Noriu ir aš pasipasakot apie paskutini mūsų vizita pas veterinarus.. grižom atostogoms i LT ir nusprendėm dviems savo šuneliams išvalyt dantukus, kadangi pas mus tai yra gerokai brangesnis
''malonumas''. Pasirinkau Žvėryno klinika, kadangi ir anksčiau teko joje lankytis na bet tik pas gydytoja Pavela, šiam gydytojui jokių priekaištų neturiu..
Pradėsiu nuo to, kad paskambinau užsirašyt.. ten man pasakė, kad dantų valymas kainuoja 20e ir plius narkozė, užrašė pas gyd.
Dalių Liutkų nuvežėm šunelius paskirtam vizitui..
gyd. apžiūrėjo ir pasakė, kad vienam iš jų dantų dar nereikia valyt, galima kelis mėnesius ir palaukt na bet sakau kad jau čia, gal išvalom.. dantys ne tokie apleisti gal gi apsieisim ir be narkozės, juk vistiek reiks neužilgo valyt ir kainuos jau kur kas brangiau..
aišku gydytojas pasidomėjo kiek užsieni mokam, pasakiau gi negaila.. bet, matyt be reikalo..
Palikau šunelius ir išvažiavau.. po poros valandėlių gyd. paskambino ir pasakė kad viskas praėjo sklandžiai, neprireikė nei narkozės na ir, kad atsivesčiau 150e.
nelabai supratau kodėl tokia gan nemaža suma, kaip už dantų valyma ir kraujo tyrimus..
na, pamaniau nuvažiuosiu i klinika ir išsiaiškinsiu..
Ten mane sutiko tik seselė gyd. tuo pačiu metu pasikvietė kitą pacientą..
Pradėjo ji man vardinti kas buvo daryta, tai buvo: dantų valymas ir narkozė, sakau kad gydytojas sakė jog narkozės nedarė, sako kad be narkozės neimanoma dantų išvalyt..
P.s šunelius man atidavė jau pilnai atsigavusius, patys nulėkė iki mašinos, namuose laiptais užlipo ir dar valgyt paprašė.. ir čia nepilnai pora valandų po procedūros..
žinau kaip mano šunys atrodo po narkozės, kaip tik prieš metus dantis valėm su ja ir esu tikra kad ji jiems nebuvo daryta..
Toliau man paminėjo kraujo tyrimus, ir kad padarė abiems šunims nors prašiau tik vienam iš jų.. kainavo po 25e. kiekvienam.. paprašiau tyrimų rezultatų, atnešė tiesiog atspausdinta lapa dar ir ranka kai kuriuos tyrimus surašytus, taigi vel kyla klausimas ar jie abskritai buvo daryti..
aišku abiejų tyrimai buvo puikūs net ir mano 13-metės senutės..
taip pat abiems šuneliams leido ilgai veikiančius vaistus, antibjotikus.. velgi paklausiau kodėl leido tam kuriam gyd. nei nesiūlė dantų valyt, sako jau buvo beprasidedantis uždegimas.. tuomet kodėl gydytojas liepė dar palaukt..? išgirdau tik viena atsakyma, kad aš nieko nežinau reikia gydytojo klaust..
ai dar gi leido vaistus, kad pažadint iš narkozės..
dar vienas momentas, tai kad antrajam šuneliui (kuriam 13 metų ) lygiai prieš metus kai darėm šia procedūra išrovė 13 dantų.. na tai kainelė jau vien del to neturėjo būti tokia pati kaip mano jaunėlio kuris turi visus dantis, juk ir darbo per pus mažiau..
Ka galiu pasakyt, būkit budrūs visuomet iš anksto su gyd. aptarkit visas smulkmenas, nes kaip matom yra ir tokių
veterinorių kurie mėgsta pasavivaliaut ir savo nuožiūra neprašytas procedūras padaryt ar antibjotikų bereikalo prileist, ar tiesiog kuo daugiau pinigų išpešt..
Na o aš žinau tik viena, kad i šia klinika daugiau kojos nekelsiu.