Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Miglužė @ 2013 01 14, 19:58)
Sveikos, merginos  4u.gif
Registruojuosi ir aš skyrelyje "nesulaukiančioms gandro". Labai jo laukiam jau porą metų. Pradėjom neseniai pas gydytojus lankytis. Norėjau jūsų paklausti ką manot apie tokius hormonų tyrimus:
prolaktinas 329,49
folitropinas 5.33
liutropinas 4.60
Kaip suprantu viskas ok?  g.gif

Na FSH ir LH tikrai geri - per viduriuką thumbup.gif
O prolaktino kokios pas tave laboratorijos normos parašytos? Pas mane pvz. laboratorijos norma nurodyta yra iki 619, pas mane rezultatas buvo 269 tai gydytoja sakė labai gerai. Manau, kad ir pas tave tas prolaktinas turėtų būti ok wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2013 01 14, 20:58)
...prolaktinas 329,49...

Prolaktiną dar reiktų mažinti! g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2013 01 15, 11:39)
Prolaktiną dar reiktų mažinti!  g.gif

O gal žinai iki kiek sumažinti reikėtų ir kas vyksta kai yra per daug?
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2013 01 15, 15:44)
O gal žinai iki kiek sumažinti reikėtų ir kas vyksta kai yra per daug?

mažint turėtų (grubiai pasakysiu) berods iki 160-200. Bet gal kuri geriau atsakys.
Visur rašoma, kad padidėjęs PRL kiekis trikdo ovuliaciją, gali būti nereguliarios mėnesinės, gali jų visai nebūti ir t.t. Bet tuo pačiu turi būti gana žemas PRG.
Kadangi mano PRG aukštas, o PRL apie 500, ciklas reguliarus, OV vyksta, tai nežinau ką galvot.. Reikės užsirašyt pas endokrinologą kada... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2013 01 15, 15:54)
mažint turėtų (grubiai pasakysiu) berods iki 160-200. Bet gal kuri geriau atsakys.
Visur rašoma, kad padidėjęs  PRL kiekis trikdo ovuliaciją, gali būti nereguliarios mėnesinės, gali jų visai nebūti ir t.t. Bet tuo pačiu turi būti gana žemas PRG.
Kadangi mano PRG aukštas, o PRL apie 500, ciklas reguliarus, OV vyksta, tai nežinau ką galvot.. Reikės užsirašyt pas endokrinologą kada...  doh.gif

Mano prolkatinas panasus (360), progesteronas igi virs 40 buna, beje ir pastojau su tokiais rezultatais is ketvirto ciklo (gaila tik nesibaige nestumas sekmingai), tai gine sake nieko cia mazint tikrai nereikia ir nera tas virs 300 aukstas prolaktinas, kuri reiktu mazinti..plius jis labai megsta sokineti..
Atsakyti
QUOTE(Purpurine @ 2013 01 15, 16:00)
Mano prolkatinas panasus (360), progesteronas igi virs 40 buna, beje ir pastojau su tokiais rezultatais is ketvirto ciklo (gaila tik nesibaige nestumas sekmingai), tai gine sake nieko cia mazint tikrai nereikia ir nera tas virs 300 aukstas prolaktinas, kuri reiktu mazinti..plius jis labai megsta sokineti..

Jo, tokio dydžio prolaktinas papuola į normas. Ginė sako, kad viskas gerai. Net nežinau g.gif Man mėnesinės reguliaros, tai gal neverta dėl to prl sukti galvos smile.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Purpurine @ 2013 01 15, 17:00)

Tai vat ir aš tokią nuomonę giliai viduje turiu... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2013 01 15, 16:14)
Jo, tokio dydžio prolaktinas papuola į normas. Ginė sako, kad viskas gerai. Net nežinau  g.gif Man mėnesinės reguliaros, tai gal neverta dėl to prl sukti galvos  smile.gif  g.gif

na nezinau, as manyciau, kad jei nepavyksta pastot, tai turbut ne del to, kad prolaktinas virs 300, kuris telpa i normas, o gal kame kitame slypi beda g.gif na, bet jei nepavyksta rast jokios kitos priezasties ir ilgai nepavyksta pastot, gal tada galima ir prie to prolaktino kabinetis g.gif na cia mano nuomone ir kaip sakau man netrukde toks pastojimui..
Atsakyti
QUOTE(Purpurine @ 2013 01 15, 17:00)

drinks_cheers.gif

as po pusantru metu planavimo pasidariau prolaktina buvo virs 800... na israse broma , bet man vistiek vyko O ir progesteronas buvo virs 50. bet musem nes per aukstas... greit du metai kaip prolaktinas normoj apie 200-300 ir tai nepadejo pastoti , o darem 5 iui ir dar keleta stimuliaciju, tad tikrai nemanau kad prolaktinas iki 400 trukdo pastojimui ir issaukia persileidimus. kita karta per daug sureiksminam skaiciukus ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meskute102: 15 sausio 2013 - 19:13
Labukas smile.gif
Gal galite pakomentuoti ciklo pradzios hormonu rezultatus? Ka rodo E2? Ne per didelis? O toks FSH ne per didelis? Dekoju 4u.gif

FSH - 8.6 IU/l
LH - 2.9 IU/l
E2 - 234 pmol/l
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2013 01 15, 10:14)
Kiek žinau, prolaktinas net jeigu ir normose, bet toks yra per didelis nėštumui. Pati turiu arti 500, bet nors ir norma, sakoma, kad nėštumui, o tiksliau, ovuliacijai įvykti jau trukdo.
O dėl kitų dviejų negaliu pakomentuoti  4u.gif

Mano PRL svyruoja nuo 350 iki 500, bet kiek gydytoju (giniu, vaisingumo ir endokrinol.) beaplankiau, visi sako viskas gerai, jokiu vaistu nereikia...nezinau kuo tiketi doh.gif
Man tik klausimas kyla - jei daro stimuliacijas - skatina OV, tai gal siek tiek didesnis PRL netrugdo g.gif nes natur cikle suprantama, padidejes PRL gali slopinti OV, bet kai stimuliuoja, tai kiti vaistai ja skatina g.gif kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(*Gaja* @ 2013 01 15, 20:26)
Labukas smile.gif
Gal galite pakomentuoti ciklo pradzios hormonu rezultatus?  Ka rodo E2? Ne per didelis? O toks FSH ne per didelis? Dekoju 4u.gif 

FSH - 8.6 IU/l
LH - 2.9 IU/l
E2 - 234 pmol/l

tavo rezultatai neblogi, bet pagal mane FSH galėtų būti kiek mažesnis (kiek esu skaičius geriausias yra apie 5 ar 6 rodiklis - per viduriuką), o LH galėtų būti kiek didesnis, nes dabar santykis LH/FSH gaunas tik 0,33.. Ar progesteroną tyreis - viskas ok? LH yra susijęs ir su progesterono gamyba, tai kai jis mažokas turėtų ir progesterono rodiklis būt nedidelis... LH skatina ovuliaciją, o po ovuliacijos skatina folikulo pavirtimą geltonkūniu, kuris gamina progesteroną.
E2 tikrai ne per didelis wink.gif
Atsakyti