Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Venecija_ @ 2013 02 05, 14:03)
Sveikos mergaites pasirodau ir as 22cd:

PRL - 338,4 mIU/l; (norma 102-496)
PROG - 51,12 nmol/l; (norma 5,3-86)

kaip manot cia viskas normaliai ?

Venecija, aš panašius skaičiukus turiu. Man atrodo, kad viskas čia gerai, nes O tikrai įvykusi. Bet.. aš dar nesikonsultavaui su medikais, bet daug kas sako, kad PRL norint pastoti turi būti žymiai žemesnis (nežiūrint į normas net - apie 150-200). Bet kiek esu skaičiusi, tokias atvejais (kai PRL yra normose, bet neva netinkamas nėštumui), PRG būna nedidelis - apie 10-20. Mūsų atveju PRG tikraio geras.
Eisi konsultuotis pas medikus?
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2013 02 05, 15:13)
Venecija, aš panašius skaičiukus turiu. Man atrodo, kad viskas čia gerai, nes O tikrai įvykusi. Bet.. aš dar nesikonsultavaui su medikais, bet daug kas sako, kad PRL norint pastoti turi būti žymiai žemesnis (nežiūrint į normas net - apie 150-200). Bet kiek esu skaičiusi, tokias atvejais (kai PRL yra normose, bet neva netinkamas nėštumui), PRG būna nedidelis - apie 10-20. Mūsų atveju PRG tikraio geras.
Eisi konsultuotis pas medikus?

taip snd kaip tik 4 val einu pas gine, bet pas paprasta tai nzn ar ji man gales ka pasakyti, nes cia savo nuoziura pasidariau siuos tyrimus. man labiausia buvo baisu del mano PROG kad nebutu vel didesnis nei norma, nes pries du men dariausi tai buvo 90,98... o kaip radau vienoj lentelej kad jei jis padidejas tai arba nestumas arba navikas gali buti... bet matyt tai buvo tik hormonu audros g.gif arba bande kazkas kabintis ir neisikabino... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Venecija_ @ 2013 02 05, 14:24)
taip snd kaip tik 4 val einu pas gine, bet pas paprasta tai nzn ar ji man gales ka pasakyti, nes cia savo nuoziura pasidariau siuos tyrimus. man labiausia buvo baisu del mano PROG kad nebutu vel didesnis nei norma, nes pries du men dariausi tai buvo 90,98... o kaip radau vienoj lentelej kad jei jis padidejas tai arba nestumas arba navikas gali buti... bet matyt tai buvo tik hormonu audros  g.gif arba bande kazkas kabintis ir neisikabino... verysad.gif

Lauksiu žinių būtinai, gal kažką ir sau gero sužinosiu. Pati pas gydytoją (vėlgi paprastą) keliausiu ketvirtadienį.
Sėkmės, tikėkimės, kad viskas pas Tave greit susitvarkys ir greitu metu galėsi drąsiai laukti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2013 02 05, 15:27)
Lauksiu žinių būtinai, gal kažką ir sau gero sužinosiu. Pati pas gydytoją (vėlgi paprastą) keliausiu ketvirtadienį.
Sėkmės, tikėkimės, kad viskas pas Tave greit susitvarkys ir greitu metu galėsi drąsiai laukti wub.gif

labai labai tikiuosi mirksiukas.gif linkiu ir tau geru naujienu mirksiukas.gif dar butinai snd po daktares parasysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif
Atsakyti
na va as jau po gines, ir kaip ir sakiau ji man nieko nepasake, trauke sena uzrasu knygute, paziureti ar atitinka mano tyrimai normas, nors kiekviena laboratorija juos duoda ir dar prog jos buvo visai kitais matavimo vienetasis nuo 1 iki 5.. g.gif

zodziu viskas normos ribose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Venecija_ @ 2013 02 05, 22:50)
na va as jau po gines, ir kaip ir sakiau ji man nieko nepasake, trauke sena uzrasu knygute, paziureti ar atitinka mano tyrimai normas, nors kiekviena laboratorija juos duoda ir dar prog jos buvo visai kitais matavimo vienetasis nuo 1 iki 5.. g.gif

zodziu viskas normos ribose  mirksiukas.gif

Na žiūrėsim ką maniškė ryt pasakys, nors abejoju ar ji išvis kažką žinos, nes ji akušerė, o pati tik rašo siuntimus pas paprastas ginekologes smile.gif Bet aš tai manau, kad jeigu PRG yra geras ir rodo 100 proc. įvykusią ovuliaciją, PRL gali būti šiek tiek užkilęs dėl kokio streso ar kitų faktorių unsure.gif
Na bent kokiu atveju - belieka tęsti planavimo džiaugsmus wub.gif
Atsakyti
Sveikutes, pasidariau hormonu tyrimus ir siandien turiu rezultatus. Gal kuri galetumet pakomentuoti? Buciau labai dekinga 4u.gif

5 c.d.

SHBG - 19.85 nmol/l norma 26.1 - 110
Insulinas - 18.34 mU/L norma 2.6 - 24.9
Prolaktinas - 10.5 ng/mL norma folikuline faze 4.5-33
ciklo vidurys 6.3 - 46
Liuteinine faze 4.9-40
Testosteronas <20 ng/dl norma <70
pomenopauze <43
Tireoptropininis hormonas (TSH, TTH) 1.94 uIU/ml norma 0.4-4
Laisvas tiroksinas (FT4) 1.03 ng/dL norma 0.89-1.76
Atsakyti
QUOTE(krista-30 @ 2013 02 05, 14:08)
PRL aukštokas, nors telpa į normas, bet visur sakoma, kad pastojimui idealiausias PRL kai būna apie 200  4u.gif

Taip, turi būti apie 200.
Atsakyti
sveikos 4u.gif greitom permeciau temute bet issamaus atsakymo nemaciau gal kuri galesit padet blush2.gif
man paskirti hormonu tyrimai galvoju kaip cia reikes daryti su progesteronu nes ciklas nera reguliarus. buna 29d bet buna ir 35d sakykim galiu sugauti O su OT bet kai O parodo teigiama tai ji istikro ivyksta tik po 12-48val tai nuo kada man skaiciuot dienas po O g.gif norisi darytis tyrimai tiksliai likus 7d iki mmm.? gal tol testuotis su OT kol parodys neigiama ir nuo tada pradet skaiciuot tas dienas ?
is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidillute @ 2013 02 06, 14:51)
sveikos  4u.gif greitom permeciau temute bet issamaus atsakymo nemaciau gal kuri galesit padet  blush2.gif
man paskirti hormonu tyrimai galvoju kaip cia reikes daryti su progesteronu nes ciklas nera reguliarus. buna 29d bet buna ir 35d sakykim galiu sugauti O su OT bet kai O parodo teigiama tai ji istikro ivyksta tik po 12-48val tai nuo kada man skaiciuot dienas po O  g.gif norisi darytis tyrimai tiksliai likus 7d iki mmm.? gal tol testuotis su OT kol parodys neigiama ir nuo tada pradet skaiciuot tas dienas ?
is anksto dekoju  4u.gif

Aš tai tavo vietoj daryčiaus ovuliacijos testukus ir dar matuočiau BT. Kai pagausi teigiamą OT ir sulauksi po jo BT pakilimo - nuo pirmos BT pakilimo dienos ir pradėk skaičiuot 7 dienas, o tada 7 DPO darykis progesterono tyrimą - tada jis turėtų būti labiausiai pakilęs. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kleckiukas27 @ 2013 02 06, 17:56)
Aš tai tavo vietoj daryčiaus ovuliacijos testukus ir dar matuočiau BT. Kai pagausi teigiamą OT ir sulauksi po jo BT pakilimo - nuo pirmos BT pakilimo dienos ir pradėk skaičiuot 7 dienas, o tada 7 DPO darykis progesterono tyrimą - tada jis turėtų būti labiausiai pakilęs.  mirksiukas.gif

Labai aciu uz issamu atsakyma 4u.gif taip ir darysiu. BT pradejau matuot praeita cikla tai dar neviska suprantu ten bet gal kaip nors blush2.gif
Atsakyti