Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Licca @ 2013 01 17, 15:31)
Šiandienai irgi pritariu, nes čia prieš porą dienų įmetųsi savo skaičius išgirdau, kad daug kas negerai  doh.gif 
O šiandien mano gydytojas (Klimas) dar kartelį viską apžiūrėjo, išklausinėjo ir pasakė, kad skaičiai visi geri, neturi prie ko prikibti  g.gif

Tai va, gaunasi, kad iš to noro kažką sužinoti sužinome tai, kas nebūtinai tiesa  ax.gif

tycia perziurejau vel tavo skaiciukus, kaip ir kitos tikrai randu prie ko prikibt. blush2.gif

bet jei Klimas sako, tai tebunie... rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos,
Gal galėtumėte pakomentuoti hormonų tyrimo rezultatus.Daryta 4 CD.

E2 - 46,42 pmol/l
FSH - 7,05 IU/l
LH - 9,71 U/l
Atsakyti
QUOTE(Grasilė @ 2013 01 17, 22:11)
Sveikos,

E2 - 46,42 pmol/l 
FSH - 7,05 IU/l     
LH - 9,71 U/l

E2 tikrai labai mazas, kiek suprantu, cia gali buti zenklas, kad endometras per plonas
Atsakyti
QUOTE(Grasilė @ 2013 01 17, 21:11)
Sveikos,

E2 - 46,42 pmol/l 
FSH - 7,05 IU/l     
LH - 9,71 U/l

Sutinku su Dkny, E2 tikrai mažokas g.gif
Atsakyti
O kas žino, kiek turi būti?
Mano E2 283, g.gif 3 cd.
Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2013 01 18, 11:28)
Mano E2 283, g.gif  3 cd. 
Ačiū  smile.gif

Daugelio laboratorijų norma E2 prasideda nuo 30 pmol/l, bet endokrinologai ir ginekologai pastojimui rekomenduoja kad butu apie 150 pmol/l nes mazesni skaiciai rodo kad gali buti bedeliu su gleivine.
Na aš manau, kad plikai nustatyti diagnozę vien pagal skaičiukus vieno ar kito hormono aišku negalima - reikia žiūrėti visumą.. gal to E2 visai ir užtenka 30 pmol/l, jei su echo pažiūrėjusi gydytoja nemato jokių problemų su gleivine. Bet juk hormonų rodikliai norint pastot gali visgi pasufleruot ką reiktų gal dar išsitirt ir kas gali trukdyt pastojimui.

Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2013 01 18, 11:28)
Mano E2 283, g.gif  3 cd. 
Ačiū  smile.gif

geri skaiciukai, tikrai. 4u.gif

mano 100 su biskiu budavo, tai gleivine per plona turejau.
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2013 01 18, 13:42)
geri skaiciukai, tikrai. 4u.gif

mano 100 su biskiu budavo, tai gleivine per plona turejau.

Reiktu ziureti echoskopiskai gleivines stori. Mano E2 pagal tyrimus buvo 170, tai echoskopiskai 11 cd. endometras 6.3, 16 c.d. paaugo iki 8.5. Pastojimui reiktu nuo 5 iki 9 mm, kiek zinau
Atsakyti
QUOTE(dkny_777 @ 2013 01 18, 14:01)
Reiktu ziureti echoskopiskai gleivines stori. Mano E2 pagal tyrimus buvo 170, tai echoskopiskai 11 cd. endometras 6.3, 16 c.d. paaugo iki 8.5. Pastojimui reiktu nuo 5 iki 9 mm, kiek zinau

taip, 5mm jau minimalus storis. pas mane budavo tokiu ciklu, kad 40c.d. 4-5mm budavo. doh.gif
Atsakyti
užpraeitą ciklą LH/FSH buvo virš 3
QUOTE(ToBeOrange @ 2012 12 04, 15:56)
4 c.d. LH 6,12 mIU/ml, FSH 2,03 mIU/ml, LH/FSH 3,01 doh.gif , estradiolis 324,4 pg/ml

dabar tik 0,67 (LH 2,83 mIU/ml, laboratorijos norma 2-12, FSH 4,23 mIU/ml, norma 4-13). ar normalus toks svyravymas? g.gif daryta 4 c.d., ciklas 28-30 d.
kaip suprantu, rodikliai arčiau žemutinės ribos nėra labai gerai. ir tas santykis toks įdomus. kaip supratau iš paskutnių poros šios temos puslapių, LH/FSH mažiau 1 yra irgi blogai kaip ir daug daugiau 1, tik jau rodo kitas problemas.
estradiolis 85,72 pg/ml (norma 12-166) irgi per mažas, kaip suprantu? g.gif nors ir per vidurį normos
testosteronas 0,118 ng/ml (norma 0,1-0,8). nors šitas geras lygtai

aš vis dar bandau diagnozuotis doh.gif . sunku apsispręsti dėl gydytojos. su VK susiję nekokie prisiminimai, vis per save neperlipu, kad vėl eičiau (kito pasirinkimo juk vistiek nėra, kai hormonai grybauja), tai bandau kol kas bent pati susigaudyti, kas vyksta šiuo metu. būčiau dėkinga, jeigu kas nors galės pakomentuoti ir padėti susigaudyti.
Atsakyti
QUOTE(ToBeOrange @ 2013 01 22, 11:15)
užpraeitą ciklą LH/FSH buvo virš 3

dabar tik 0,67 (LH 2,83 mIU/ml, laboratorijos norma 2-12, FSH 4,23 mIU/ml, norma 4-13). ar normalus toks svyravymas? g.gif daryta 4 c.d., ciklas 28-30 d.
kaip suprantu, rodikliai arčiau žemutinės ribos nėra labai gerai. ir tas santykis toks įdomus. kaip supratau iš paskutnių poros šios temos puslapių, LH/FSH mažiau 1 yra irgi blogai kaip ir daug daugiau 1, tik jau rodo kitas problemas.
estradiolis 85,72 pg/ml (norma 12-166) irgi per mažas, kaip suprantu? g.gif nors ir per vidurį normos
testosteronas 0,118 ng/ml (norma 0,1-0,8). nors šitas geras lygtai

aš vis dar bandau diagnozuotis doh.gif . sunku apsispręsti dėl gydytojos. su VK susiję nekokie prisiminimai, vis per save neperlipu, kad vėl eičiau (kito pasirinkimo juk vistiek nėra, kai hormonai grybauja), tai bandau kol kas bent pati susigaudyti, kas vyksta šiuo metu. būčiau dėkinga, jeigu kas nors galės pakomentuoti ir padėti susigaudyti.

na svyravimas įdomus pas tave - hormonai šoka kaip nori.. g.gif manau LH pas tave dabar tikrai per mažas.. toks mažas skaičiukas gali iki reikiamo dydžio nepakilti prieš ovuliacija ir jo gali neužtekti tam kad subrendusį folikulą paskatintų ovuliuoti. Ar progesteroną tirsies 7DPO? LH yra susijęs ir su progesterono gamyba, tai kai jis mažokas turėtų ir progesterono rodiklis būt nedidelis... LH skatina ovuliaciją, o po ovuliacijos skatina folikulo pavirtimą geltonkūniu, kuris gamina progesteroną.
E2 labai geras thumbup.gif pavertus į kitas normas gaunas 314,68 pmol/L (85,72 pg/ml padauginam iš 3.671).
Testosteronas mažokas - pas mane buvo 0,51 kai norma nuo 0,5 (nmol/l) tai sakė gydytoja per mažas. Testosteronas reikalingas moterims, nes atsakingas už libido ir jeigu neklystu yra kažkiek susijęs su LH gamyba.. Moterų organizme 50 proc. testosterono gaminama periferiniuose audiniuose, kita dalis susidaro kiaušidėse ir antinksčiuose.
Atsakyti
Kleckiukas27, ačiū 4u.gif
QUOTE(Kleckiukas27 @ 2013 01 22, 11:41)
Ar progesteroną tirsies 7DPO?

tik šį ciklą planuoju, užpraeitą, iš kurio tie pirmi skaičiai, buvau išvykusi į užsienį reikiamom dienom. šiap pas mane mažas progesteronas paprastai. per pirmą nėštumą ant žemiausios ribos buvo, iki 12 savaičių jį vartojau.
Testosteronas reikalingas moterims, nes atsakingas už libido ir jeigu neklystu yra kažkiek susijęs su LH gamyba.

tikrai mano libido pastaruoju metu miega doh.gif lotuliukas.gif bet moterims turbūt negydomas tas testosteronas, reikia kitus hormonus tvarkytis?
gaila, nebeatsimenu, kas ir kaip daroma su hormonais. jau ištrynė smegenys visą šią info smile.gif ką atsimenu - prolaktinas buvo virš 800, mažino bromkriptinu, ir progesteroną vartojau jau nėštumo metu.
ex, einu skaityti temą apie gydytojus, kauptis VK doh.gif
Atsakyti