Sveikos mergaitės,
Vėl aš su liūdesiuku kreipiuos į jus pagalbos..
Pasidariau 7DPO (21 ciklo dieną) prolaktino ir progesterono tyrimus - kaip suprantu pas mane per mažai progesterono.. nors OV testukai būna teigiami ir BT antroje fazėje pakyla.. tik tiek kad liutealinė fazė pas mane kiek trumpoka pagal mane - pavyzdžiui praeitą mėnesį buvo tik 9 dienos - dabar galvoju tikriausiai dėl to, kad pas mane progesterono mažoka...
Gal galite pakomentuot mano tyrimukus kas nors? Ačiū.
PRL Prolaktinas (mIU/l)
rezultatas - 269,24
normos - V:45-375 M:59-619
PGR Progesteronas (nmol/l)
rezultatas - 20,37
normos - V:0.89-3.88
M:Pagal fazes Folikulinė fazė:
0.48-4.45
Ovuliacinė f.: 2.4-9.4
Liutealinė f.: 10.62-81.28
Postmenopauzė: 0.21-2.32
QUOTE(Laputė26 @ 2012 12 04, 14:08)
Sveikos mergaitės,
Pasidariau 7DPO (21 ciklo dieną) prolaktino ir progesterono tyrimus - kaip suprantu pas mane per mažai progesterono.. nors OV testukai būna teigiami ir BT antroje fazėje pakyla.. tik tiek kad liutealinė fazė pas mane kiek trumpoka pagal mane - pavyzdžiui praeitą mėnesį buvo tik 9 dienos - dabar galvoju tikriausiai dėl to, kad pas mane progesterono mažoka...
PRL Prolaktinas (mIU/l)
rezultatas - 269,24
rezultatas - 20,37
0.48-4.45
PRL Prolaktinas (mIU/l)
rezultatas - 269,24
rezultatas - 20,37
0.48-4.45
Na progesteronas mažokas,Pas mane viena kart buvo 26 tų vienetų, tai sakė,kad jau O įvykus, jei vir 20 tų vienetų - O skaitosi kaip įvykus( nors yra šaltinių,kurie teigia,kad pilnaveriška O būna kai jau 25-30 ) bet labiausiai susirūpinčiau trumpa antąja faze, nes jei ir apsivaisina kiaušinėlis - gali būti,kad nespėja implantuotis...
PRL
QUOTE(rutguda @ 2012 12 04, 13:43)
Na progesteronas mažokas,Pas mane viena kart buvo 26 tų vienetų, tai sakė,kad jau O įvykus, jei vir 20 tų vienetų - O skaitosi kaip įvykus( nors yra šaltinių,kurie teigia,kad pilnaveriška O būna kai jau 25-30 ) bet labiausiai susirūpinčiau trumpa antąja faze, nes jei ir apsivaisina kiaušinėlis - gali būti,kad nespėja implantuotis...
PRL
PRL
Ačiū Rutgunda už atsakymą
keliausiu pas ginę, žiūrėsiu ką sakys..
taip jau nusibodo tie blogi hormonų tyrimai, visai jau liūdesys ima..
QUOTE(Laputė26 @ 2012 12 04, 15:16)
Ačiū Rutgunda už atsakymą
Ne tokie ir blogi tavo tyrimai, neliūdėk
Sveikos,
jeigu pirmos ciklo pusės tyrimų rezultatai nekokie (4 c.d. LH 6,12 mIU/ml, FSH 2,03 mIU/ml, LH/FSH 3,01 , estradiolis 324,4 pg/ml) , ar verta dar šį ciklą bėgti pas gydytoją? ar kažką galės koreguoti iš karto? ar jau laukti kito ciklo? suplanavau šį ciklą tirtis, kitą ciklą keliauti pas gydytoją su visais rezultatais (šįkart keliaučiau pirmą kartą). bet galvoju, gal jau kažką iki kito ciklo galima suspėti šiame skyrelyje gyvenau prieš 5-6 metus, tada viską žinojau, bet dabar jau nebeatsimenu, kas, kaip, kada ačiū iš anksto atsakiusioms
jeigu pirmos ciklo pusės tyrimų rezultatai nekokie (4 c.d. LH 6,12 mIU/ml, FSH 2,03 mIU/ml, LH/FSH 3,01 , estradiolis 324,4 pg/ml) , ar verta dar šį ciklą bėgti pas gydytoją? ar kažką galės koreguoti iš karto? ar jau laukti kito ciklo? suplanavau šį ciklą tirtis, kitą ciklą keliauti pas gydytoją su visais rezultatais (šįkart keliaučiau pirmą kartą). bet galvoju, gal jau kažką iki kito ciklo galima suspėti šiame skyrelyje gyvenau prieš 5-6 metus, tada viską žinojau, bet dabar jau nebeatsimenu, kas, kaip, kada ačiū iš anksto atsakiusioms
QUOTE(ToBeOrange @ 2012 12 04, 15:56)
Sveikos,
Na pagal LH/FSH santykį manau galima įtarti PKS - tą galėtų paneigti ar patvirtinti ginė su echo pagalba, tai aš tavo vietoje eičiau pas ginę ciklo viduryje daugmaž prieš OV kad pažiūrėtų ar susiformavęs dominuojantis folikulas. Tada galima spręst dėl PKS (jei būna PKS kiek skaičiau nesusiformuoja dominuojantis).
O Testosterono tyrimo nesidarei? nes jis būna paprastai padidėjęs kai PKS..
Estradolis
FSH pagal mane per mažas..
Jei ką neteisingai parašiau - yra čia merginų labai protingų ir patyrusių - pataisys mane
ačiū. bandysiu rašytis pas gydytoją
šįkart ne, bet paprastai jis pas mane normalus. jį galima bet kurią dieną darytis? gal tada pasidaryčiau prieš gydtoją
QUOTE(Laputė26 @ 2012 12 04, 16:17)
O Testosterono tyrimo nesidarei?
šįkart ne, bet paprastai jis pas mane normalus. jį galima bet kurią dieną darytis? gal tada pasidaryčiau prieš gydtoją
QUOTE(ToBeOrange @ 2012 12 04, 16:32)
ačiū. bandysiu rašytis pas gydytoją
Testosteronas taip pat daromas 3, 4 arba 5 ciklo dieną. Bet manau jeigu nueisi pas gydytoją su turimais rezultatais gydytoja jau galės apžiūrėjusi su echo ir įvertinusi tyrimų rezultatus kažką spręst
Na va, pakartojau savo PRL - tai nieko nebesusigaudau visai.... 22 cd buvo 1502 mIU/I (norma 102-496), o po penkių dienų pakartojus, tik visai kitoj laboratorijoj (5 cd) - 6,47 ng/mL (x21.2mIU/L) (normos: Folikulinė fazė 4.5 - 33; Ciklo vidurys 6.3 - 46; Liuteininė fazė 4.9 - 40; 1-as nėšt. trimestr. 3.2 - 43; 2-as nėšt. trimestr. 13 - 166; 3-as nėšt. trimestr. 13 - 318). Čia kaip gaunasi kaži? Tas pats, blogiau ar geriau?
QUOTE(*Gintare* @ 2012 12 04, 19:52)
Na va, pakartojau savo PRL - tai nieko nebesusigaudau visai.... 22 cd buvo 1502 mIU/I (norma 102-496), o po penkių dienų pakartojus, tik visai kitoj laboratorijoj (5 cd) - 6,47 ng/mL (x21.2mIU/L) (normos: Folikulinė fazė 4.5 - 33; Ciklo vidurys 6.3 - 46; Liuteininė fazė 4.9 - 40; 1-as nėšt. trimestr. 3.2 - 43; 2-as nėšt. trimestr. 13 - 166; 3-as nėšt. trimestr. 13 - 318). Čia kaip gaunasi kaži? Tas pats, blogiau ar geriau?
6,47 ng/mL (x21.2mIU/L) - 137.16miU/i - taip kad viskas pas atve gerai, matyt labai susijaudinusi pirma kart buvai...
QUOTE(rutguda @ 2012 12 04, 19:54)
6,47 ng/mL (x21.2mIU/L) - 137.16miU/i - taip kad viskas pas atve gerai, matyt labai susijaudinusi pirma kart buvai...
Ačiū tau už komentarus. Na, ne, nebuvau susijaudinusi, visada ramiai duodu kraują. Gydytoja pamačiusi 1502 rezultatą išrašė Bromkriptiną ir liepė apsilankyti pas endokrinologą. Spėjau išgert 2 tabletes iki PRL pakartotino tyrimo, o pas endokrinologą greit pakliūt neišeina.... Bandysiu jaučiu savo gydytojai pasiskambint. Dar kartelį ačiū
QUOTE(*Gintare* @ 2012 12 04, 21:54)
Ačiū tau už komentarus. Na, ne, nebuvau susijaudinusi, visada ramiai duodu kraują. Gydytoja pamačiusi 1502 rezultatą išrašė Bromkriptiną ir liepė apsilankyti pas endokrinologą. Spėjau išgert 2 tabletes iki PRL pakartotino tyrimo, o pas endokrinologą greit pakliūt neišeina.... Bandysiu jaučiu savo gydytojai pasiskambint. Dar kartelį ačiū
Ne dėl kraujo davimo susijaudinimo, apskritai kokio pastresavimo galėjo užkilt. Pas mane tas pats. PRL pirmą kartą - 50 proc virš normos, bet endokrinologė griežtai prieš skiriant vaistus nurodė tirtis dar kartą. Po savaitės - PRL norma (nukrito apie 70 proc). MAno diagnozė - stresinė hiperprolaktinemija. T. y. nuo streso PRL užkyla. Tiesiog įtampa darbe, kažkur kitur kažko nespėji, skubi - tiek užtenka. Ir jokių vaistų man neskyrė - nes jei ramybės būsenoj PRL normalus, su vaistais numuš į kitą pusę. Tik man klausimas, ar jums verta daryti PRL, jei vaistai geriami -ką toks tyrimas beparodys. Minėtas vaistas skiriams nuo pastoviai aukšo PRL ji nužemint.