Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Laputė26 @ 2012 12 04, 14:08)
Sveikos mergaitės,

Vėl aš su liūdesiuku kreipiuos į jus pagalbos.. sad.gif sad.gif

Pasidariau 7DPO (21 ciklo dieną) prolaktino ir progesterono tyrimus - kaip suprantu pas mane per mažai progesterono.. nors OV testukai būna teigiami ir BT antroje fazėje pakyla.. tik tiek kad liutealinė fazė pas mane kiek trumpoka pagal mane - pavyzdžiui praeitą mėnesį buvo tik 9 dienos - dabar galvoju tikriausiai dėl to, kad pas mane progesterono mažoka...

Gal galite pakomentuot mano tyrimukus kas nors? Ačiū.
PRL Prolaktinas (mIU/l)
rezultatas - 269,24
normos - V:45-375 M:59-619

PGR Progesteronas (nmol/l)
rezultatas - 20,37
normos - V:0.89-3.88
M:Pagal fazes Folikulinė fazė:
0.48-4.45
Ovuliacinė f.: 2.4-9.4
Liutealinė f.: 10.62-81.28
Postmenopauzė: 0.21-2.32

PRL labai geras, PRG mazokas...reiks didint manau vaistukais...

QUOTE(ToBeOrange @ 2012 12 04, 16:56)
Sveikos,
jeigu pirmos ciklo pusės tyrimų rezultatai nekokie (4 c.d. LH 6,12 mIU/ml, FSH 2,03 mIU/ml, LH/FSH 3,01 doh.gif , estradiolis 324,4 pg/ml) , ar verta dar šį ciklą bėgti pas gydytoją? ar kažką galės koreguoti iš karto? ar jau laukti kito ciklo? suplanavau šį ciklą tirtis, kitą ciklą keliauti pas gydytoją su visais rezultatais (šįkart keliaučiau pirmą kartą). bet galvoju, gal jau kažką iki kito ciklo galima suspėti g.gif šiame skyrelyje gyvenau prieš 5-6 metus, tada viską žinojau, bet dabar jau nebeatsimenu, kas, kaip, kada doh.gif ačiū iš anksto atsakiusioms

Gali bekti dabar pries OV, pasiziures viska, arba pasidaryk dar PR<L ir PRG 7 dpo ir tada kita cikla nulek smile.gif

QUOTE(*Gintare* @ 2012 12 04, 19:52)
Na va, pakartojau savo PRL - tai nieko nebesusigaudau visai.... 22 cd buvo 1502 mIU/I (norma 102-496), o po penkių dienų pakartojus, tik visai kitoj laboratorijoj (5 cd) - 6,47 ng/mL (x21.2mIU/L) (normos: Folikulinė fazė 4.5 - 33; Ciklo vidurys 6.3 - 46; Liuteininė fazė 4.9 - 40; 1-as nėšt. trimestr. 3.2 - 43; 2-as nėšt. trimestr. 13 - 166; 3-as nėšt. trimestr. 13 - 318). Čia kaip gaunasi kaži? Tas pats, blogiau ar geriau?  g.gif  g.gif

Hm, kaip keista kad taip skiriasi g.gif nemanau kad nuo streso tiek gali uzkilti. Nesigundai trecia karta pasidaryti? Tik tikrai, jei viastus vartoji, tai antrasis tyrimas gali buti netikslus
Atsakyti
QUOTE(*Gintare* @ 2012 12 04, 21:54)
Ačiū tau už komentarus. Na, ne, nebuvau susijaudinusi, visada ramiai duodu kraują. Gydytoja pamačiusi 1502 rezultatą išrašė Bromkriptiną ir liepė apsilankyti pas endokrinologą. Spėjau išgert 2 tabletes iki PRL pakartotino tyrimo, o pas endokrinologą greit pakliūt neišeina.... Bandysiu jaučiu savo gydytojai pasiskambint. Dar kartelį ačiū  4u.gif

Tai bromkriptinas mažina PRL...Tada tyrimas gali būti netikslus.
Atsakyti
Labas merginos wink.gif

Na va buvau pas gydytoją - vakar rašiau, kad pas mane progesteronas 7DPO buvo 20,37 - ir nieko man gydytoja neskyrė jam didint... Sako - jeigu yra laboratorijos normos, tai pagal jas ir reik žiūrėt. Jeigu būtų 10 su trupučiuku tai jau skirčiau vaistukus, o dabar sake nieko nereikia..
Ir dar sakė, kai progesterono būna nepakankamai, tada gimdos gleivinė būna plona - o pas mane sakė jinai yra išvešėjusi. Gal kas nors iš jūsų žino kaip su ta gleivine būna kai progesterono per mažai?
Taip kad išėjau kaip ir apsiraminus - jei gydytoja taip sako, gal taip ir yra.. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2012 12 05, 00:52)
Hm, kaip keista kad taip skiriasi  g.gif nemanau kad nuo streso tiek gali uzkilti. Nesigundai trecia karta pasidaryti? Tik tikrai, jei viastus vartoji, tai antrasis tyrimas gali buti netikslus

QUOTE(rutguda @ 2012 12 05, 14:28)
Tai bromkriptinas mažina PRL...Tada tyrimas gali būti netikslus.

Ačiū mergaitės. Bandysiu eit pas endokrinologą ir tada viskas bus aiškiau. Bet bjaurus tas vaistas... Nuo vienos tabletės taip negera rytais schmoll.gif Baisu pagalvot, kaip kitos po 6 geria blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Laputė26 @ 2012 12 05, 14:30)
Labas merginos wink.gif
Na va buvau pas gydytoją - vakar rašiau, kad pas mane progesteronas 7DPO buvo 20,37 - ir nieko man gydytoja neskyrė jam didint... Sako - jeigu yra laboratorijos normos, tai pagal jas ir reik žiūrėt. Jeigu būtų 10 su trupučiuku tai jau skirčiau vaistukus, o dabar sake nieko nereikia..

Na manau tipinis eilines ginekologes pasakymas, jei normose - vadinasi viskas gerai. Norint pastoti neuztenka buti normos ribose.. Kaip ir tas pats PRL, mano ginekologe sake ojj viskas gerai, nors jis pas mane buvo 450, kita karta 550.. 4u.gif
Nu bet nezinau, gali bandyt kita menesi dar PRG pasidaryt, gal tik si toks buvo, ar ne ta diena pataikei.. Bent jau as taip daryciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2012 12 05, 17:21)
Na manau tipinis eilines ginekologes pasakymas, jei normose - vadinasi viskas gerai. Norint pastoti neuztenka buti normos ribose.. Kaip ir tas pats PRL, mano ginekologe sake ojj viskas gerai, nors jis pas mane buvo 450, kita karta 550..  4u.gif
Nu bet nezinau, gali bandyt kita menesi dar PRG pasidaryt, gal tik si toks buvo, ar ne ta diena pataikei.. Bent jau as taip daryciau smile.gif

Bandysiu kitą mėnesį pakartot PRG tyrimus.. Ačiū Zvaigzdute už atsakymą rolleyes.gif
Atsakyti
Sakykit kada man pasidarytituos tyrimus 7 DPO kai nezinau kada ta OV ivyko, mano grafikėlis http://tevu-darzelis...455@1211170a79e
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratele2006: 07 gruodžio 2012 - 10:39
QUOTE(juratele2006 @ 2012 12 07, 10:39)
Sakykit kada man pasidarytituos tyrimus 7 DPO kai nezinau kada ta OV ivyko, mano grafikėlis http://tevu-darzelis...455@1211170a79e

Pagal grafika kol kas O neivyko, matuok toliau. O koks paprastai buna ciklo ilgis?
Atsakyti
Sveikos merginos,

Pasidalinsiu savo naujienomis. Pasidariau as savo viso ciklo PRG ir E2 kreive (hormonu profili) ir pasirodo, kad nors mano 7DPO PRG kaip ir normoj, kreive yra negera - pas mane po O truksta ir PRG ir E2, ir va kodel man pries mm teplioja ir va kodel 3 metai nesusilaukiam vaiku. Taigi israse man leidziamu vaistu, leistis reikis konkreciom dienom po piko , viso 4 "okolai" i raumenis kiekviena cikla. Taigi va. Dabar gydysimes ir ziuresim kaip bus toliau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laputė26 @ 2012 12 05, 14:30)
Labas merginos wink.gif
Ir dar sakė, kai progesterono būna nepakankamai, tada gimdos gleivinė būna plona - o pas mane sakė jinai yra išvešėjusi. Gal kas nors iš jūsų žino kaip su ta gleivine būna kai progesterono per mažai?
Taip kad išėjau kaip ir apsiraminus - jei gydytoja taip sako, gal taip ir yra.. wink.gif

Pas paprasta gine ar nevaisingumo speca eini? Nes paprastos megsta sakyt kad i normas svarbu telpam ir gerai, o is tikro i pastojimui palankius skaiciukus reik ziuret.
Del PRG ir gleivines girdeju tokia nuomone. Pas mane PRG mazas, anksciau glevine irgi buvo plona, bet jau gal daugiau nei 6 men dupha naudoju, ir dabar gleivine gera, taigi gal ir tiesa wink.gif

QUOTE(rausva debesele @ 2012 12 07, 16:46)
Sveikos merginos,

Pasidalinsiu savo naujienomis. Pasidariau as savo viso ciklo PRG ir E2 kreive (hormonu profili) ir pasirodo, kad nors mano 7DPO PRG kaip ir normoj, kreive yra negera - pas mane po O truksta ir PRG ir E2, ir va kodel man pries mm teplioja ir va kodel 3 metai nesusilaukiam vaiku. Taigi israse man leidziamu vaistu, leistis reikis konkreciom dienom po piko , viso 4 "okolai" i raumenis kiekviena cikla. Taigi va. Dabar gydysimes ir ziuresim kaip bus toliau. g.gif

Labai idomu butu pamatyti grafikeli, gal cia pasidalint gali ar i az galetum atsiusti? Esu siek tiek skaiciusi vienoj knygelej apie hormonu kitimo grafikus viso ciklo metu, tai butu labai idomu pamatyti wink.gif
Su vaistukas PRG didinsi ar ir E2?
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2012 12 07, 17:30)
Pas paprasta gine ar nevaisingumo speca eini? Nes paprastos megsta sakyt kad i normas svarbu telpam ir gerai, o is tikro i pastojimui palankius skaiciukus reik ziuret.
Del PRG ir gleivines girdeju tokia nuomone. Pas mane PRG mazas, anksciau glevine irgi buvo plona, bet jau gal daugiau nei 6 men dupha naudoju, ir dabar gleivine gera, taigi gal ir tiesa wink.gif
Labai idomu butu pamatyti grafikeli, gal cia pasidalint gali ar i az galetum atsiusti? Esu siek tiek skaiciusi vienoj knygelej apie hormonu kitimo grafikus viso ciklo metu, tai butu labai idomu pamatyti wink.gif
Su vaistukas PRG didinsi ar ir E2?

Pasisgtengsiu per savaitgali nufotkint ir isikelt i kompa ta grafikeli, ir tada jau paziuresiu kaip pasidalinti. As ir pati jo neissinagrinejau iki galo, pirmadieni eisim pas savo napro mokytoja, ji manau issamiau pasigilins.
Vaistukai israsyti yra Choragon (Gonadotropinum chorionicum), viena injekcija - 2500 kazko/ml. Pirkom juos Lenkijoj ir Lietuvoj, kai ziurejom su gydytoju ar yra kokios info lietuviskos apie juos, neradom nieko, taigi padariau isvada kad ju nera. Zinok kadangi is po keliones dar apkvaitus visa, nes ziauriai pavargstu as per jas, tai neturiu vieko meginti skaityti lenkiska lapeli biggrin.gif Bet kaip gydytojas sake, tures sunormalizuoti mano visa cikla siti vaistai (tures dingti ir tepliojimai ir nervingumas PMS-inis), tai manau, kad tikrai ir apie PRG ir apie E2 kalba ejo. Sake kreive geres ciklas po ciklo. Labai tikiuosi kad taip ir bus.
Atsakyti
QUOTE(rausva debesele @ 2012 12 07, 21:05)
Pasisgtengsiu per savaitgali nufotkint ir isikelt i kompa ta grafikeli, ir tada jau paziuresiu kaip pasidalinti. As ir pati jo neissinagrinejau iki galo, pirmadieni eisim pas savo napro mokytoja, ji manau issamiau pasigilins.
Vaistukai israsyti yra Choragon (Gonadotropinum chorionicum), viena injekcija - 2500 kazko/ml. Pirkom juos Lenkijoj ir Lietuvoj, kai ziurejom su gydytoju ar yra kokios info lietuviskos apie juos, neradom nieko, taigi padariau isvada kad ju nera. Zinok kadangi is po keliones dar apkvaitus visa, nes ziauriai pavargstu as per jas, tai neturiu vieko meginti skaityti lenkiska lapeli biggrin.gif Bet kaip gydytojas sake, tures sunormalizuoti mano visa cikla siti vaistai (tures dingti ir tepliojimai ir nervingumas PMS-inis), tai manau, kad tikrai ir apie PRG ir apie E2 kalba ejo. Sake kreive geres ciklas po ciklo. Labai tikiuosi kad taip ir bus.

Kokiu hormonu kreives dar dareisi? Ar tik PRG ir E2? Jei nepaslaptis, kiek toks hormonu sekimas is viso kainavo? Nes kaip suptuntu krauja teko priduoti n kartu?
Atsakyti