir kiokios maždaug kainos sterelizacijos.ačiū

Jau turbūt ne vieną ir ne du sykius gyriau šioje ir ankstesnėse temose Ritą Žilinskienę (http://www.vetcentras.lt). Mano nuomone, ji - tikra šio reikalo spec-ė, t. y. kas susiję su akušerija, ginekologija. Dėl kitų sričių negaliu komentuoti, nes neteko susidurti. Bet kas liečia ginekologiją, tai drąsiai ir atsakingai ją rekomenduoju. Kastravo mano jauniklę prieš 9 metus - operaciją atliko juvelyriškai, prieš 2 metus, deja, teko "senei" šalinti pieno liaukų auglius - irgi operaciją atliko nepriekaištingai.

Atsakyti
gal kas gali parasyti ispudzius apie rumina vet? unsure.gif
Atsakyti
Mano šunę sterilizavo Vaidos klinikoje (Šeškinėje), gražiai padarė, su vidine siūle, tad nereikėjo vežti išiminėti, sugijo taip, kad net rando nesimato.
Tiesa, tas buvo beveik prieš 3 metus. Kaina jau bus pasikeitusi, tad net nerašau, bet lengva paskambinti ir paklausti.

QUOTE(rytpolas @ 2017 03 01, 19:27)
<p>Gal kas galėtų patarti kas Vilniuje gerai sterelizuoja kalytes? turiu 3 m.cveršnaucerių veisles kalę.nesinori duoti bet kam atlikti operaciją. Bijau visokių komplikacijų.ir kiokios maždaug kainos sterelizacijos.ačiū</p>

Atsakyti
Laba vakara, tokia situacija pas mane: Pries du menesius paemiau katyte, kuria zmones ismete pro masinos langa, jinai akla, veterinarai pasake, kad ji gimus mazdaug liepos men.
Vakar nuveziau ja sterlizuot, veterinarai (du!) ja prapjove ir pasake, kad jinai jau sterlizuota. Kai paklausiau, ar nesimate nepjaunant, kad ji sterlizuota, atsake, kad mate randa, bet pagalvojo, kad tai idreskimas.
Klausimas toks: ar gali veterinaras neatskirt chirurginio rando nuo idreskimo, ir ar galiu kazka padaryt siuo atveju? kazkur kreiptis? Labai gaila katytes, ir taip vargsiuke prisikankino...
P.S. Liepe dar man sumoket 20€, atseit uz narkoze, siulus... Ir kol nesumokejau, nedare jai isvedimo is narkozes...

Aciu atsakiusioms
Atsakyti
QUOTE(aniuta666 @ 2017 04 01, 21:34)
Laba vakara, tokia situacija pas mane: Pries du menesius paemiau katyte, kuria zmones ismete pro masinos langa, jinai akla, veterinarai pasake, kad ji gimus mazdaug liepos men.
Vakar nuveziau ja sterlizuot, veterinarai (du!) ja prapjove ir pasake, kad jinai jau sterlizuota. Kai paklausiau, ar nesimate nepjaunant, kad ji sterlizuota, atsake, kad mate randa, bet pagalvojo, kad tai idreskimas.
Klausimas toks: ar gali veterinaras neatskirt chirurginio rando nuo idreskimo, ir ar galiu kazka padaryt siuo atveju? kazkur kreiptis? Labai gaila katytes, ir taip vargsiuke prisikankino...
P.S. Liepe dar man sumoket 20€, atseit uz narkoze, siulus... Ir kol nesumokejau, nedare jai isvedimo is narkozes...

Aciu atsakiusioms

Sveiki,
užjaučiu jus ir katytę 4u.gif
Būtinai skųskite, bent rami būsite, kad viską padarėte: http://gyvunuapsauga...kamus-veiksmus/
ir čia paviešinkite tokius galite, dėl visa ko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aniuta666 @ 2017 04 01, 21:34)

Aciu atsakiusioms

Sveiki,
Labai užjaučiu, tikrai skaudu dėl tokių klaidų, juolab, kad katytė ir taip tiek prisikentėjusi...
Kreipkitės į LR valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
Taip pat į Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnybą.
Čia gyd. veterinaro aplaidumas neprofesionalumas ir nekompetencija. Plius už nesuteiktą paslaugą neturėtų imti pinigų. Plius , jei paduotumėt į teismą, dar ir moralinę žalą sau ir katytei prisiteistumėt ir greičiausiai atimtų tiems veterinarams licenziją verstis vet. praktika.
Jei galit, parašykit prašau kokia klinika ir kokie veterinarai, kad ateity ant tokių neužsiraut...
Sėkmės jums abiems 4u.gif
Atsakyti