Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(dkny_777 @ 2013 01 09, 11:25)
merginos, kas supranta- pasidariau tyrimus, bet pas daktare dar nepatekau ...

ka manot?

5 c.d.:

TTH                  1.645 mIU/l
SHBG              111.1 nmol/l
TESTO              0.97 nmol/l
E2                    170.99 pmol/l
FSH                  10.2 IU/l
LH                    4.9 IU/l

O kokios laboratorijos nurodytos tyrimų normos parašyk, nes kiekviena labaratorija turi savo normas.
Atsakyti
QUOTE(dkny_777 @ 2013 01 09, 12:25)
5 c.d.:

TTH geriau kad būtų apie 1, bet dar neblogas.
FSH jau truputį didokas... būt gerai kad daugiau nekiltų. Geriau daktarė pakomentuos.
FSH/LH santykis turi būti 1,5-2, vadinasi, gerai.
Kitų nežinau blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2013 01 09, 13:02)

FSH/LH santykis turi būti 1,5-2, vadinasi, gerai.

Šisi santykis turi būti apie 1, kitaip tai reiškia,kad policistinės kiaušidės. reikėtų nueiti pas ginekologę, kad pažiūrėtų per echo.
Atsakyti
QUOTE(rutguda @ 2013 01 09, 13:12)
Šisi santykis turi būti apie 1, kitaip tai reiškia,kad policistinės kiaušidės. reikėtų nueiti pas ginekologę, kad pažiūrėtų per echo.

Kiek žinau vertinant PKS reikia ne FSH dalinti iš LH, LH dalinti iš FSH. tai pas dkny santykis LH/FSH - 0,480 (pagal mane šiek tiek mažokas santykis)

va ką radau SM prie PKS temutės

PKS Simptomai:

* 3-5 c.d. hormonų tyrimai: padidėjęs testosteronas (bet dažnai ties viršutine riba), aukštas LH, LH/FSH santykis 2:1, E2 virš 80 pmol/l.

Papildyta:
QUOTE(dkny_777 @ 2013 01 09, 11:25)

ka manot?

5 c.d.:

SHBG              111.1 nmol/l
TESTO              0.97 nmol/l
E2                    170.99 pmol/l

FSH rodiklis aukštokas, bet neaišku, kokios laboratorijos normos yra, tai sunku vertinti.. O be to, viskas pataisoma vaistukų pagalba smile.gif pas mane buvo prieš 3 mėnesius šis rodiklis net 11,8..

Pagal mane testosterono kiek mažoka ir SHBG turėtų būti kiek per didelis - bet reikia čia laboratorijos normas žiūrėt, nes pavyzdžiui pas mane laboratorijos SHBG viršutinis rodiklis 110 (nmol/l), o kitoj laboratorijoj gali būti visai kitoks..
Atsakyti

FSH rodiklis aukštokas, bet neaišku, kokios laboratorijos normos yra, tai sunku vertinti.. O be to, viskas pataisoma vaistukų pagalba smile.gif pas mane buvo prieš 3 mėnesius šis rodiklis net 11,8..

Pagal mane testosterono kiek mažoka ir SHBG turėtų būti kiek per didelis - bet reikia čia laboratorijos normas žiūrėt, nes pavyzdžiui pas mane laboratorijos SHBG viršutinis rodiklis 110 (nmol/l), o kitoj laboratorijoj gali būti visai kitoks..
[/quote]

SHBG norma pagal laboratorija yra 110, FSH 10.2, tai sitie ties virsutine riba, kazi ka tai galetu reiksti?
Atsakyti
[quote=dkny_777,2013 01 09, 14:05]

[/quote]
SHBG norma pagal laboratorija yra 110, FSH 10.2, tai sitie ties virsutine riba, kazi ka tai galetu reiksti?
[/quote]

Tik svarbu neišsigąsk ir neskaityk apie tą FSH daug.. smile.gif žinau iš patirties ką reiškia kai prisiskaitai, kad tau 27 metų merginai jau vos ne klimaksas ir tavo kiaušinėlių rezervas senka..
Šiaup literatūroje rašo, kad padidėjęs FSH gali rodyti:
1. Vystosi pirmalaikio kiaušidžių išsekimo sindromas, t.y. kiaušidėse baigiasi pirminiai folikulai.
2. Vystosi rezistentiškų kiaušidžių sindromas, kai kiaušidėse folikulai yra, bet jie nereaguoja į FSH stimuliaciją (pvz., dėl receptorių defekto ar pakenkimo).
Bet tai tikrai nereiškia, kad jau taiu tas yra. Tas FSH rodiklis gali labai šokinėti ir dėl kitų veiksnių - hipofizės veiklos pokyčių - skaičiau, kad net tai, kad labai nori vaikų gali užkelti šį rodiklį, nes hipofizė ima labiau stimuliuoti folikulų augimą.
Gydytoja pagal mane turėtų tau paskirti vaistukus reguliuojančius hormonus - man paskyrė gerti homeopatinius vaistukus tris mėnesius ir jau baigiu juos gert, žiūrėsiu ar pagerėjo..
o dėl SHBG padidėjimo nelabai ką žinau, bet skaičiau, kad SHBG padidėjimas dažniausiai būna susijęs su vartojamais gydymui estrogenais, esant skydliaukės funkcijos sutrikimui ir kt.
Gal pas tave su skydliauke yra problemų?
Atsakyti
SHBG jauciu padidejes del pries tai vartotu KT... o kokie tai homeopatiniai vaistai?
Atsakyti
QUOTE(Kleckiukas27 @ 2013 01 09, 14:42)
Kiek žinau vertinant PKS reikia ne FSH dalinti iš LH, LH dalinti iš FSH. tai pas dkny santykis LH/FSH - 0,480 (pagal mane šiek tiek mažokas santykis)

Ooops.... sorry blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kleckiukas27 @ 2013 01 09, 14:42)

doh.gif Ot patarėja... nu gi tikrai...
soriuks blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dkny_777 @ 2013 01 09, 15:33)
SHBG jauciu padidejes del pries tai vartotu KT... o kokie tai homeopatiniai vaistai?

Agnus castus vadinas jie - yra net skyrelis atskiras apie šį vaistuką wink.gif Na šiaip pati jaučiu kad jie man padeda, nes buvo visokių bėrimų pas mane kurie jau beveik išnyko. Na o kaip yra ištikrųjų su tuo mano FSH dabar pamatysiu tik pakartojus hormonų tyrimus.
Atsakyti
Skaitinėju skaitinėju aš čia šią temutę ir prisiminiau savo rezultatus.
7 DPO dariausi PRL (buvo berods apie 500 ar tai kiek mažiau, na normose buvo bet į didesnę pusę) ir PRG (buvo apie 90). Vienetų nepasakysiu dabar, bet...
kiek čia skaitau, tai jeigu pas ką nors yra aukštokas PRL, tai PRG būna žemas (o čia jau yra logiška, kad aukštas PRL neleidžia normaliai O įvykti), o pas mane PRG aukštas (vos ne nėštuminis). Tai kaip čia dabar suprast? Galbūt aukštą PRL galėjo įtakoti kokie stresai? g.gif
(greitu metu keliausiu į konsultaciją, bet galvoju gal čia yra panašius skaičiukus gavusių merginų) 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Žodžiu su manim yra tokia istorija. Aš pasidariau hormonų tyrimus, nes man buvo kažkaip menesinės susreikavusios, štai jie:
TSH mIU/l (0.27 - 4.2) 2.36
FSH IU/L (1.7 - 21.5) 6.41
LH IU/L (1 - 95.6) 9.03
PROL mIU/L (102 - 496) 257.5
EST pmol/L (46 - 1828) 247.4
Kaip ir matosi viskas normos ribose. Tačiau daktare sake kad kažkoks santykis yra blogas, tikriausiai LH ir FSH, paklausė ar noriu pastoti na pasakiau noriu. Tai sako reikia pagert truputeli vaistuku. Na bet sakau gal atsitaisys gal aš dar palauksiu. Nes tuo metu aš dar nenorėjau pastoti. Bet dabar galvoju gal reikėjo vis dėl to pagerti doh.gif . Tai klausymas kas žino arba toms kurios gėrė tuos vaistukus, kad atsistatytu tas santykis. Ar ilgai tuos vaistus reikia gerti??? unsure.gif mes planuojam jau pradėti smileysex.gif kad nestuke.gif . Bet gal tas vaistų gerimas užtruks ilgai... ne vieną mėnesį, gal reikia jau pradėti žiūrėtis...
Atsakyti