QUOTE(Ksaverita @ 2013 01 10, 23:47)
Sveikos,
Žodžiu su manim yra tokia istorija. Aš pasidariau hormonų tyrimus, nes man buvo kažkaip menesinės susreikavusios, štai jie:
TSH mIU/l (0.27 - 4.2) 2.36
FSH IU/L (1.7 - 21.5) 6.41
LH IU/L (1 - 95.6) 9.03
PROL mIU/L (102 - 496) 257.5
EST pmol/L (46 - 1828) 247.4
Kaip ir matosi viskas normos ribose. Tačiau daktare sake kad kažkoks santykis yra blogas, tikriausiai LH ir FSH, paklausė ar noriu pastoti na pasakiau noriu. Tai sako reikia pagert truputeli vaistuku. Na bet sakau gal atsitaisys gal aš dar palauksiu. Nes tuo metu aš dar nenorėjau pastoti. Bet dabar galvoju gal reikėjo vis dėl to pagerti . Tai klausymas kas žino arba toms kurios gėrė tuos vaistukus, kad atsistatytu tas santykis. Ar ilgai tuos vaistus reikia gerti??? mes planuojam jau pradėti kad . Bet gal tas vaistų gerimas užtruks ilgai... ne vieną mėnesį, gal reikia jau pradėti žiūrėtis...
Žodžiu su manim yra tokia istorija. Aš pasidariau hormonų tyrimus, nes man buvo kažkaip menesinės susreikavusios, štai jie:
TSH mIU/l (0.27 - 4.2) 2.36
FSH IU/L (1.7 - 21.5) 6.41
LH IU/L (1 - 95.6) 9.03
PROL mIU/L (102 - 496) 257.5
EST pmol/L (46 - 1828) 247.4
Kaip ir matosi viskas normos ribose. Tačiau daktare sake kad kažkoks santykis yra blogas, tikriausiai LH ir FSH, paklausė ar noriu pastoti na pasakiau noriu. Tai sako reikia pagert truputeli vaistuku. Na bet sakau gal atsitaisys gal aš dar palauksiu. Nes tuo metu aš dar nenorėjau pastoti. Bet dabar galvoju gal reikėjo vis dėl to pagerti . Tai klausymas kas žino arba toms kurios gėrė tuos vaistukus, kad atsistatytu tas santykis. Ar ilgai tuos vaistus reikia gerti??? mes planuojam jau pradėti kad . Bet gal tas vaistų gerimas užtruks ilgai... ne vieną mėnesį, gal reikia jau pradėti žiūrėtis...
Visi rezultatai geri pas tave, išskyrus LH/FSH santykį. Pas tave greičiausiai turėtų būti PKS - santykis LH/FSH 1,4, bet dar gydytoja turėtų su echo pažiūrėt kaip ten kas viduj pas tave ir tada jau tiksliai pasakyt diagnozę..
Šiaip tą santykį kiek žinau kažkiek išlygina agnus castus - homeopatiniai vaistukai, juos reikia gerti mažiausiai 3 mėn ir ilgiau.
O progesterono tyrimo nesidarei 7 DPO? nes šis rodikliukas parodytų ar pas tave vysta ovuliacija. Kai būna PKS dažniausiai ir ovuliacija nevyksta arba vyksta ne visada. Jei nėr ovuliacijos tai supranti pati kaip yra su pastojimu..
Jeigu jau esat pasirengę vaikučiui tai manau nėr ko laukt ir gaudykit gandrą už sparnų nes kai jau pradedi planuot vaikučius tai ne taip greitai viskas gaunas. O laukti metus, du ar daugiau metų kai jau vaikučių nori yra labai sunku.. iš patirties žinau..